AndroidSamsungYleinen

Tässä on Samsungin taitettava älypuhelin

Samsungin taitettava älypuhelin.

Samsung on tänään ensimmäistä kertaa julkisesti vilauttanut yhtiön tulevaa taitettavaa älypuhelinta. Samsung kutsuu taitettavaa näyttöä ”Infinity Flex Display” -nimellä. Itse puhelimessa on 7,3 tuuman kosketusnäyttö, joka voidaan taittaa puoliksi, jotta laite mahtuisi paremmin taskuun.

Taitettavan älypuhelimen prototyyppiä Samsung demosi tänään kehittäjätapahtumassa. Demon tärkein esitelty asia oli ainoastaan näyttö, sillä itse puhelinta ei kuitenkaan paljastettu. Prototyyppi oli suojattu kuorella, joka peitti allensa laitteen muotoilun. Demosta nähtiin kuitenkin, että puhelimessa oli oma pieni näyttö kannessa ja laite avattiin kuin kirja, josta paljastui suurempi näyttö.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tarkemmin Samsung ei tänään vielä taitettavaa älypuhelintaan esitellyt, mutta kertoi kuitenkin tekevän vahvaa yhteistyötä Googlen kanssa Androidin optimoimiseksi taitettaville näytöille. Samsung kertoi, että näytöllä on mahdollista käyttää ainakin kolmea sovellusta samanaikaisesti.

Valitettavasti Samsung ei vielä vahvistanut, milloin uudella Infinity Flex Display -näytöllä varusteltu puhelin tullaan näkemään markkinoilla, mutta näytön massatuotanto aloitetaan tulevien kuukausien aikana. Samsungin taitettavan älypuhelimen on siis mahdollista olettaa tulevan vuoden 2019 aikana.

Vuoden 2019 aikana on myös lupa odottaa vastaavia taitettavia älypuhelimia muilta älypuhelinvalmistajilta. Yleisessä tiedossa on, että muun muassa Huaweilta on tulossa vastaava puhelin. Lisäksi Xiaomin, Lenovon ja LG:n tiedetään kehittävän omia versioitaan taitettavista puhelimista.

Lähde: The Verge

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android