TCLYleinen

TCL vahvistaa läsnäoloaan Suomen mobiilimarkkinoilla – myös tabletit saataville

TCL 10 Tab Max

TCL on tunnettu kiinalainen valmistaja, mutta Suomessa yrityksen mobiililaitteet eivät ole olleet virallisesti saatavilla. Aikaisemmin TCL on panostanut Suomessa pääasiassa televisio- ja äänituotteisiin, mutta nyt tarjolle tulevat myös mobiililaitteet. Aluksi myynnissä on puhelimia ja tabletteja.

Virallisista panostuksista Suomen mobiilimarkkinoille antaa viitteitä TCL:n sivuille ilmestyneet suomenkieliset tiedot laitteista ja laitteiden tukisivut. Jo aikaisemmin TCL-puhelimia on myyty Powerin valikoimista, sillä kesällä myyntiin tuli TCL 20 SE. Sittemmin valikoima on laajentunut TLC 20L -mallilla, mutta nyt tarjolle tulevat myöskin tabletit. TCL on listannut sivuillansa TCL 10 Tab Max- ja TCL Tab 10S -tabletit.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Yhtiön mobiililaitteita.

Toistaiseksi yhtiön puhelimia myy edelleen vain Power, mutta tableteista TCL 10 Tab Max -version on listannut myyntiin Gigantti. Tabletista on tulossa tammikuun aikana saataville Wi-Fi-versio 299 euron hintaan ja LTE-versio vastaavasti 339 euron hintaan. Mistään kovin mullistavasta tabletista ei ole kyse, vaan globaalisti laite on julkaistu jo yli vuosi sitten.

TCL 10 Tab Max tarjoaa 10,36 tuuman 2K-tasoisen IPS LCD -näytön, kahdeksanytimisen järjestelmäpiirin sekä 13 megapikselin takakameran. Tabletissa on myös 8 megapikselin etukamera, 8000 milliampeeritunnin akku sekä tuki 18 watin pikalataukselle. Käyttöjärjestelmänä on vanha Android 10, eikä tuoreimpia Android 11- tai 12-versioita.

Yrityksen virallisilla sivuilla listattua TCL Tab 10s -tablettia ei vielä löydy suurien suomalaisten jälleenmyyjien valikoimista, mutta kyseessä on selvästi uudempi laite. Kyseessä on vuoden 2021 alussa julkaistu tabletti, joka tarjoaa 10 tuuman näytön, vanhan Android 10 -käyttöjärjestelmän sekä MediaTekin järjestelmäpiirin. Tabletissa on lisäksi 8000 milliampeeritunnin akku sekä 18 watin pikalataus. Tabletin hinta Suomessa ei ole vielä tiedossa.

TCL on selvästi vahvistamassa läsnäoloaan Suomen mobiilimarkkinoilla ja yhtiö on saanut laitteitaan myyntiin Powerin ja Gigantin valikoimiin. TCL ei ole itse tiedottanut asiasta vielä, mutta Suomen markkinoille laajentuminen on looginen jatke yhtiön kasvattaessa suosiotaan globaalisti. Aikaisemmin tänä vuonna TCL on kuitenkin vahvistanut tavoitteena olevan läsnäolon vahvistaminen Pohjaismaiden mobiilimarkkinoilla. TCL esitteli ensimmäiset omaa brändiään kantavat älypuhelimensa vasta vuonna 2019, joten kyseessä on uusi brändi.

TCL on tunnettu aikaisemmin sopimusvalmistajana ja yhtiöllä on pitkä historia eri brändien puhelimien valmistajana. Esimerkiksi TCL on ollut vuosia jo Alcatel-puhelimien taustalla ja samalla TCL pyrki tuomaan BlackBerry-puhelimet uudestaan markkinoille siinä kuitenkin epäonnistuen. TCL:n historia on mielenkiintoinen myös monessa muussa suhteessa, sillä esimerkiksi yhtiö teki yhteistyötä muutama vuosi takaperin  Turing Robotic Industriesin kanssa. Turing oli aikoinaan vahvasti otsikoissa myös Suomessa, sillä yhtiön puhelimia piti valmistaa Suomessa.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:TCL