SamsungYleinen

Samsung julkisti uuden 200 megapikselin ISOCELL HP2 -kamerasensorin lippulaivapuhelimille – odotetaan Samsung Galaxy S23 Ultraan

Samsung on julkistanut uuden ISOCELL HP2 -kamerasensorin, joka on seuraaja viime vuonna muutamissa puhelimissa nähdylle ISOCELL HP1 -sensorille. Samsungin mukaan uutuussensorissa on parannettu pikseliteknologia ja se on tarkoitettu käytettäväksi tulevissa lippulaivapuhelimissa.

Sensorissa on 200 megapikselin tarkkuus ja sen koko on 1/1.3 tuumaa. Kyseessä on saman kokoinen sensori kuin useimmat 108 megapikselin sensorit. Samsungin mukaan pikselikoko on 0.6 mikronia. Kamerasensorin pitäisi tarjota perempi resoluutio ilman suuria kamerakyhmyjä puhelimien takaosassa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

ISOCELL HP2 käyttää Samsungin kehittynyttä pikseleiden tetra-pixel-yhdistämistekniikkaa, jonka luvataan simuloivan eri pikselikokoja eri valaistusolosuhteissa. Heikossa valaistuksessa pikselikoko on joko 1.2 mikronia tai 2.4 mikronia, jolloin kuvien tarkkuus on 50 tai 12,5 megapikseliä. Näissä tapauksissa yhdistetään 4-16 pikseliä yhdeksi.

Kamerasensori tukee myös 8K-videokuvaa vaihtamalla 1,2 mikronin tilaan, jolloin minimoidaan kuvan rajaaminen. Kuvattaessa 8K 30 fps -videota Samsung lupaa elokuvamaisia videoita. Samsung kertoo parantaneensa myös ISOCELL HP2 -sensorin automaattitarkennusta heikossa valaistuksessa Super QPD -tekniikalla. Sensori pystyy käyttämään kaikkia pikseleitä tarkentamiseen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Samsungin mukaan sensorissa on myös erinomainen HDR-suorituskyky. Sensorissa on Smart-ISO Pro -HDR-ratkaisu, joka yhdistää eri tasojen ISO-lukemat yhdestä valotuksesta, joka mahdollistaa kameran 12,5 megapikselin kuvien ja 4K 60 fps -videon ottamisen HDR-tilassa.

Samsungin mukaan ISOCELL HP2 -kamerasensori on jo massatuotannossa. Todennäköisesti sensori nähdään ensimmäisenä Samsung Galaxy S23 Ultra -älypuhelimessa 1. helmikuuta.

Lähde: Samsungin tiedote 

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung