ArvostelutOnePlusYleinen

Testissä OnePlus 7T Pro – Pieni päivitys edeltäjästä, mutta silti erittäin hyvä

OnePlus 7T Pro

OnePlus 7T Pro on ollut SuomiMobiilin testattavana viikon verran ja nyt vuorossa on hieman mietteitä puhelimesta testijakson perusteella. Puhelin on hyvin vastaava kuin keväällä myyntiin saapunut OnePlus 7 Pro, mutta nyt OnePlus on päivittänyt hieman tekniikkaa. Kovin suuria muutoksia OnePlus 7T Pron ja OnePlus 7 Pron välillä ei ole, mutta tämä ei tarkoita, etteikö kyseessä olisi erittäin hyvä älypuhelin.

Uusi OnePlus 7T Pro on hinnoittelultaan täysin vastaava kuin OnePlus 7 Pro, mikä on luonnollista, kun otetaan huomioon minimaaliset muutokset. Hintaa puhelimella on siis 759 euroa, joten eroa OnePlus 7T -pikkuvelimallin hintaan on vain 160 euroa. Tässä artikkelissa tullaan arvioimaan uusi OnePlus 7T Pro hieman normaalia suppeammin, sillä olemme aikaisemmin arvioineet kattavasti OnePlus 7 Pron ja edullisemman OnePlus 7T -puhelimen. Ennen tämän artikkelin lukemista on siis suositeltavaa lukea pohjalle ainakin OnePlus 7 Pron arvostelu, sillä monet siinä mainitut hyvä ja huonot puolet ovat myös luonnollisesti mukana OnePlus 7T Pro -puhelimessa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tässä artikkelissa tulemme keskittymään paremmin muutoksiin, joita OnePlus on tehnyt uuteen OnePlus 7T Pro -puhelimeen. Tarkastelemme siis uutta myyntipakkausta, muutamaa puhelimen design-muutosta, mitä puhelin pakkaa ulkokuorensa sisälle sekä katsotaan, miten nopeasti puhelin latautuu ja kuinka paljon se kestää pakkasta. OnePlus 7T Pro oli testikäytössä noin viikon verran.

Täysin uusittu myyntipakkaus

OnePlus 7T Pron myyntipakkaus.

OnePlus 7T Pro toimitetaan samanlaisessa uusitussa myyntipakkauksessa kuin edullisempi OnePlus 7T -puhelin. Aikaisemmin OnePlus on luottanut ulkoisesti valkoiseen ja sisältä punaiseen pakkaukseen, mutta tällä kertaa myyntipakkaus on kokonaisuudessaan punainen ja tekstit ovat mustat. Pakkauksen ulkopuolella on lyhyt teksti ja takaosassa on ilmoitettuna puhelimen väriversio, muistiversio ja IMEI-tiedot.

Myyntipakkausta avatessa ensimmäisenä esille tulee punainen pahvitasku, joka pitää sisällänsä kutsukirjeen, OnePlus-tarroja, pikakäyttöoppaan ja turvallisuustietoja. Näiden jälkeen esille tulee itse OnePlus 7T Pro muoveihin käärittynä. Puhelimen alapuolella on vielä pehmeämuovinen suojakuori ja SIM-korttiluukun avaustyökalu. Myyntipakkauksen pohjalla on perinteinen punainen USB-C-tyypin lataus- ja tiedonsiirtokaapeli sekä 30 watin Warp Charge -pikalaturi.

Uusittu myyntipakkaus on ulkoisesti selvästi erilainen kuin aikaisemmin, mutta sisältö on sama. Itse tykkään pakkauksen tyylistä, mutta se on myös yleisestä standardista poikkeava, mikä ei ole aina hyvä asia. Myyntipakkaus vie muun muassa erittäin paljon tilaa. Pakkauksen sisältö on niin laaja kuin OnePlusilta voi osata odottaakin ja etenkin suojakuori on erittäin mukava lisä.

Tuttu design, uusi väri

OnePlus 7T Pro ja OnePlus 7 Pro.

Ulkoisesti OnePlus 7T Pro on hyvin pitkälti identtinen kuin edeltäjänsä OnePlus 7 Pro, mutta joitakin muutoksia OnePlus on silti päättänyt tehdä. Puhelin rakentuu edelleen laadukkaista materiaaleista, mikä tekee siitä myös erittäin laadukkaan oloisen. OnePlus 7T Prossa on kiiltäväksi hiottu alumiinikehys sekä Gorilla Glass 5 -lasiin perustuvat mattapintaiset lasipinnat. Puhelin ei pääse natisemaan ollenkaan laitetta käsien välissä väännellessä, joten laite on erittäin jämäkkä. Premium-luokan laatutuntumaa ei siis OnePlus 7T Prostakaan puutu.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

OnePlus ei ole muuttanut OnePlus 7T Pron fyysisiä mittoja ollenkaan, jos verrataan OnePlus 7 Prohon, joten mitat ja myöskin paino ovat täysin samat. Lisäksi kaikki puhelimessa olevat painikkeet ovat tismalleen tasamassa paikassa kuin aikaisemmin, joten jos on aikaisemmin käyttänyt OnePlus 7 Prota, niin OnePlus 7T Pron käyttöönotto on kuin olisi puhelinta käyttänyt aina.

Vaikka lasi on mattapintainen, niin OnePlus 7T Pro on silti erittäin liukas laite kuivissa käsissä. Mattapinnasta on kuitenkin meilestäni enemmän käytännön hyötyä kuin haittaa, sillä siihen ei tartu sormenjäljet samaan tapaan kuin kiiltävään lasiin, minkä lisäksi se hylkii paremmin pieniä naarmuja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huomattavin muutos on tehty puhelimen värimaailmaan. Keväällä OnePlus 7 Pro tuli tarjolle kolmessa väriversiossa, jotka olivat Mirror Black, Almond ja Nebula Blue. Nyt OnePlus 7T Pro tulee myyntiin ainoastaan Haze Blue -versiossa, joka on verrattavissa varsin hyvin Nebula Blue -väriin. Haze Blue on kuitenkin hieman vaaleampi, mikä tekee siitä hieman eri tyylisen.

Toinen huomattava muutos löytyy takaosasta, jossa kameran laserautomaattitarkennuksen sensorit on siirretty pois kamera-alueen sisäpuolelta sen vasemmalle puolelle. Mitään muuta ulkoista eroavaisuutta ei OnePlus 7T Pron ja OnePlus 7 Pron väliltä löydy. Samalla lasersensorin sijainnin muuttaminen tarkoittaa, ettei uutuuspuhelimeen sovi esimeriksi edeltäjäversion suojakuoret. Myöskään OnePlus 7T Pron kohdalla OnePlus ei ole saanut tehtyä puhelimesta millään tasolla IP-luokituksen mukaisesti vesitiivistä, mitä voisi odottaa jo tämän hintaluokan älypuhelimelta. Nykypäivänä järjestäen lähes kaikki huippuluokan älypuhelimet kestävä vettä, joten vedenkestävyyden puuttuminen OnePlus 7T Prosta on selvä heikkous.

Lyhyt yhteenveto

  • Uusi väriversio: Haze Blue
  • Rakenne: Alumiinikehys + Gorilla Glass 5 -lasipinnat
  • Mitat: 162,6 x 75,9 x 8,8 millimetriä
  • Paino: 206 grammaa
  • Heikkoudet: Ei IP-luokitusta, liukas rakenne

Erinomaiseksi todettu näyttö ja pientä päivitystä tekniikkaan

OnePlus 7T Prossa on tismalleen samanlainen näyttö kuin keväällä arvioidussa OnePlus 7 Prossa. Näyttö on kooltaan siis 6,67 tuumaa ja sen tarkkuus yltää QHD+ -tasolle, eli siinä on 3120 x 1440 pikseliä. Näytössä on myös tuttu 19,5:9-kuvasuhde ja se kaartuu selvästi molemmilta reunoiltaan. Näyttö perustuu Fluid AMOLED -tekniikkaan, mikä tarkoittaa siinä olevan 90 hertsin virkistystaajuus.

Näyttö todettiin jo OnePlus 7 Pron arvostelun kohdalla erinomaiseksi, eikä mielipide muutu myöskään OnePlus 7T Pron kohdalla. Näyttö on tarpeeksi tarkka, siinä on erinomainen värintoisto sekä kirkkaus riittää auringonvalossakin.

OnePlus 7T -perusversiossa OnePlus vei näyttöä hieman jopa OnePlus 7T Prosta eteenpäin, sillä sen näyttö kykenee jopa 1000 nitin maksimikirkkauteen. Pro-version näytön maksimikirkkaus rajoittuu vain reiluun 800 nitiin, joten tässä suhteessa OnePlus olisi voinut tehdä myöskin kalliimman puhelimen näytöstä entistäkin paremman. Nykyisellään OnePlus 7T Pron näyttö asettuu kuitenkin markkinoiden kärkikastiin.

Tehoista on vastaamassa tuorein Snapdragon 855 Plus, joka on valmistettu edelleen 7 nanometrin tekniikalla ja kyseessä on kahdeksanytiminen järjestelmäpiiri. Snapdragon 855 Plus rakentuu yhdestä 2,96 GHz:n taajuudella hyrräävästä Kryo 485 -ytimestä, kolmesta 2,42 GHz:n taajuudella toimivasta samaisesta Kryo 485 -ytimestä sekä neljästä 1,78 GHz:n taajuudella hyrräävästä Kryo 485 -ytimestä. Grafiikkasuorittimena toimii jälleen Adreno 640. Suurin muutos on Snapdragon 855 Plus -piirissä on tehty grafiikkaprosessoriin, sillä Adreno 640 on kellotettu tehokkaammaksi ja sen pitäisi tarjota nyt jopa 15 prosenttia paremman suoristuskyvyn. Lisäksi Qualcomm on nostanut piirin Kryo 485 -ytimen kellotaajuuden 2,96 GHz:iin, kun Snapdragon 855 -versiossa sen kellotaajuus oli 2,84 GHz.

Valitettavasti suorituskykytestejä ei OnePlus 7T Prolla päästy testailemaan, sillä ne olivat estettynä puhelimen testiohjelmistossa. Suorituskykytestien tulokset lisätään tähän arvosteluun heti kun se on mahdollista. Varmaa on kuitenkin, että Snapdragon 855 Plus -järjestelmäpiiristä ei tehoja puutu, vaan se pyörittää kaikkia raskaimpiakin sovelluksia ilman ongelmia.

RAM-muistia OnePlus 7T Prohon on saatu 8 gigatavua, mikä riittää hienosti päivittäisessä käytössä, mutta toisaalta edeltäjä versio tarjosi myöskin 12 gigatavun version, jota ei OnePlus 7T Pron perusmalleissa tulla näkemään. OnePlus hyödyntää puhelimessa tehokkainta LPDDR4X-muistia, kuten huippupuhelimessa kuuluukin. Sisäistä tallennustilaa OnePlus 7T Pro tarjoaa 256 gigatavua ja muita variantteja ei ole tulossa Suomessa tarjolle. Myöskään muistikorttipaikkaa ei OnePlus ole puhelimeen laittanut, mikä on edelleen yksi miinuspuoli. OnePlus käyttää OnePlus 7T Prossa myöskin tehokkainta UFS 3.0 -tallennustilaa.

Äänentoistossa luotetaan edelleen vahvasti stereokaiuttimiin. Pääkaiutin löytyy puhelimen alareunasta ja puheluihin käytettävää kuuloketta hyödynnetään toisena kaiuttimena. Äänenlaatu on hyvällä tasolla ja erityisesti videoiden katsominen on miellyttävää, kun ääni tulee laitteen molemmista päistä. Kuulokeliittimen ystäville OnePlussalla ei ole mitään uutta tarjottavaa, sillä OnePlus 7T Prossa ei sitä ole. Käyttäjien on tyydyttävä siis USB-C- tai Bluetooth-kuulokkeisiin.

Lyhyt yhteenveto:

  • Näyttö: 6,67 tuumaa, QHD+ (3120 x 1440), Fluid AMOLED, 19.5:9-kuvasuhde, 90Hz
  • Järjestelmäpiiri: Qualcomm Snapdragon 855 Plus (1×2.96 GHz Kryo 485 & 3×2.42 GHz Kryo 485, 4×1.78 GHz Kryo 485) + Adreno 640
  • RAM-muisti: 8 gigatavua (LPDDR4X)
  • Tallennustila: 256 gigatavua / UFS 3.0 / Ei muistikorttipaikkaa
  • Äänentoisto: Stereokaiuttimet, USB-C-ääniliitin, aptX HD -tuki

Nopeampi lataus ja hyvä pakkaskestävyys

Tällä kertaa OnePlus on tehnyt pieniä muutoksia OnePlus 7T Pron akun kapasiteettiin, sillä puhelimessa on suurempi 4085 milliampeeritunnin akku, kun edeltäjäversiossa oli 4000 milliampeeritunnin akku. Kapasiteetti on kasvanut siis vain 85 milliampeerituntia, joten mistään kovin suurista muutoksisista ei puhuta.

Akku kestää helposti yhden päivän verran, mutta kevyemmällä käytöllä akku saattaa kestää myöskin hieman pidempään. Testijakson aikana iltaisin akkua oli noin 10-20 prosenttia, joten OnePlus 7T Pron kohdalla puhutaan varsin perustason akunkestosta, joka ei ylety markkinoiden kärkikastiin, mutta ei ole myöskään huonoimmasta päästä.

OnePlus on parantanut myöskin akun latausta ja nyt puhelinta ladataan Warp Charge 30T -tekniikalla, kun aikaisemmin luotettiin Warp Charge 30 -lataustekniikkaan. Kovin suuria muutoksia OnePlus ei ole tekniikkaan tehnyt. OnePlusin mukaan Warp Charge 30T on jopa 23 prosenttia aikaisempaa Warp Charge 30 -toteutusta nopeampi tuoreimpien optimointien ansiosta. SuomiMobiilin testeissä OnePlus 7T Pron akku latautui tyhjästä täyteen vain 65 minuutissa. Testin tuloksia voi tarkastella alapuolesta olevasta kuvaajasta.

OnePlus 7T Pron latausnopeus verrattuna OnePlus 7 Pron latausnopeuteen.

Kuvaajasta nähdään, että OnePlus 7T latautuu puolessa tunnissa yli 60 prosentin varaustasoon ja 90 prosentin varaustaso saavutetaan jo alle 50 minuutin latauksen jälkeen. Viimeiset kymmenen prosenttia latautuvat 15 minuutissa, joten loppua kohden latausnopeus hieman hyytyy. Kuvaajassa on nähtävillä myöskin keväällä julkaistun OnePlus 7 Pro -puhelimen latausnopeus, joka latautui tyhjästä täyteen 80 minuutissa. OnePlus 7T:n minimaalisesti suurempi akku latautuu siis 15 minuuttia nopeammin tyhjästä täyteen kuin edeltäjänsä akku.

Myöskään OnePlus 7T Pro -puhelimeen OnePlus ei ole saanut mukaan langatonta latausta, joka on yleinen ominaisuus erityisesti huippuluokan älypuhelimissa. OnePlus ei ole aikaisemminkaan luottanut langattomaan lataukseen, sillä se on yhtiön mukaan sen verran hidas lataustekniikka, että yhtiön oma langallinen pikalataus voittaa selvästi nopeudessa. Henkilökohtaisesti toivoisin OnePlusin lisäävän langattoman latauksen tulevaisuudessa puhelimiinsa, sillä siitä on ainakin itselleni hyötyä. OnePlus 7T Prossa langattoman latauksen puutetta voidaan pitää jo miinuspuolena.

Kuten yleisesti SuomiMobiilin testeissä, niin myöskin OnePlus 7T Pron kohdalla puhelin laitettiin pakkastestiin. Testissä on tarkoitus testata kuinka hyvin älypuhelimet kestävät pakkasta. Laitoimme puhelimen pakastimeen ja katsoimme kuinka paljon 60 minuutin oleskelu -18 asteessa kulutti akkua. Testi suoritettiin kahdesti: ensimmäisellä kerralla puhelimen näytön ollessa kiinni sekä toisella kerralla videon toistuessa näytöllä.

Ensimmäisellä testauskerralla OnePlus 7T laitettiin pelkiltään 60 minuutiksi -18 asteen pakkaseen näytön ollessa sammutettuna. Testin jälkeen puhelimesta ei ollut kulunut yhtään akkua, eli akun varaus oli edelleen 100 prosenttia. Testi ei vaikuttanut puhelimen käyttöön millään tavalla ja esimerkiksi AMOLED-näyttö ei muuttunut luonnollisestikaan LCD-näyttöjen tapaisesti hyytelömäiseksi. Jääkylmänä muun muassa sormenjälkilukija toimi normaaliin tapaan sekä pop-up-kamera nousi puhelimen sisältä vikkelästi. OnePlus 7T Prota oli myös mahdollista ladata heti jääkylmänä. Yleisesti valmistajat estävät akun latautumisen tietyssä kylmyyspisteessä turvallisuussyistä, mutta OnePlus ei ole osannut ottaa tällaista seikkaa huomioon OnePlus 7T Pron kanssa.

Toisella testauskerralla puhelin laitettiin jälleen 100 prosentin akunvarauksessa 60 minuutiksi -18 asteen pakkaseen. Tällä kerralla puhelimen näyttö oli päällä koko testin ajan ja toisti videosovelluksen kautta Full HD -tasoista videota. Tämän testin jälkeen akkua oli kulunut 6 prosenttia, eli akun varaus oli 94 prosenttia. Akun kuluminen testin aikana oli vähäistä, sillä yleisesti puhelimista kuluu enemmän akkua kuin OnePlus 7T Pro -puhelimesta kului. Toisella testauskerralla pakkanen ei myöskään tuottanut käyttöä haittaavia ongelmia.

OnePlus 7T Pron pakkaskestävyys on testin perusteella erittäin hyvällä tasolla ja se pärjäsi molemmissa testikohdissa odotettua paremmin. Ihmettelyä eniten herätti mahdollisuus ladata puhelinta jääkylmänä, sillä yleisesti se ei ole mahdollista turvallisuussyistä. Pakkanen ei myöskään tuottanut ongelmia OnePlus 7T Pron pop-up-kamerajärjestelmään, vaan se nousi laitteen sisältä yhtä vikkelästi kuin normaaleissa olosuhteissa.

Lyhyt yhteenveto:

  • Akku: 4085 milliampeerituntia
  • Lataustekniikka: Warp Charge 30T (30 wattia, 5V/6V)
  • Puutteet: Ei langatonta latausta
  • Muuta: Hyvä pakkaskestävyys

Kameratekniikassa ei mitään uutta, mutta ominaisuuksia on laajennettu

Kameroissa OnePlus ei ole tehnyt suurempia muutoksia, vaan luottaa edelleen OnePlus 7 Prosta tuttuun kameratoteutukseen. Puhelimen takaosassa on kolmoiskamerajärjestelmä, joka tarjoaa kolme täysin erilaista kamerasensoria. OnePlus 7T Pro kykenee siis varsin monipuoliseen kuvaamiseen ja nyt OnePlus on lisännyt ohjelmistopuolella muutaman uuden toiminnallisuuden, joita ovat muun muassa makrokuvaus ja videokuvaus ultralaajakulmakameralla.

OnePlus hyödyntää pääkamerana tuttua Sonyn kehittämää 48 megapikselin IMX586-sensoria, jossa on f/1.6-aukko, 1/2” kennokoko sekä 1,6 µm pikselikoko. Pääkamerassa on myös vaiheentunnistava automaattitarkennus sekä lasertarkennus. Kamerassa on lisäksi optinen kuvanvakautus. Toinen kameroista on tarkkuudeltaan 16 megapikseliä ja kyseessä on ultralaajakulmakamera. Tässä kamerassa on muun muassa f/2.2-aukko sekä perinteikäs 117 asteen näkökenttä. Kolmas kameroista on tarkkuudeltaan 8 megapikseliä ja se kykenee lähes 3x optiseen zoomaukseen. Kamerassa on f/2.0-aukko, 1,0 µm pikselikoko sekä optinen kuvanvakain.

Kameraan ei tulla tässä artikkelissa suuremmin paneutumaan, vaan kannattaa käydä lukemassa OnePlus 7 Pron arvostelu, jossa täysin samaa kameraratakisu tutkaillaan tarkemmin. OnePlus 7T Pron kamera tuottaa kuitenkin yleisellä tasolla erittäin miellyttävää jälkeä, vaikka aivan markkinoiden kärkikastiin ei kamera pääsekään. Alapuolella on muutamia kuvia, jotka on otettu OnePlus 7T Pron pääkameralla.

16 megapikselin ultralaajakulmakameralla pystytään tuottamaan varsin miellyttäviä kuvia 117 asteen näkökentällä. Ultralaajakulmakuvat eivät ole samalla tasolla pääkameran kanssa, mutta hyvässä valaistuksessa jälki on hyvää. Heikommassa valaistuksessa ultralaajakulmakuvien laatu kärsii huomattavasti, mutta pääasiassa kuvat ovat kuitenkin miellyttäviä. Alapuolella on muutama ultralaajakulmakameralla otettu testikuva.

12 megapikselin telekamera on kolmas puhelimen kameroista ja se tarjoaa lähes 3x optisen zoomauksen. Virallisesti telekamera kykenee 2,87x optiseen zoomaukseen, mutta OnePlus käyttää kuitenkin 3x-termiä, mikä on varsin loogista. Telekamera tuottaa myöskin varsin hyvää jälkeä, mutta aivan samalle tasolle ei pääkameran kanssa päästä. Erot huomataan helposti varsinkin hämärällä kuvattaessa, jolloin telekameran kuvista tulee selvästi heikompia kuin pääkameran kuvista. OnePlus 7T:n kamera kykenee myöskin varsin perinteiseen 10x digitaaliseen zoomaukseen. Alapuolella on kuvasarja, josta vasemmanpuoleinen on kuvattu pääkameralla, keskimmäinen telekameralla 2,87x optisesti zoomattuna ja oikeanpuoleinen kuva on 10x digitaalisesti zoomattu.

Yksi uusista ominaisuuksista on makrokuvaus, jota ei ole aikaisemmin OnePlusin puhelimissa nähty. OnePlus kutsuu makrokuvausta nimellä Super Macro ja sen avulla päästään jopa 2,5 senttimetrin päähän kuvattavasta kohteesta. Kamerasovellus ehdottaa käyttäjälle kuvaamista 2,5-8 senttimetrin päästä kohteesta ja kuvia voidaan ottaa myös zoomaamalla. Makrokuvauksen toteutuksessa OnePlus hyödyntää puhelimessa olevaa ultralaajakulmakameraa, joka tukee myös automaattitarkennusta. Makrotilassa on kolme erilaista zoomausmahdollisuutta ja kaikissa näissä hyödynnetään ainoastaan ultralaajakulmakameraa, eikä vaihdella OnePlus 7T Pron muiden kameroiden välillä. Alapuolella on muutama makrotilalla otettu kuva.

OnePlus 7T Pron kamera on siis erittäin monipuolinen ja täysin riittävä monessa tilanteessa. Vahvuudet löytyvät hyvässä valaistuksessa, mutta vahvimmillaan kamerat eivät ole heikossa valaistuksessa. OnePlus on kuitenkin pyrkinyt parantamaan hämäräkuvausta päivitetyn Nightscape-kuvaustilan avulla. Yönäkymä-tila ottaa useamman kuvan eri valotusajalla ja yhdistää ne yhdeksi hyväksi kuvaksi, jossa on laajempi dynaaminen alue. Aikaisemmin Nightscape-tilan käyttäminen oli mahdollista vain pääkameralla, mutta nyt OnePlus 7T Prossa ominaisuutta voidaan hyödyntää myöskin ultralaajakulmakameran kanssa.

Etukamerana OnePlus 7T Prossa hyödynnetään edeltäjästään tuttua 16 megapikselin Sony IMX471-sensoria. Kamerassa on f/2.0-aukko ja 1,0 µm pikselikoko. Etukamerassa on tuki myös elektroniselle kuvavakautukselle, jonka avulla videoista saadaan hieman parempia. OnePlus on myös luvannut, että kamera kestää kulumatta vähintään 300 000 nostokertaa, eli 5,5 vuotta, mikäli kamera nostetaan keskimäärin 150 kertaa päivässä.

Lyhyt yhteenveto:

  • Pääkamera: 48 megapikseliä (Sony IMX586 / f/1.6, 0,8 µm, OIS + EIS)
  • Ultralaajakulmakamera: 16 megapikseliä (f/2.2, 117 asteen näkökenttä)
  • Telekamera: 8 megapikseliä (f/2.4, 1,0 µm, OIS, 2,87x optinen zoom)
  • Etukamera: 16 MP pop-up (Sony IMX471 / f/2.0, 1,0 µm, EIS)

Käyttöjärjestelmänä tuorein Android 10

OnePlus 7T Prossa hyödynnetään luonnollisesti Googlen tuoreinta Android 10 -käyttöjärjestelmää, kuten aikaisemmin julkaistussa OnePlus 7T -puhelimessa. Tuoreimman Android-version päällä OnePlus 7T Prossa pyörii luonnollisesti OnePlusin oma OxygenOS 10.0 -käyttöliittymä, joka on varsin monipuolinen sekä samalla puhtaan Androidin kaltainen käyttöliittymäversio. OxygenOS 10.0 ei ole saanut suuremmin ulkoisia muutoksia verrattuna edeltävään versioon.

