OnePlusYleinen

OnePlus 10 Pron tekniset tiedot vahvistettiin – Hasselblad-kamerat, 80 watin SuperVOOC-lataus ja Snapdragon 8 Gen 1 -järjestelmäpiiri

OnePlus 10 Pro

OnePlus paljasti eilen 11. joulukuuta Kiinassa julkaistavan OnePlus 10 Pro -huippupuhelimen muotoilun, joka on erityisesti kameroiden osalta huomattavasti erilaisempi kuin aikaisemmat brändin puhelimet. Tänään OnePlus on päättänyt paljastaa puhelimen yksityiskohtaiset tekniset tiedot, joiden perusteella puhelimessa on kovan luokan lippulaivapuhelimien ominaisuuksia.

OnePlus 10 Pron kerrotaan olevan mitoiltaan 163 x 73,9 x 8,55 millimetriä, joten kyseessä ei ole ainakaan kompakti puhelin. Painoa ei ole vielä vahvistettu, mutta aikaisemmat kuvat ovat vahvistaneet puhelimen olevan valmistetun alumiinikehyksestä sekä lasipinnoista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

OnePlus 10 Pro / Kuva: OnePlus

Näytön OnePlus on vahvistanut perustuvan toisen sukupolven LTPO AMOLED -paneeliin, jossa on korkeintaan 120 hertsin virkistystaajuus. Näytön kokoa tai tarkkuutta ei vielä ole vahvistettu, mutta aikaisempien vuotojen mukaan tarkkuus on QHD+ -tasolla ja näyttö olisi kooltaan 6,7 tuumaa.

Tehoista tulee vastaamaan Qualcommin tuorein Snapdragon 8 Gen 1 -järjestelmäpiiri, joka tarjoaa paljon suorituskykyä ja kehittyneet 5G-yhteydet. OnePlus paljasti puhelimen RAM-muistin perustuvan LPDDR5-versioon ja tallennustila perustuu UFS 3.1 -standardiin. OnePlus on yleensä tarjonnut puhelimiaan 8 + 128 gigatavun ja 12 + 256 gigatavun versioissa, joita voidaan odottaa myös OnePlus 10 Prohon.

OnePlus 10 Pro / Kuva: OnePlus

Yksi suurimmista panostuksista nähdään kameroissa, sillä OnePlus jatkaa yhteistyötä ruotsalaisen Hasselbladin kanssa. OnePlus 10 Pro on saamassa toisen sukupolven Hasselblad Camera for Mobile -järjestelmän. OnePlus on kertonut kamerajärjestelmän koostuvan 48 megapikselin, 50 megapikselin ja 8 megapikselin kameroista. Todennäköisesti pääkameran rinnalla olisi ultralaajakulmakamera sekä telekamera. OnePlus kertoo kahdessa kamerassa olevan optinen kuvanvakain. OnePlus 10 Pron etukameran tarkkuudeksi vahvistettiin 32 megapikseliä.

Akku on kooltaan jopa 5000 milliampeerituntia ja sitä tullaan tällä kertaa lataamaan Oppon latausratkaisuilla. OnePlus 10 Prossa ei ole enää OnePlussan tuttuja Warp-pikalatauksia. Lataus tapahtuu 80 watin tehoisella SuperVOOC-latauksella sekä 50 watin tehoisella AirVOOC-latauksella. Myös käänteisen langattoman latauksen kerrotaan olevan tuettuna. OnePlus 10 Pron muita vahvistettuja ominaisuuksia ovat X-akselinen värinämoottori, kaksoisstereokaiuttimet, Bluetooth 5.2, NFC, VoLTE sekä VoWiFi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

OnePlus 10 Pro / Kuva: OnePlus

Käyttöjärjestelmäksi OnePlus on vahvistanut Googlen tuoreimman Android 12 -version, jonka päällä on vielä brändin tuttu OxygenOS 12. Tieto on erikoinen, sillä nähtävästi OnePlus ei käytäkään puhelimessa aikaisemmin luvattua Oppon ja OnePlussan yhteistä käyttöliittymää. OxygenOS 12 perustuu kuitenkin hyvin vahvasti Oppon kehittämään ColorOS 12 -versioon.

Nyt vahvistetut tiedot antavat jo erittäin kattavan kuvan OnePlus 10 Pron tekniikasta. OnePlus julkistaa puhelimen 11. tammikuuta Kiinassa, mutta nähtävästi globaalisti laitetta joudutaan odottamaan pitkään kevääseen asti.

Alapuolella on vielä yhteenveto puhelimen teknisistä tiedoista. Tarkemmin aikaisempiin uutisiin OnePlus 10 Prosta voi tutustua tämän linkin takaa.

OnePlus 10 Pron tekniset tiedot:

 • Näyttö: 6,7 tuumaa, LTPO AMOLED, QHD+, 120 Hz
 • Järjestelmäpiiri: Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1
 • RAM-muisti: 8 tai 12 gigatavua (LPDDR5)
 • Tallennustila: 128 tai 256 gigatavua (UFS 3.1)
 • Kamerat: Kolmoiskamera + salama / Hasselblad
  • Pääkamera: 48 megapikseliä
  • Ultralaajakulmakamera: 50 megapikseliä
  • Telekamera: 8 megapikseliä
 • Etukamera: 32 megapikseliä
 • Akku: 5000 milliampeerituntia,
  • Lataus: langallinen 80 watin SuperVOOC-lataus, langaton 50 watin AirVOOC-lataus, käänteinen langaton lataus
 • Käyttöjärjestelmä: OxygenOS 12 ja Android 12
 • Mitat: 163 x 73,9 x 8,55 mm
 • Muuta: Stereokaiuttimet, Hasselblad-kamerat, Bluetooth 5.2, NFC
 • Värit: Musta (Volcanic Black) ja vihreä (Emerald Forest)

Lähde: OnePlussan materiaalit

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:OnePlus