Yleinen

Pysäköintisovellus EasyPark uudistuu – Luvassa päivitetty ulkoasu ja uusia ominaisuuksia

Kuva: EasyPark

EasyParkin pysäköintisovellus uudistuu hieman porrastetusti. Ensimmäinen askel on tällä viikolla ikonisen rullattavan kiekon uudistuminen. Samalla perustoimintojen käyttäminen hieman muuttuu.

Näkyvin uudistus on ulkoasun tuore ulkoasu. Jatkossa sovelluksen hallitsevin väri on valkoinen. Kiekolla säädetään edelleen perustoiminto eli maksettavan pysäköintiajan kesto.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Olemme päivittäneet sovellusta jatkuvasti pienillä uudistuksilla, mutta tämä on suurin uudistus vuosiin. Perusasiat kuitenkin säilyvät, emmekä keksi kiekkoa uudelleen”, EasyParkin maajohtaja Jutta Vatanen sanoo.

”Päivityksellä modernisoidaan sovelluksen ulkoasu ja parannetaan käytettävyyttä entisestään. Lisäksi myöhemmin tulee muutama aivan uusi ominaisuus. Kehityksessä on huomioitu kaikki saatu asiakaspalaute sekä asiakastutkimus. Yksi paljon toivottu ominaisuus on esimerkiksi mahdollisuus aloittaa monta pysäköintiä samanaikaisesti. Jatkossa niin voi tehdä”, Vatanen lisää.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kaikki käyttäjällä käynnissä olevat tapahtumat myös näkyvät kootusti yhdessä näkymässä, mikä pitää usean yhtäaikaisen pysäköintimaksun hallinnoinnin simppelinä. Suomessa EasyPark-sovelluksen päivitykset tulevat saataville sovelluskauppoihin vaiheittain tulevien viikkojen aikana.

Ulkoasun ja yksityiskohtien päivittymisestä huolimatta sovelluksen käyttämisen pääpiirteet pysyvät tuttuina. Ensin valitaan kartalta kulloinenkin pysäköinnin alue ja sovellus auttaa oikean löytämisessä listaamalla karttanäkymän oheen lähellä olevat alueet. Jos kyseessä ei ole kamerapysäköintihalli, rullataan kiekosta sopiva määrä pysäköintiaikaa. Kiekko näyttää pysäköintiajan, päättymiskellonajan sekä tuolta ajalta syntyvän kustannuksen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

EasyPark toimii Suomessa useimmissa pysäköintihalleissa ja ulkopysäköintialueilla. Monissa halleissa on jo kamerapysäköintijärjestelmä, joka tunnistaa auton ja rekisteröi tarvitun pysäköintiajan automaattisesti. Silloin sovelluksen kiekkoakaan ei siis tarvitse.

”Ennen maksun vahvistamista päivitetty sovellus näyttää uutuutena vielä valitun alueen, pysäköinnin keston, rekisterinumeron, maksutavan ja summan. Siinä saa varmistettua esimerkiksi sen, meneekö maksu yrityksen tilille vai henkilökohtaiselle”, Vatanen toteaa.

Tämä muuttuu nyt:

  1. Värit muuttuvat. Sovelluksen ulkoasusta tulee selkeästi aiempaa vaaleampi. Aiemmat päävärit lila ja pinkki korvautuvat valkoisella.
  2. Kiekko muuttuu. EasyParkin ikoninen lila-pinkki kiekko on nyt ulkonäöltään ilmavampi ja vaaleampi. Kiekon toiminta säilyy ennallaan.
  3. Vahvistaminen muuttuu. Pysäköinti aloitetaan jatkossa näkymästä, jolla vahvistetaan vielä valittu pysäköintialue, pysäköinnin kesto, rekisterinumero, maksutapa ja summa.
  4. Samanaikaisuus muuttuu. Nyt sovellusta voi käyttää usean auton pysäköintiin samanaikaisesti.

Päivittyvä sovellus saa uusia ominaisuuksia alkukesän aikana. Nyt päivittyvät ulkoasu ja perustoiminta. Lisää ominaisuuksia ja uusia yksityiskohtia tulee EasyParkin mukaan lähitulevaisuudessa.

Lähde: EasyParkin tiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Yleinen