SamsungYleinen

Samsungilta ideat loppu? Tältä näyttää tuleva Samsung Galaxy Z Fold 5

Samsung Galaxy Z Fold 5

Taittuvanäyttöisten puhelimien markkinoille on tulossa tänä vuonna paljon kilpailua, eikä Samsung joudu olemaan kategoriassa täysin yksin globaaleillakaan markkinoilla. Samsungilta odotetaan kesällä uusia Galaxy Z Fold 5- ja Galaxy Z Flip 5 -puhelimia, ja tällä kertaa tunnettu vuotaja on paljastanut mallinnuskuvat Galaxy Z Fold 5 -mallista.

OnLeaks on tuttuun tapaansa julkaissut CAD-mallinnukseen perustuvat kuvat, joista saadaan ensimmäinen tarkka käsitys Galaxy Z Fold 5 -puhelimen muotoilusta. Kuvien perusteella Samsungilta on ideat loppumassa, sillä Galaxy Z Fold 5 näyttää aivan edeltäjältään.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Samsung Galaxy Z Fold 5

Puhelimen takaosassa on tuttu pitkulainen kamera-alue, joka ulkonee hieman muusta rungosta. Kameroita on kolme kappaletta, mutta tällä kertaa Samsung on tehnyt niinkin radikaalin muutoksen, että salamavalo on siirretty kameroiden alapuolelta niiden viereen. Yleinen ilme on melko kulmikas, sillä Samsung näyttää hyödyntävän tasaisia lasipintoja sekä tasaista kehystä. Vain reunoja on hieman pyöristetty.

Samsung ei tule nähtävästi tekemään radikaaleja muutoksia puhelimen toteutukseen, sillä ulkopuolella nähdään jälleen kapea näyttöpaneeli sekä sisäpuolella on lähes neliömäinen näyttö. Samsung on kuitenkin tekemässä miellyttäviä muutoksia puhelimen paksuuteen, joka vahvistuu myös mallinnuksesta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Samsung Galaxy Z Fold 5

Galaxy Z Fold 5 -puhelimen mitoiksi kerrotaan suljettuna 154,9 x 67,1 x 13,5 millimetriä, joten edeltäjän 15,8 millimetrin paksuudesta on hieman saatu pois. Samsungin odotetaan käyttävän uudenlaista saranaa, joka mahdollistaa ohuemman toteutuksen. Lisäksi puhelimessa ei pitäisi olla enää rakoa, kun se on suljettuna. Avattuna puhelimen mitoiksi ilmoitetaan 154,9 x 129,9 x 6,3 millimetriä.

Mallinnuskuvat ovat pitäneet usein hyvin paikkansa, joten nyt kuvissa nähtävää Galaxy Z Fold 5:n muotoilua voidaan pitää jo lähes varmana. Samsung ei ole tekemässä merkittäviä muutoksia, mutta se tuskin häiritsee kovinkaan montaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Samsungin on odotettu julkaisevan uudet taittuvanäyttöiset älypuhelimensa joko heinäkuun lopulla tai tuttuun tapaan elokuussa. Tiedot tarkentuvat varmasti lähempänä julkaisua.

Samsung Galaxy Z Fold 5

Lähde: Smartprix.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung