AWSYleinen

Teleoperaattorin ydinverkko siirtyy julkiseen pilvipalveluun Nokian ja Amazonin yhteistyön tuloksena

AWS logo, eli Amazon Web Services.

Teleoperaattori O2 Telefónica ja Nokia ilmoittivat viime viikolla, että Telefónica Germany tulee siirtämään toukokuun aikana miljoona 5G-asiakasta Amazon Web Servicesin -pilvialustalle (AWS).

Nokia toimittaa ohjelmiston, ja AWS tarjoaa infrastruktuurinsa Telefónica Germanyn käyttöön. Kyseessä on strateginen siirto, jonka avulla yhtiö pyrkii vakiinnuttamaan asemansa maailmanlaajuisilla telekommunikaatiomarkkinoilla. Vaikka jotkut operaattorit ovat jo siirtäneet IT-palveluita pilvipalveluihin, niin nyt kyseessä on ensimmäinen kerta, kun teleoperaattori siirtää pääverkkonsa julkiseen pilvipalveluun.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Haluan nähdä sen toimivan vähintään yhden tai kahden neljänneksen ajan, ja minulla on suunnitelma siirtää ainakin 30–40 prosenttia asiakkaista sinne vuoteen 2025-2026 mennessä,” sanoi Mallik Rao, O2 Telefonican teknologia- ja tietohallintojohtaja.

Telefónica Germanylla on 45 miljoonaa asiakasta Saksassa. Ydinverkko on matkapuhelinverkon sydän, joka reitittää dataa ja puheluita turvallisesti korkeilla nopeuksilla. Julkisen pilven kerrotaan vähentävän kustannuksia ja mahdollistaa korjaukset ilman palvelun häiriöitä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Globaalin telekommunikaatiopilvimarkkinan odotetaan saavuttavan 108,7 miljardin dollarin arvon vuoteen 2030 mennessä, kun se oli 19,7 miljardia dollaria vuonna 2021.

AWS:n mukaan pilven käyttö auttaa vähentämään kustannuksia, lisäämään verkoston skaalautuvuutta ja muun muassa toteuttamaan korjauksia ilman palvelukatkoja.

Lähde: Reuters.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi