GoogleYleinen

Tässä on taittuvanäyttöinen Google Pixel Fold – ensimmäiset tuotekuvat vuotivat

Google Pixel Fold / Kuva: Evan Blass

Googlen taittuvanäyttöinen Pixel Fold -älypuhelin on tulossa hyvin pian, sillä julkaisua odotetaan toukokuun alkupuolella. Puhelimesta on nähty toistaiseksi vain mallinnuskuvia sekä epämääräinen live-vuotovideo, mutta nyt tunnettu vuotaja on julkistanut tarkat tuotekuvat.

Evan Blass on julkaissut Twitterissä kaksi kuvaa, jotka ovat nähtävästi Googlen virallisia tuotekuvia. Ensimmäinen kuva paljastaa puhelimen ulkopuolen näytön laitteen ollessa suljettuna. Verrattuna moniin muihin vastaaviin puhelimiin, on Googlen toteutuksessa ulkonäyttö leveämpi ja matalampi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Google Pixel Fold / Kuva: Evan Blass

Ulkonäytössä on kohtuulliset kehykset sekä pyöristetyt kulmat. Näytössä on myös etukameraa varten tehty reikä yläreunassa. Toinen kuvista paljastaa puhelimen ulkopuolen avattuna, joten myös takaosasta saadaan nyt parempi käsitys.

Pixel Foldissa on tuttu pixelmäinen leveä kamera-alue, jossa on tässä tapauksessa kolme kamerasensoria sekä LED-salamavalo. Takaosassa on myös Googlen logo. Kuvien perusteella puhelimessa on metallinen kehys ja pinnat ovat lasia. Kuvista saadaan myös hieman lisätietoja saranasta, joka näyttää olevan melkoisen ohut. Kuvat eivät kuitenkaan vielä paljasta laitteen sisäpuolen näyttöä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Google Pixel Fold / Kuva: Frontpagetech.com

Aikaisemmin Font Page Tech -sivuston Jon Prosser on kertonut myös omat tietonsa tulevasta Pixel Fold -puhelimesta. Puhelinta odotetaan tarjolle Chalk- ja Obsidian -väriversioissa. Puhelimen 256 gigatavun version hinta on 1799 dollaria ja vastaavasti 512 gigatavun version hinta on 1919 dollaria. Ennakkotilaajille Google tulee tarjoamaan Pixel Watch -älykellon kaupan päälle.

Ennakkomyynti alkaa valituissa maissa 10. toukokuuta heti julkaisun jälkeen. Toimituksien pitäisi alkaa 27. kesäkuuta.

Vuoto paljastaa puhelimessa olevan Tensor G2 -järjestelmäpiiri, joka on sama kuin viime vuoden Pixel 7 -puhelimissa. Pixel Foldin molemmissa muistiversioissa käytetään UFS 3.1 -tallennustilaa sekä mukana on 12 gigatavua LPDDR5-RAM-muistia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Pixel Fold tulee saamaan 5,8 tuuman kokoisen ulkonäytön, jossa on Full HD+ -tarkkuus ja se perustuu OLED-tekniikkaan. Näytön kuvasuhteen pitäisi olla 17.4:9. Sisäpuolen näytön odotetaan olevan 7,6 tuumaa ja siinä on 6:5-kuvasuhde. Näyttö perustuu jälleen OLED-tekniikkaan ja siinä on 2208 x 1840 pikselin tarkkuus. Molemmissa näytöissä on vuodon mukaan 120 hertsin virkistystaajuus.

Google on laittanut puhelimen takaosaan kolmoiskameran. Pääkameran tarkkuus on 48 megapikseliä, jonka sensori on kooltaan 1/2 tuumaa ja siinä on 0.8 mikronin pikselikoko. Linssissä on f/1.7-aukko. Toinen kameroista on 10.8 megapikselin ultralaajakulmakamera 121.1 asteen kuvakentällä. Kolmantena toimii 10.8 megapikselin telekamera, jossa on 5x -optinen zoomaus.

Ulkopuolen näytössä odotetaan olevan 9.5 megapikselin selfiekamera, mutta sisäpuolella olisi 8 megapikselin selfiekamera.

Lähde: Twitter (Evan Blass)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Google