TCLYleinen

TCL julkisti kerralla kuusi uutta Android-tablettia – kolme niistä on suunniteltu lapsille

TCL Nxtpaper 10s

TCL on julkistanut uusien TCL 30 -sarjan puhelimien rinnalla myös kuusi uutta Android-tablettia, jotka tarjoavat kaikille hieman jotain. TCL on myös panostanut aikaisempaa vahvemmin lapsille suunnattuihin tabletteihin, sillä nyt julkaistuista laitteista peräti kolme on tarkoitettu lapsien käyttöön.

Yksi mielenkiintoisimmista uutuustableteista on TCL Nxtpaper 10s, joka tarjoaa oikeasti jotain uutta. Tabletin näyttö on kooltaan 10,1 tuumaa ja se perustuu IPS LCD -tekniikkaan. Näytössä on lisäksi Full HD+ -tarkkuus. Mielenkiintoisen näytöstä tekee se, että siinä on mattapinta perinteisen kiiltävän pinnan sijasta. TCL:n mukaan tämän pitäisi parantaa katselukokemusta vähentämällä silmiin kohdistuvaa rasitusta. Näyttö on TUV-sertifioitu ja sen luvataan vähentävän 50 prosenttia enemmän sinistä valoa kuin normaalien näyttöjen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Näytössä mainostetaan olevan myös luonnollinen värintoisto ja selkeät katselukulmat. TCL Nxtpaper 10s:n näyttö on lisäksi paineherkkä ja toimii erikseen ostettavan T-Pen-kynän kanssa. Muilta teknisiltä osiltaan tabletti ei ole kovin erikoinen. TCL tarjoaa tabletissa MediaTekin kehittämän Helio P23 -järjestelmäpiirin, 4 gigatavua RAM-muistia sekä 64 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Myöskin muistikortti on tuettuna.

TCL Nxtpaper 10s on varusteltuna 5 megapikselin etukameralla sekä 8 megapikselin takakameralla. Akku on kooltaan 8000 milliampeerituntia ja sitä voidaan ladata 18 watin pikalatauksella USB-C-liittimen kautta. Käyttöjärjestelmänä on Android 11, jossa on myös TCL Kids -tila lapsia varten.

Tabletti tulee myyntiin kahdessa väriversiossa, jotka ovat Ethereal Sky ja Dark Grey. Hinnaksi on ilmoitettu 249 dollaria ja se on saatavilla Kiinassa ja Euroopassa myöhemmin tammikuun aikana.

TCL Tab 10L

TCL Tab 10L on vieläkin edullisempi tabletti, joka tarjoaa kuitenkin 10,1 tuuman ja HD+ -tasoisen IPS LCD -näyttöpaneelin. Tehoista on vastaamassa MediaTekin kehittämä MT8167B-järjestelmäpiiri, jonka rinnalla on 2 gigatavua RAM-muistia sekä 32 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Tallennustilaa voidaan saada lisää microSD-muistikortin avustuksella.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Akku on kooltaan 4080 milliampeerituntia ja tabletissa on etu- ja takaosassa 2 megapikselin tasoiset kamerat. Käyttöjärjestelmänä on edelleen Android 11 -versio.

TCL on luvannut tuoda Tab 10L -tabletin myyntiin vain mustassa Prime Black -värissä. Hintaa on 99 dollaria ja sen myynti alkaa tammi-maaliskuussa valituilla markkinoilla.

TCL Tab 8 4G

TCL Tab 8 4G on kompaktimpi versio Tab 10L -tabletista, sillä nyt näyttö on vaihtunut 8 tuuman kokoiseksi. Näytössä on 800 x 1280 pikselin tarkkuus ja se perustuu IPS LCD -tekniikkaan. Tehoista vastaa MediaTekin kehittämä MT8766B-järjestelmäpiiri, jonka kaverina on 2 gigatavua RAM-muistia sekä 32 gigatavua sisäistä tallennustilaa TCL Tab 8 4G tarjoilee myös tuen muistikortille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tabletin takaosassa on 5 megapikselin kamera, kun etuosaan on saatu vain 2 megapikselin kamera. TCL Tab 8 4G saa virtansa 4080 milliampeeritunnin akusta ja käyttöjärjestelmänä toimii myös Android 11.

TCL on kertonut tabletin tulevan myyntiin vain mustassa Prime Black -väriversiossa. Hintaa on 129 dollaria ja se on saatavilla Euroopassa tammi-maaliskuun aikana.

TCL TKEE Mini

TCL on lisäksi julkaissut kolme lapsille suunnattua tablettilaitetta. Tabletteja on kolmessa koossa, jotka ovat 10, 8 ja 7 tuumaa. Tablettien nimet ovat TCL TKEE Max, TKEE Mid ja TKEE Mini. Laitteissa on kovamuovinen kuori, joka lisää kestävyyttä. Kaikki tabletit ovat saatavilla keltaisessa värissä, ja niissä on Tkee-kynät helpompaa piirtämistä ja kirjoittamista varten.

Tabletit saavat tehonsa MediaTekin kehittämästä MTK8167B-järjestelmäpiiristä ja niissä on 1 tai 2 gigatavua RAM-muistia sekä 32 gigatavua tallennustilaa. Tuettuna on luonnollisesti myös muistikortti. Max- ja Mid-versioiden on kerrottu saavan suuremman 4080 milliampeeritunnin akun, kun Mini-versiossa on 2580 milliampeeritunnin akku. Suuremmissa versioissa on myös Android 11 -käyttöjärjestelmä, kun Mini-versio tarjoaa Android 10 Go -käyttöjärjestelmän.

TCL on luvannut tuoda lapsille suunnatut tabletit myyntiin valituilla markkinoilla tammi-maaliskuussa. Tkee Mini maksaa 89 dollaria, Tkee Mid 4G-yhteyksillä 149 dollaria ja Max maksaa 119 dollaria.

Lähde: GSMArena.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:TCL