HMD globalNokiaYleinen

Tästä suomalaiset voivat olla ylpeitä: Nokia 105 on ollut maailman myydyin peruspuhelin tänä vuonna

Peruspuhelimet ovat jääneet jo kauan sitten älypuhelimien varjoon, mutta kysyntä on edelleen suurta. Tutkimusyhtiö IDC:n mukaan maailmassa on edelleen käytössä miljardi peruspuhelinta, vaikka vuosien saatossa markkina on pienentynyt selvästi.

Edelleen 20 prosenttia kaikista myydyistä puhelimista on peruspuhelimia ja loput ovat älypuhelimia. Älypuhelimet kasvattavat edelleen jatkuvasti osuuttaan, joka johtuu puhelimien hinnan alenemisesta. Edullisemman hinnalla myös älypuhelimet ovat suuremman yleisön hankittavissa ja hinnat alkavat lähenemään jo peruspuhelimien hintoja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Google on kehittänyt edullisiin älypuhelimiin suunnattua Android Go -käyttöjärjestelmää jo vuosien ajan, ja sen tavoitteena on ollut helpottaa peruspuhelimista älypuhelimiin siirtymistä. Valitettavasti Android Go -laitteet eivät ole vielä olleet yhtä edullisia kuin KaiOS-laitteet, joka on älykäs peruspuhelimien käyttöjärjestelmä.

KaiOS-laitteita on yli 140 mallia ja niitä on toimitettu 156 miljoonaa kappaletta. Lisäksi toimitettujen KaiOS-laitteiden yhteenlaskettu arvo on ollut 3,8 miljardia dollaria. KaiOS-laitteiden markkinaosuus peruspuhelimista on kuitenkin vain 8 prosenttia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

IDC:n mukaan maailman suosituin peruspuhelin vuoden 2021 tammi-syyskuun aikana on ollut HMD Globalin Nokia 105 -puhelin. Toiseksi suosituin on ollut Itel IT2171, kolmanneksi suosituin Jio Phone, neljänneksi suosituin Tecno T528 sekä viidenneksi suosituin iTel IT5260. Nämä viisi peruspuhelinta ovat muodostaneet yhteensä 20 prosenttia kaikista vuoden 2021 aikana toimitetuista peruspuhelimista.

Nokia 105 -puhelimesta on nähty viimeisen vuosikymmen aikana neljä eri versiota, jotka on julkaistu vuosina 2013, 2015, 2017 ja 2019. Yhteensä vuosien 2013 ja 2015 malleja on kerrottu myydyn yli 200 miljoonaa kappaletta, mutta HMD Globalin valmistamien laitteiden myyntimääristä ei ole tietoa. Nähtävästi niitäkin on myyty kymmeniä miljoonia, sillä Nokia 105 on ollut suosituin peruspuhelin.

Lähde: Nokiamob.net

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja pääkirjoittaja. Yhteydenotot: [email protected]

2 Kommenttia

  1. Miksi tuosta pitäisi erityisen ylpeä olla?
    HMD Global on kuitenkin aivan marginaalissa niissä laitteissa, joista oikeasti kohistaan.. Ei näytä hyvältä ollenkaan.

  2. Mistä saisin uuden vanhan puhelimen Nokis 6150. Ostaisin. Paras puhelin minulle.

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD global