ArvostelutMicrosoftWindows 10Yleinen

Testissä Microsoft Lumia 640 XL

IMG_2491Viimeksi testasimme Microsoft Lumia 640-puhelimen ja nyt on aika arvostella puhelimen ”isoveli”, joka on luonnollisesti nimeltään Microsoft Lumia 640 XL. Näillä kahdella puhelimella ei juuri ole eroa, joten en ajatellut tehdä suurta artikkelia tästä puhelimesta. Se missä Lumia 640 oli kokoluokaltaan normaali, niin tämä Lumia 640 XL on taasen reilusti isompi, sillä puhelimesta löytyy 5,7-tuuman kokoinen kosketusnäyttö. Lumia 640 XL on hintaisekseen varsin mukavan oloinen, puhelimesta löytyy 13 megapikselin suuruinen kamera, jolla saa ihan mukavaa kuvausjälkeä.

Microsoft Lumia 640 XL – puhelimessa on muovinen mattapintainen takakuori, joka pysyy mukavasti kädessä. Testijakson aika puhelin ei meinannut edes lipsua kädestä, mutta suuri koko aiheutti satunnaisesti ongelmia. Minkäänlaisia naarmuja ei myöskään ole tullut muutaman viikon kokeilun aikana, vaikka puhelin on seurannut minua joka paikkaan, joka osoittaa, että puhelimessa on käytetty laadukkaita materiaaleja, joka on ollut aina Lumioiden vahvuus. Testipuhelimen väri oli oranssi eikä se ole lainkaan pistänyt silmään, vaikka aiemmin olen suosinut mustaa tai valkoista.  Puhelimen voi valita myös valkoisena, mustana tai sinisenä. Takakuoren pystyy myös vaihtamaan jos siltä tuntuu ja näinollen puhelimen väriä voi vaihtaa helposti sijoittamalla muutaman kympin uuteen takakuoreen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

IMG_2509Lumia 640 XL-mallin sisältä löytyy 3 000 milliampeeritunnin akku, josta puhtia riittää helposti kahdeksi päiväksi. Puhelinta ei testijakson aikana tarvinnut ladata kertaakaan päivänaikana ja illallakin akkua saattoi olla jopa 50 % vielä jäljellä.

Suuri näyttö on mukava käytössä, ei tarvitse tihrustaa pientä tekstiä pieneltä näytöltä. Silti näkee isojakin kokonaisuuksia ruudulla ilman suurentamista, joka on todella positiivinen asia. Kirjoittaminen on mukavaa kun teksti on selvästi luettavaa. Näppäimistö on riittävän suuri, jonka ansiosta sormi osuu vain yhteen kirjaimeen kerrallaan. Myös ulkona auringon paisteessa voi lukea melko hyvin tekstiä ja kuvat näkyy selvästi. Näyttö tuntuu tilanteessa kuin tilanteessa kirkkaalta.

IMG_2496

Kamerasta löytyy jo aiemmin mainitsemani 13 megapikselin kamerakenno, joka on kiitettävästi tässä hintaluokassa. Kuvat ovat tarkkoja ja värit tallentuvat otoksiin kirkkaina ja luonnollisina. Puhelimen etukamerasta löytyy 5 megapikselin suuruinen kenno, joka on nykyisellä ideologialla varsin riittävästi. Etukameralla saa hyvin selfietä, joka on nykyaikaiselta älypuhelimelta odotettuakin.

Ehkä suurimmaksi ongelmaksi tämän puhelimen kohdalla koin sen, että välillä puhelinta laturista ottaessa laite ei halunnut aueta saman tien vaan näytöllä näkyi vain kellonaika. Tämä ongelma vaivasi puhelinta testiaika useita kertoja. Tämän aikana puhelin ei ottanut minkäänlaisia komentoja vastaan. Onneksi ongelma yleensä katosi muutamien sekuntien aikana.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Puhelimen hinta liikkuu tällä hetkellä n. 200 euron yläpuolella, joten ei kovin kallis ominaisuuksiinsa nähden. Puhelin sopii mielestäni peruskäyttäjälle oikein hyvin.

Puhelimen keskeiset seikat:

  • Mitat: 15,79 x 8,1 x 0,9 cm
  • Paino: 171 g
  • Näyttö: 5,7 tuumaa, HD-tarkkuus
  • Käyttöjärjestelmä: Windows Phone 8.1, Lumia Denim
  • Prosessori: Qualcomm Snapdragon 1,2 GHz
  • Muisti: 1GB RAM, 8GB sisäinen muisti, laajennettavissa muistikortilla
  • Kamera: 13Mp, LED-salama, 5Mp etukamera
  • Akku: 3000 mAh

Lumia 640 XL

7.6

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Arvostelut