SuomiMobiiliXiaomiYleinen

Tästä syystä emme testaa Xiaomi 13T -sarjan puhelimia

Xiaomin logo

Xiaomi 13T -sarjan puhelimet on julkaistu Euroopan markkinoille tänään. Vaikka uutuuspuhelimet vaikuttavat teknisesti hyviltä ja mielenkiintoisilta hintaansa nähden, niin niistä on hyvin vaikea innostua kiinalaisvalmistajan nykyisessä tilanteessa.

Vaikka olemme SuomiMobiilissa tukeneet Xiaomia Suomen markkinoille saapumisesta lähtien, niin nyt olemme tehneet päätöksen jättää testaamatta Xiaomin uusimmat tuotteet. Syy tähän on Xiaomin päätös jatkaa toimintaansa avoimesti Venäjän markkinoilla Ukrainan sodasta huolimatta.

Monista pyynnöistä huolimatta Xiaomi ei ole ottanut kantaa asiaan, jonka takia on hyvin vaikea perustella brändin tuotteiden testaamista tai myynninedistämisen tukemista nykyisessä tilanteessa. Xiaomin kommentoidessa asiaa, tarkastelemme tilannetta uudemman kerran.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Olemme kieltäytyneet Xiaomi 13T -sarjan puhelimien testaamisesta, joten emme suunnittele julkaisevamme testiartikkeleita näistä laitteista. Monet suomalaiset jälleenmyyjät ovat päättäneet olla tuomatta Xiaomin uusimpia tuotteita myyntiin Suomessa, mikä tekee laitteiden testaamisesta lähes merkityksetöntä.

Jatkamme kuitenkin mobiilimaailman seuraamista myös Xiaomin kannalta. Erityisesti mielenkiintoista on nähdä, mikä on Xiaomin suunta tulevaisuudessa Suomen markkinoiden osalta.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

24 Kommenttia

 1. Ihme nillitystä tääkin, hohhoijaa

  1. Russian teollu

 2. Heh, kiitos peku, huomaa mitä peliä Eero S pelaa.

 3. Mitenkäs sitten Honorin ja BBK Electronicsin (OnePlus, Oppo, Realme yms) tuotteet? Molemmat jatkavat toimintaa Venäjällä kuten ennenkin. Tekopyhää toimintaa, jos ette mitenkään kommentoi näiden kahden toimintaa.

 4. Syrjintää Vittu mitä paskaa!!!!!

 5. Meni kyl boikottiin Suomimobiili, tekopyhiä juntteja koko suomi täynnä nykyään,,,,,,,,

 6. Oikea päätös! Kiitos, suoraselkäistä toimintaa!

  1. Samaa moeltä

 7. No voi hellan tuudeli sentään! Kyllä ne luurit voi arvostella. Ettehän te niitä osta, vaan kuluttajat,jos niin päättävät.

  1. Tästäpä voi sitten jokainen tsekata ko. ”mustan listan” ja olla ostamatta YHDELTÄKÄÄN näistä toimijoista tai niiden tyttäriltä yhtään mitään. Samalla varmaankin nokkelimmille selviää miksei pakotteitta ole näille toimijoille asetettu esmes EU toimesta.

 8. Hyvä. Vielä kun saisi kaikki Kiina puhelimet boikottiin.

  1. Siis käytännössä kaikki kaupoissa myytävät puhelimet myös iphonet.👹🤣

   1. Ehkä toimitus ei ole huomannut vielä

 9. Hyvä, hienoa vastuullista toimintaa. Kiitos

 10. Kannattaa edelleen vilkaista mitä Ukrainan omilla markkinoilla myydään ja toimia niitä seuraten.

  Boikotit ovat useimmiten ihan perusteltuja Venäjän markkinoiden suhteen mutta tämä menee hölmöilyksi niin kauan kuin Ukrainan myydyimpien lista koostuu kyseisen valmistajan tuotteista ja niitä saa aivan joka liikkeeltä. Nimimerkillä ostin siellä just yhden.

 11. Kiinasta tulee loppujen lopuksi aivan kaikki elektroniikka sillä komponenttitehtaat ovat siellä.

  Mutta sitähän te haluatte kun haluatte halpaa elektroniikkaa. Siihen halpuuteen on syy kuten nälkäpalkat. Kun palkkaa ei tarvitse maksaa paljon paskaakaan voi myydä hyvin halvalla.

  Turha on boikotoida yhtään mitään. Minäkin laitoin juuri uuden tilauksen Aliexpressille.

 12. Mitähän poikotti täällä pikku kylässä mahtaa vaikuttaa,voin kertoa että ei mitään,taidatte tehdä vaan haittaa noilla tyhmillä periaatteilla,liikaa aikaa miettiä kaikkea turhuuksia

 13. Itsellä Xiaomin luuri. Seuraava on joku muu. Hyvä päätös suomimobiililta. Itse alan miettiä ihan tosissani mikä luuri olisi vähiten Venäjään kytköksissä. Toki Kiinan nyky asenne johtaa siihen, että vähiten Kiinalainen on ok.

 14. Täysin oikea päätös!!!

 15. Vellihousujen poikoteilla ei ole mitään vaikutusta, ei Xiaomiin, ei sen jälleenmyyjiin eikä mihinkään muuhunkaan.

  Eero ja muut munattomat laumaeläimet voivat poikotoida mitä haluavat. Minä taas vaihdan nykyisen Xiaomin uuteen Xiaomiin aivan kohta.

 16. Eikö se ole hyväksi ,että venäläisten rahat menevät kiinaan eikä palaa omaan maan sotatouhuihin…

 17. Näinkö hölmö tää suomimobiilikin sitten on, uskomatonta. Itsellä on xiaomi 12 pro ja sama merkki tulee olemaan niinkauan kun laadukkaita luureja tekevät. Katson muualta arvostelut tästedes enkä hölmöläisten sivustosta.

 18. Jännä ettei kukaan ole keksinyt kieltäytyä esim. Volvon testaamisesta vaikka jollain Ukrainalaisten mustalla listalla Geelykin on..
  No onneksi muut toimijat testaa Xiaomeja eikä keskity liikaa politikointiin.

  Ja kyllä, vaihdan Xiaomin uuteen Xiaomiin.

Kommentoi

Lisää aiheesta:SuomiMobiili