MicrosoftYleinen

Tässä ovat Microsoftin uutuuslaitteet: Surface Laptop 3, Surface Pro 7 ja Surface Pro X

Surface-tuoteperhe

Microsoft on esitellyt tänään lukuisia uusia Surface-malliston laitteita. Microsoft julkaisi muun muassa Surface Laptop 3 -kannettavan tietokoneen kahdessa kokoluokassa, Surface Pro 7 -hybridin sekä ARM-pohjaisen Surface Pro X -laitteen. Lisäksi Microsoftilta nähtiin täysin uudet Surface Neo- ja Surface Duo -kaksinäyttöiset laitteet.

Surface Laptop 3

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Microsoft esitteli päivitetyn Surface Laptop 3 -kannettavan tietokoneen, joka jatkaa varsin perinteisellä designilla, joka on nähty jo aikaisemmissa Laptop-malleissa. Suurin eroavaisuus on, että Microsoft julkaisi version, jossa on alumiinipinta tutun alcantara-materiaalin sijasta. Toki Surface Laptop 3:sta on myös versiot alcantara-viimeistelyllä.

Yksi muutoksista on myöskin USB-C-liitin, jota ei ole aikaisemmin Microsoftin Surface-laitteissa nähty. USB-C-porttia voidaan hyödyntää tiedonsiirtoon sekä myöskin lataamiseen. Pääasiallisena latausvaihtoehtona käytetään kuitenkin Microsoftin omaa liitintä, joka tukee pikalatausta, jonka avulla laite saadaan ladattua jopa 80 prosentin varaustasoon alle tunnissa.

Surface Laptop 3:sta on tulossa tarjolle kaksi kokoversiota, joista toisessa on 13,5 tuuman näyttö ja toisessa suurempi 15 tuuman näyttö. Molempien versioiden kuvasuhde on 3:2. Pienemmässä 13 tuuman versiossa on kymmenennen sukupolven Intel Ice Lake -neliydinprosessorit ja 15 tuuman versiossa on AMD:n tuorein Ryzen-mobiilijärjestelmäpiiri. Microsoft hyödyntää laitteessa kuitenkin niin sanottua Ryzen Surface Edition -piiriä, jota on hieman muokattu. Uutuusversiossa Microsoft on myöskin hieman madaltanut näppäimistöä ja nyt sen paksuus on vain 1,3 millimetriä, joka takaa hiljaisemman kirjoituskokemuksen.

Surface Laptop 3:n 13 tuuman version lähtöhinta on 999 dollaria ja suuremman 15 tuuman lähtöhinta on vastaavasti 1199 dollaria. Laitteiden ennakkomyynti on aloitettu tänään ja toimitukset alkavat ensimmäisillä markkinoilla 22. lokakuuta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Surface Pro 7

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Uusi Surface Pro 7 ei ole suuresti erilainen kuin edeltäjäversio, mutta Microsoft on tehnyt silti joitakin muutoksia ja päivittänyt tekniikkaa. Surface Pro 7 -mallissa on nyt USB-C-liitin sekä parannettu Surface Pen -kynä. Parannettu kynä mahdollistaa muun muassa paremman tuen Excelille sekä käsikirjoituksen tunnistus on aikaisempaa parempi.

Surface Pro 7 -laitteessa on edelleen 12,3 tuuman näyttö, jossa on 3:2-kuvasuhde. Tehoista on vastaamassa kymmenennen sukupolven Intel Core -järjestelmäpiiri ja Microsoft takaa uutuuslaitteelle päivän akunkeston. Surface Pro 7 on tulossa myyntiin halvimmillaan 4 + 128 gigatavun versiossa Core i3 -piirillä 749 dollarin hintaan. Yhdysvalloissa laitteen toimitukset alkavat 22. lokakuuta ja ennakkomyynti on jo aloitettu.

Surface Pro X

Yksi mielenkiintoisista uutuuksista Surface-tuoteperheeseen on Surface Pro X, jonka avulla Microsoft pyrkii viemään pro-mallistoa vieläkin eteenpäin. Surface Pro X on vain 5,33 millimetriä paksu, joka tekee siitä kaikkien aikojen ohuimman Surface Pro -laitteen. Tehoista on vastaamassa Qualcommin tekniikkaan pohjautuvat Microsoft SQ1 -järjestelmäpiiri, joka on siis ARM-pohjainen.

Surface Pro X on varusteltu 13 tuuman näytöllä ja ohuilla näytön kehyksillä. Ulkoisesti laite muistuttaa pitkälti Surface Pro -malleja, mutta tällä kertaa Microsoft on tehnyt X-versiosta vielä pelkistetymmän ja tyylikkäämmän. Microsoft esitteli myöskin Surface Slim -kynän, joka on Surface X Pron näppäimistöön piiloutuva ohut kynä. Surface Pro X:ssä on myöskin USB-C-tyypin liitin.

Täysin uusi Surface Pro X on tulossa myyntiin 5. marraskuuta Yhdysvalloissa ja sen lähtöhinta on 999 dollaria.

Lähde: Microsoft

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Microsoft