HuaweiYleinen

Raportti: Huawei Mate 30- ja Mate 30 Pro -huippupuhelimet julkaistaan 19. syyskuuta

Vuotanut kuva Mate 30 Pro -puhelimesta.

Huawein tulevien huippuälypuhelimien julkaisuajankohta on saattanut paljastua, jos on uskomista tuoreimpaan Venäjältä tulevaan raporttiin. Huawein kuluttajaliiketoiminnan ohjelmistokehitysjohtaja Wang Chenglu on kertonut Hi-tech.mail.ru -sivustolle julkaisun tapahtuvan syyskuussa.

Venäläissivuston mukaan tieto kerrottiin EMUI 10 -käyttöliittymän esittelytilaisuudessa Huawein kehittäjätapahtumassa. Chenglun mukaan Kirin 990 -järjestelmäpiirin sekä Mate 30- ja Mate 30 Pro -puhelimien julkaisu tapahtuu Euroopassa 19. syyskuuta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huhujen mukaan Mate 30 -puhelimissa nähdään uusi Kirin 990 -järjestelmäpiiri, kaksi 40 megapikselin kameraa sekä yksi 8 megapikselin kamera. Näytössä odotetaan olevan suuri loviratkaisu sekä huomattavasti kaartuvat reunat. Näyttöön on huhuissa odotettu myös 90 hertsin virkistystaajuutta. Käyttöjärjestelmänä pitäisi toimia Googlen Android 10 Q, jonka päällä hyrrää Huawein oma EMUI 10 -käyttöliittymä.

Huawei julkaisi aikaisemmin tällä viikolla myös oman HarmonyOS-käyttöjärjestelmän, jota ei kuitenkaan odoteta Mate 30- tai Mate 30 Pro -puhelimiin, jos Huawei saa luvan käyttää Googlen palveluita Euroopassa.

Odotettu uutuuspuhelimien julkaisuajankohta kuulostaa loogiselta, mutta se on vain viikkoa myöhemmin Huawein IFA-messujen tilaisuutta. Jos virallinen julkaisuajankohta on 19. syyskuuta, niin siitä tullaan kuulemaan virallisesti erittäin pian, sillä Huawei on yleisesti jakanut medioille kutsuja tilaisuuksiin hyvissä ajoin.

Lähde: Hi-tech.mail.ru

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei