Yleinen

Tässä sivustossa on mobiilihistorian havinaa – Mobile Phone Museum avattiin ensimmäistä kertaa netissä

Mobile Phone Museum on avannut tällä viikolla ovensa ensimmäistä kertaa netissä, jossa kuka tahansa pääsee tutustumaan tuhansiin merkittäviin ja ikonisiin laitteisiin vuosien varrelta. Ensimmäiset laitteet museossa ovat vuodelta 1984.

Museossa on yli 2100 matkapuhelimen kokoelma, mutta nyt niihin pystyy tutustumaan myös museon verkkosivujen kautta. Kokoelmassa esillä olevista puhelimista on kuvattu tarkat kuvat, ja niiden mukana on taustatietoja, jotka sisältävät teknisiä tietoja sekä mielenkiintoisia tarinoita laitteen suunnittelusta, kehityksestä, ominaisuuksista ja julkaisusta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Idean museosta kerrotaan syntyneen vuonna 2004 ja sen taustalla on CCS Insightin pääanalyytikko Ben Wood. Vuonna 2019 hän yhdisti voimansa puhelinkeräilijä Matt Chatterleyn kanssa, ja vuotta myöhemmin perustettiin pienen tiimin kanssa voittoa tavoittelematon organisaatio. Hankkeen tavoitteena on säilyttää mobiiliteknologian perintö ja auttaa rahoittamaan alan jatkuvaa kasvua.

”Sen lisäksi, että museon näyttelyt muodostavat kiehtovan kokoelman, ne ovat myös tärkeä historiallinen oppitunti teknologian ja muotoilun vaikutuksista sosiaaliseen kulttuuriin, käyttäytymiseen ja viestintään”, totesi Mobile Phone Museum:n perustaja Ben Wood.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kokoelmasta löytyy useita myös suomalaisittain mielenkiintoisia puhelimia erityisesti Nokialta. Nokia-puhelimia on aina vuodesta 1958 vuoteen 2019 asti. Mukana on myös SailfishOS-käyttöjärjestelmää kehittävän suomalaisen Jollan ensimmäinen älypuhelin. Museosta löytyy kymmenien eri valmistajien puhelimia, joista tunnetuimpia ovat Apple, Samsung, Honor, Huawei, Xiaomi, LG ja Motorola.

Mobile Phone Museum -museoon ja sen kattavaan puhelinkokoelmaan pystyy tutustumaan heidän sivuiltaan tämän linkin takaa.

Lähde: Mobile Phone Museum

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Yleinen