HonorYleinen

Tässä on ensimmäinen HarmonyOS-laite – Honor Vision -älytelevisio julkaistiin Kiinassa

Älypuhelinvalmistajat ovat viime vuosina laajentaneet vahvasti myös älytelevisiomarkkinoille ja nyt myös Huawein tytärbrändi Honor on esitellyt Kiinassa useiden vuosien jälkeen uuden Honor Vision -älytelevision.  Kyseessä on erittäin mielenkiintoinen uutuustuote, joka on myös samalla ensimmäinen Huawein eilen julkaisemalla HarmonyOS-käyttöjärjestelmällä varusteltu laite. Honor julkaisi Vision- sekä Vision Pro -televisiot.

Honor Vision -television näyttö on kooltaan 55-tuumaa ja sen tarkkuus on 3840 x 2160 pikseliä, eli 4K-tasoinen. Honorin mukaan televisiossa on 94 prosentin näyttö-runkosuhde, laajat katselukulmat sekä 400 nitin kirkkaus. Televisio on lisäksi saanut TÜV Rheinlandin matalan sinisen valon sertifikaatin. Honor on myös kertonut Vision-television heräävän käyttövalmiiksi yhdessä sekunnissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Yksi Honor Visionin kohokohtia on muotoilu ja erityisesti ohut rakenne. Televisio on ohuimmasta kohdasta 6,9 millimetriä ja siinä on kokonaan metallinen kehys sekä timanttikuviointi takaosassa. Honor on laittanut erilliseen pro-versioon myöskin älypuhelimista tutun 1080p tasoisen pop-up-kameran, joka voi myös kääntyä jopa 10 astetta alaspäin. Kamera aukeaa laitteen yläreunasta muun muassa videopuheluiden aikana.

Uutuustelevisio on varusteltu myös kuudella 10W kaiuttimella, Huawei Histen surround-äänitekniikalla, Hi-Res Wireless Audio -tuella sekä Bluetooth 5.0 -tekniikalla. Honor Vision on myös varusteltuna kuudella mikrofonilla, jotka tukevan viiden metrin etäisyyttä YoYo-ääniavustajan aktivoimiseksi.

Tekniikasta Honor Vision -televisiossa vastaa uusi 28 nanometrin Hongun 818 -järjestelmäpiiri, jonka on kehittänyt Huawei HiSilicon -tuotekehitystiimi yhteistyössä Baidun kanssa. Uutuuspiiri on optimoitu erityisesti tuottamaan korkealaatuista ääntä sekä videokuvaa, jotka ovat tärkeimpiä osa-alueita älytelevisiossa. Hongun 818 rakentuu muun muassa kahdesta ARM Cortex A73 -ytimestä sekä kahdesta ARM Cortex A53 -ytimestä. Grafiikkasuorittimena piirissä on Mali-G51, joka tukee muun muassa H.265 4K 60FPS -videotoistoa sekä H.265 1080P 60FPS -videotoistoa.

HarmonyOS on Honor Vision -televisiossa optimoitu luonnollisesti suurelle näytölle ja televisiokäyttöön. Honorin mukaan uutuuskäyttöliittymä on aikakauslehtityyppinen. Honor on integroinut käyttöjärjestelmään lukuisia kiinalaisia palveluita. Valitettavasti kovin tarkasti HarmonyOS-käyttöjärjestelmään ei Honor tilaisuudessa keskittynyt, vaan Honor Visionissa pitäisi olla kaikki vastaavat ominaisuudet kuin muissakin markkinoilla olevissa älytelevisioissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kiinassa Honor Visionin perusversio 16 gigatavun tallennustilalla maksaa 3799 juania, eli noin 476 euroa. Honor Vision Pro suuremmalla 32 gigatavun sisäisellä tallennustilalla maksaa 4799 juania, eli noin 600 euroa. Molemmissa versioissa on myös 2 gigatavua RAM-muistia. Toistaiseksi televisioiden saatavuudesta globaaleilla markkinoilla ei ole mitään tietoa.

Lähde: Honor Vision -tuotesivu (kiinaksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Honor