ArvostelutASUSYleinen

Testissä ASUS ZenBook Flip

Tällä kertaa testiimme saapui ASUSin huipputyylikäs ZenBook Flip. ZenBook Flip on ASUSin yksi uusimmista ja ehdottomasti tyylikkäimistä kannettavista tietokoneista, mitä olen itse henkilökohtaisesti nähnyt. ZenBook Flip yhdistääkin ZenBookin elegantin hienostuneen ja 360° -käännettävän näytön kätevyyden ja monipuolisuuden kanssa. ZenBook Flip:ssä on suuri akku, kosketusnäyttö ja Intel Skylake i5 -suoritin. Käyttöjärjestelmänä toimii Windows 10. Hintaa kyseisellä kannettavalla on Verkkokaupasta ostettuna n.1000€. Katsotaan mihin ASUS ZenBook Flip on SuomiMobiilin testissä.

Tekniset Tiedot

Näyttö: 13.3 inch, 3200 x 1080 px, IPS, kosketus, glossy
Suoritin: Intel Skylake Core i5-6200U CPU
Näytönohjain: Intel HD 520
Muisti: 8 GB LPDDR3
Tallennustila: 512 M.2 SATA SSD (80 mm)
Yhdistäminen: Wireless AC (Intel AC 7265), Bluetooth 4.1
Portit: 2x USB 3.0, 1x USB 3.1 gen 1, HDMI, mic/headphone, SD card reader
Akku: 57 Wh
Käyttöjärjestelmä: Windows 10
Koko: 321 mm (w) x 219 mm (d) x 13.9 mm (h)
Paino: 1.27 kg
Extrat: Valaistu näppäimistö, HD webcam, Kaksi värivaihtoehtoa: Rose Gold and Harmaa

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ulkonäkö ja laatutuntuma

img_20161104_163650

ASUS ZenBook Flip tuntuu juuri siltä, mitä huippuluokan kannettavalta tietokoneelta voi odottaakin. Metallinen tuntuma ASUSille tutulla viimeistelyllä ja krominen ASUS-logo takaavat tyylikkään ulkomuodon. ZenBook Flip on myös todella ohut ja kevyt, mutta silti laatu on kohdillaan. ZenBook Flip:ssä on muovinen sisäkehys, ja ulkopuoli on kiinteää metallilevyä. Laatutuntumaltaan ZenBook Flip on erittäin kestävän tuntuinen, vaikka onkin vain 13.9mm paksu.

Värivaihtoehtoja on kaksi: Rose Gold ja Harmaa. Sain testiini harmaan variantin ja pakko sanoa, että se huokuu tyylikkyyttä. Harmaassa versiossa näppäimistö on musta, kun taas Rose Gold versiossa se on valkoinen. Ainoa miinus harmaassa versiossa on se, että siinä näkyy sormenjäljet ja muut liat todella herkästi. ASUS ZenBook Flip onkin loistavasti suunniteltu ja käytännöllinen. Näyttö kääntyy 360-astetta, jolloin kannettavasta voi halutessaan tehdä tabletin. ZenBook Flip vaihtaa itse suoraan tablettitilaan, kun näyttöä käännetään tarpeeksi ja deaktivoi näppäimistön ja ohjauslevyn. Harmillisesti huomasin, että joskus nämä jäävät vielä aktiiviseksi vaikka kannettava olisi tablettitilassa. Huomasin myös, että näytön pystyy nostamaan yhdellä kädellä helposti, ilman että pitäisi toisella kädellä kannettavasta kiinni. Portteja ZenBook Flipistä löytyy myös tarpeeksi, sillä siitä löytyy kaksi USB 3.0-porttia, yksi USB 3.1-portti, HDMI-liitin, kuulokeliitin sekä SD-kortin lukija.