Testijakson aikana OnePlus 7T Prossa tuorein saatavilla ollut päivitys sisälsi Googlen 5. syyskuuta 2019 julkaisemat tietoturvakorjaukset. OnePlus ei ole antanut suuremmin minkäänlaisia päivityslupauksia tietoturvan osalta, mutta yleisesti OnePlus on kuitenkin onnistunut pitämään tietoturvan ajan tasalla, eikä myöskään OnePlus 7T Pron kohdalla siitä todennäköisesti tarvitse olla huolissaan. Todennäköisesti puhelin tulee saamaan myös vähintään seuraavan suuremman Android-ohjelmistopäivityksen, kuten OnePlusin puhelimissa on ollut yleisestikin tapana.

Uusia ominaisuuksia uudessa käyttöliittymäversiossa ovat muun muassa Googlen tuorein eleohjausjärjestelmä, monipuolisemmat Zen-tilan asetukset sekä yksinkertaisemmat käyttöliittymän muokattavuusasetukset. Kokonaisuutena Android 10 ja OxygenOS 10.0 -käyttöliittymä on optimoitu OnePlus 7T Pro -puhelimelle hyvin, eikä testijakson aikana vastaan tullut suurempia ongelmia.

Lyhyt yhteenveto:

  • Käyttöjärjestelmä: Android 10
  • Käyttöliittymä: OxygenOS 10.0
  • Tietoturvan taso: 5. syyskuuta 2019

Pieni päivitys, mutta erittäin hyvä puhelin

SuomiMobiili suosittelee OnePlus 7T Pro -puhelinta.

OnePlus on tehnyt jälleen OnePlus 7T Pron kanssa erittäin hyvää työtä, vaikka kyseessä ei ole samanlainen päivitys edeltäjästään kuin OnePlus 7T. Keväällä julkaistu OnePlus 7 Pro oli jo aikoinaan erittäin hyvä puhelin ja nyt OnePlus 7T Pron on vielä hieman parannettu versio. Suuria muutoksia ei ole tullut, mutta se ei tee puhelimesta millään tavalla huonoa.

Suoraan OnePlus 7 Prosta ei kannata uudempaan versioon vaihtaa, mutta käyttäjille, joilla on jokin vanhempi puhelin, on OnePlus 7T Pro erittäin hyvä valinta. Testijakson aikana itse ainakin tykkäsin puhelimen hyvästä näytöstä, vaikuttavasta suorituskyvystä sekä monipuolisista kameroista. Lisäksi puhelimessa on tyylikäs ulkoinen olemus, sekä erityisesti tuorein Android 10 -käyttöjärjestelmä tuntui toimivan vakuuttavasti. Kuten jo OnePlus 7 Prossa oli muutamia puutteita, niin täysin samat puutteet löytyvät myös OnePlus 7T Prosta. Puhelimessa ei ole esimerkiksi kuulokeliitintä, muistikorttipaikkaa tai langatonta latausta. Yksi suurimmista heikkouksista on kuitenkin virallisen vedenkestävyyden puuttuminen.

OnePlus 7T Pro tulee tarjolle ainoastaan yhdessä väriversiossa, joka on Haze Blue. Puhelimen myynti alkaa 17. lokakuuta 2019 ja hintaa löytyy 759 euroa. Hinnoittelultaan OnePlus 7T Pro vastaa siis lähes edeltäjänsä hinnoittelua, joten OnePlus ei ole lähtenyt reilusti nostamaan hintaa, joka on yksi parhaimmista uutuuspuhelimen puolista. SuomiMobiilin arvostelun OnePlusin toisesta uutuuspuhelimesta, eli OnePlus 7T -mallista voi käydä lukemassa täältä.

OnePlus 7T Pro -puhelinta tarjoavat jälleenmyyjät sekä edullisimmat hinnat löytyvät kootusti Hintaseuranta.fi -palvelun kautta.

Yhteenveto

8.8

Hyvää
  • Laadukas rakenne
  • Tarkka näyttö ja tarpeeksi suorituskykyä
  • Android 10 / OxygenOS 10.0
  • Erittäin nopea Warp Charge 30T
  • Miellyttävä äänentoisto
  • Monipuolinen kamera
  • Hyvä pakkaskestävyys
Huonoa
  • Ei IP-luokituksen mukaisesti vesitiivis
  • Ei kuulokeliitintä
  • Ei muistikorttipaikkaa
  • Ei langatonta latausta
  • Suurehko myyntipakkaus
Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Arvostelut