TCLYleinen

TCL esitteli ensimmäistä rullattavalla näytöllä varusteltua puhelintaan

TCL on esitellyt tänään kahta mielenkiintoista konseptipuhelintaan, joissa toisessa on kahdesta kohdasta taittuva näyttöpaneeli ja toisessa on rullautuva näyttö. Vaikka molemmat laitteet ovat edelleen prototyyppitasolla, niin ne antavat vilauksen siitä, mitä saattaa olla luvassa muutaman vuoden päästä.

Rullautuvalla näytöllä varusteltu laite on konseptina erittäin mielenkiintoinen. Siinä on suljettuna suuri 6,75 tuuman kokoinen kaartuva AMOLED-näyttöpaneeli ja laitteen paksuus on vain 9 millimetriä. Laitteen sisällä on kuitenkin lisää näyttöä ja kun puhelinta venytetään moottoreiden avulla saadaan esille enemmän näyttöä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Avattuna näyttö on kooltaan 7,8 tuumaa, joten piilossa olevan näytön ansiosta puhelimesta saadaan myös tabletti, ilman minkäänlaisia taitoksia. Suurelle näytölle TCL on suunnitellut muun muassa monipuolista moniajoa sekä sulavasti skaalautuvaa käyttöliittymää. Koska kyse on prototyypistä, eikä kuluttajatuotteesta, niin TCL on kertonut panostavansa vielä tulevaisuudessa toteutuksen kestävyyteen, jotta pöly tai muu lika ei pääsisi puhelimen sisälle.

Toinen esitellyistä puhelimista on kahdesta kohdasta taittuva konsepti. Täysin avattuna laitteen näyttö on kooltaan 10 tuumaa, mutta kahdesta kohdasta taittamalla laite muuttuu puhelimen kokoiseksi. TCL hyödyntää laitteessa kahden saranamekanismin toteutusta, joiden tarkoituksena on varmistaa näytön taittamisen olevan mahdollisimman sujuvaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Taitettuna laitteen näyttö on 6,65 tuumaa ja siinä on 20,8:9-kuvasuhde. Näytössä kerrotaan olevan myös vaikuttava 3K-tarkkuus. TCL on esitellyt vastaavaa konseptia jo aikaisemmin, mutta nyt laite oli jo toimiva. Toistaiseksi TCL ei kuitenkaan ole kertonut aikovansa julkaista laitetta kuluttajamarkkinoille.

Lähde: Techcrunch

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:TCL