Näyttö

img_20161104_163736

Näyttönä toimii 13.3-tuumainen 1920 x 1080 IPS kosketusnäyttö. Huomasin testini aikana, että näyttöä ei saa tarpeeksi kirkkaaksi ulkokäyttöön, mutta sisällä näytön kirkkaus on loistava. Näytön värit ovat keskiluokkaa ja mustat tuntuvat haaleilta. Myös valovuotoa näytössä on jonkin verran. Kaiken kaikkiaan näyttö on hyvä netissä surffailuun ja muuhun päivittäiseen käyttöön. Valokuvausharrastajille ja muille värien kanssa työskenteleville en valitettavasti voi ZenBook flip suositella.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Näppäimistö ja ohjauslevy

img_20161104_163729

ASUS ZenBook Flip:n näppäimistö on taustavalaistu ja näppäinten syvyys sopii omaan kirjoitustyyliin aivan mahtavasti. Näppäimet tuntuvat hyvältä painettaessa ja samalla eivät ole liian liukkaita. Painettaessa näppäin tuntuu tukevalta ja reagoi painallukseen hyvin. Yksi näppäin on kooltaan 16 x 14 millimetriä ja tuntuu juuri oikean kokoiselta omille sormilleni. Näppäimistö ei myöskään ole kovaääninen, vaikka naputtelisi pidempääkin tekstiä.

Ohjauslevy on myös mukava yllätys, sillä se toimii todella hyvin. Testiini saamassa versiossa ohjauslevy toimii tarkasti ja reagoi kosketuksiin nopeasti. Ohjauslevyn pinta tuntuu sileältä ja sormi liukuu siinä helposti ja vaivattomasti. Painallukset toimivat myös hyvin ja eivätkä pidä kovasti ääntä. Joskus kuitenkin ohjauslevy ei toimi vaaditulla tarkkuudella vaan hidastelee jonkin verran. Hidastelua tapahtui, kuitenkin todella harvoin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Laitteisto ja suorituskyky

ASUS ZenBook Flip, joka oli minulla testissä sisälsi Intelin Skylake Core i5-6200 suorittimen, 8GB RAM-muistia ja 512GB M.2 SATA SSD-muistia. Käytössä oleva 512GB M.2 SATA SSD ei ole ehkä nykypäivänä enää se nopein versio, mutta siitä huolimatta ZenBook Flip suoriutui päivittäisistä tehtävistä moitteettomasti. Käytössämme oli Core i5 -versio ZenBook Flip, mutta siitä löytyy myös i7 -versio. Omaan käyttööni (surffausta netissä, videoiden katselua ja pienimuotoista kuvankäsittelyä) i5 -versio sopi mahtavasti. Koneen suorituskyky riitti hoitamaan kaikki päivittäiset tehtävät, ja olin jopa yllättynyt, kuinka viileänä kone pysyi vaativimmissakin tehtävissä.

Loppusanat

ASUS on onnistunut rakentamaan loistavan kannettavan tietokoneen, joka muuntuu tarvittaessa tabletiksi. ZenBook Flip on monipuolinen kannettava, jota voi ilolla kantaa mukana. Ulkonäkö on ZenBook Flipin ehdottomasti parasta antia, eikä tämä kannettava jää helpolla MacBookien rinnalla toiseksi. Loistavan näppäimistön avulla Zenbook Flip onkin yksi parhaimmista työvälineistä kirjoittajille ja nautin todella kirjoittamisesta tällä näppäimistöllä. Jos siis etsit itsellesi uutta tyylikästä kannettavaa, niin kannattaa laittaa ASUS ZenBook Flip ostoslistalle välittömästi.

Loistava Kannettava

8.8

Täydellisyyttä hipova kannettava, joka ottaa tosissaan mittaa Applen MacBookeista

Toni Aaltonen
Toni Aaltonen on kokenut teknologiabloggaaja; hänellä on ollut monia blogeja ja suosituin niistä on ollut JollaSuomi. Tonin apuna kirjoittamisessa on noin kymmenen vuoden aikana haalittu kokemus teknologiasta

    Kommentoi

    Lisää aiheesta:Arvostelut