Arvostelussa Turing Phone Dark Wyvern – Onko puhelin oikeasti 1000 euron arvoinen?

1
Näytetään 1

img_0389Turing Robotic Industries (TRI) on varsinainen kummajainen älypuhelinmarkkinoilla. Yhtiön ensimmäinen puhelin kantaa nimeä Turing Phone ja se julkaistiin alun perin jo vuonna 2013. Vasta muutama kuukausi sitten puhelimet ovat lähteneet liikkeelle ennakkotilaajille. Osa tilaajista kuitenkin kerkesi perumaan tilauksensa, ennen tuotteen valmistumista.

Turing Phone ei oikeastaan ole vieläkään täysin valmis, sillä nyt kootut kappaleet ovat niin kutsuttuja arviointilaitteita (Evaluation Unit), jotka eivät ole lähelläkään valmista. Toimitetuista puhelimista puuttuu monia ominaisuuksia, joita valmiiseen versioon lupailtiin jo vuosia sitten. Turing Robotic Industriesin mukaan virallinen ja valmis versio Turing Phonesta on tulossa ensi vuoden alussa saataville ja kaikki arviointilaitteen omistavat henkilöt ovat oikeutettuja saamaan toiseksi puhelimeksi myös valmiin version. Ensi vuoden puhelimesta tulee löytymään muun muassa tehokkaampi Snapdragon 821 -järjestelmäpiiri.

Turing Robotic Industriesin tarina on täynnä valheita ja toteutumattomia lupauksia. Puhelimen tuotannon piti alkaa Suomessa toukokuussa, mutta toisin kävi. Tuotantoa ei ole vieläkään aloitettu ja nyt toimitetut Turing Phonet on valmistettu Kiinassa. Luultavasti Turing Robotic Industriesin hitaus on peräisin jo yrityksen rakenteesta ja työntekijöistä. Luotettavien tietojen mukaan Turing työllistäisi tällä hetkellä yhteensä noin 3-5 työntekijää, joista kaikki toimivat eri puolilla maailmaa, jonka takia myös yhtiön sisäinenkin tiedonkulku on varmasti haastavaa.

img_0511Jo huhtikuussa olin yhteydessä Turing Robotic Industriesin työntekijöihin kyselläkseni mahdollisesta testilaitteesta ja puhelin luvattiin toimittaa minulle toukokuussa, mutta toisin kävi. Kyselin puhelimen perään toukokuussa, jonka jälkeen testilaitetta lupailtiin kesäkuulle. Samainen tarina jatkui kuukaudesta toiseen, kunnes syyskuun lopussa sain vastauksen ”palaa asiaan kolmen viikon päästä”. No minähän palasin asiaan käskystä lokakuussa, jolloin sain vastauksen, että ”Emme lähetä puhelimia arvosteltavaksi”. Toki tämänhän Turing olisi voinut kertoa jo, vaikka huhtikuussa, jotta olisimme välttyneet useiden kuukausien ”taistelulta”.

Turingin tyhjistä lupauksista lannistumatta otin yhteyttä Jollaan, josta tämä nyt testissäni käynyt Turing Phone ystävällisesti toimitettiin minulle.

Tässä arvostelussa tulen käymään läpi Turing Phonen (Dark Wyvern) arviointilaitteen kauttaaltaan sekä tuon esille omat mielipiteeni puhelimesta. Samalla yritän valottaa puhelimen hyviä ja huonoja puolia sekä kertoa, onko Turing Phonesta yhtään mihinkään, vai onko se pelkkää ilmaa siihen verrattuna, mitä Turing on lupaillut puhelimeltaan.

Tekniset tiedot
Turing Phone Dark Wyvern
Mitat: 151.80 x 77.10 x 9.05 mm
Paino: n. 250 g
Näyttö: 5.5 tuumaa (1920×1080)
Suoritin: neliytiminen Snapdragon 801 (Adreno 330)
Muisti: 3 gigatavua RAM-muistia 128 gigatavua sisäistä tallennustilaa
Kamerat: 13 megapikselin pääkamera ja 8 megapikselin etukamera
Akku: 3000 mAh ( ei irrotettava)
Käyttöjärjestelmä: Sailfish OS 2.0
Muuta: sormenjälkilukija ja muistikorttipaikka

Muut osiot:

 1. Alkusanat ja tekniset tiedot (Olet tässä)
 2. Laatutuntuma ja ulkoiset huomiot
 3. Näyttö ja kamerat
 4. Akku, tekniikka ja sormenjälkitunnistin
 5. Käyttöjärjestelmä ja myyntipakkaus
 6. Yhteenveto 
 7. Turing Phone Dark Wyvern kuvina

Turing Phone arvostelu

40%
40%
Keskeneräinen
 • Laatu
  4
 • Käytettävyys
  4
 • Akku
  6.5
 • Näyttö
  4
 • Kamerat
  1.5
Näytetään 1

Tietoa kirjoittajasta

Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja. Yhteydenotot: [email protected]

%d bloggaajaa tykkää tästä: