ArvostelutOnePlusYleinen

Testissä laadukkaat OnePlus Bullets Wireless -kuulokkeet

OnePlus lähetti testattavaksi OnePlus 6 -puhelimen yhteydessä esitellyt langattomat Bluetooth-kuulokkeet, jotka kantavat nimeä OnePlus Bullets Wireless. Kyseessä on OnePlussan ensimmäiset ja varsin edulliset langattomat kuulokkeet. Yleisesti Bluetooth-kuulokkeet ovat varsin kalliita, mutta OnePlus tuo uusien kuulokkeidensa kanssa laadukkaat ominaisuudet myös 69 eurolla kuluttajien ulottuville.

Vaikka kuulokkeet ovat varsin halvat, niin kyse on hintaluokkaansa paremmista kuulokkeista. On kuitenkin hyvä huomata, että kyse on OnePlussan ensimmäisistä Bluetooth-kuulokkeista, joten muutamassa kohdassa olisi vielä hieman kehitettävää. Tässä artikkelissa tulemme tutustumaan jatkuvasti loppuunmyytyihin OnePlus Bullets Wireless -kuulokkeisiin sekä katsotaan ovatko kuulokkeet todella niin hyvät kuin OnePlus itse väittää.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tämä oli hyvää

Testijakson aikana OnePlus Bullets Wireless -kuulokkeita käytettiin aktiivisesti monien valmistajien älypuhelimien kanssa. Toisien puhelimien kanssa kuulokkeet toimivat mallikkaasti ja toisien kanssa tietyt ominaisuudet eivät olleet käytettävissä.

Yksi testijakson aikana parhaimmista kuulokkeiden ominaisuuksista osoittautui kantavan nimeä Magnetic Control. Kyseessä on varsin yksinkertainen ominaisuus: kuulokkeet sammuvat, kun ne liitetään yhteen magneetilla. Vaihtoehtoisesti kun magneettiliitos puretaan, käynnistyvät kuulokkeet ja samalla yhdistyvät automaattisesti puhelimen kanssa. Tämä on yksi Bullets Wireless -kuulokkeiden parhaimmista ominaisuuksista. OnePlussan omien puhelimien kanssa ominaisuus on viety vielä hieman pidemmälle, sillä OnePlus 5 ja tuoreemmat OnePlus-puhelimet tukevat Auto Play -toimintoa. Tämän avustuksella musiinkin toisto jatkuu siitä mihin se viimeksi loppui, kun kuulokkeet erotetaan toisistaan. Kyseessä on toiminto, joka on ainutlaatuinen vain OnePlussan omille puhelimille, eikä se toimi muiden valmistajien puhelimien kanssa.

Tykästyin kuulokkeissa myös niiden toteutukseen, joka on varsin laadukas. Kuulokkeet ovat pääosin ulkoisesti muovia, mutta itse kuulokkeiden runko on valmistettu alumiiniseoksesta, joka tuo mukavan jämäkkyyden kuulokkeisiin. Lisäksi OnePlus Bullets Wireless -kuulokkeet on erotettavissa heti OnePlussan tuotteeksi, mikä näkyy erityisesti punaisissa yksityiskohdissa. Punainen on yksi OnePlussan brändin pääväreistä ja punaisia yksityiskohtia löytyy itse napeista sekä äänenvoimakkuuspainikkeissa. Kuulokkeiden akut OnePlus on asettanut isompiin muovisiin koteloihin, jotka asettuvat mukavasti niskalle kuulokkeita käyttäessä.

Mielestäni OnePlussan ensimmäiset Bluetooth-kuulokkeet ovat varsin kehittyneet, sillä niissä hyödynnetään muun muassa USB-C-tyypin latausliitintä. Latausliitin löytyy kuulokkeiden vasemmanpuolisesta ”akkumöhkäleestä”, jossa on lisäksi akunvarauksen ilmaiseva LED-valo sekä painike, jonka avulla saa kuulokkeet yhdistettyä muun muassa uuteen laitteeseen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Akku on yksi OnePlussan markkinoiduimmista ominaisuuksista. Ei niinkään sen kesto, vaan nopea lataus. OnePlus kertoo, että kuulokkeet latautuvat noin 20 minuutissa tyhjästä täyteen, mikä on mielestäni todella hyvä suoritus. Jo 10 minuutin latauksella kuulokkeiden kerrotaann toimivan 5 tuntia. OnePlussan mukaan akun ollessa täysi voi musiikkia kuunnella jopa 8 tuntia.

Yksi tärkein ominaisuus kuulokkeissa on äänenlaatu ja mielestäni tämän osalta OnePlus on onnistunut kohtuullisen hyvin. Kyse ei ole kuitenkaan kalleimmista Bluetooth-kuulokkeista, eikä Bullets Wireless -kuulokkeita voi sellaisiin verrata, mutta omassa hintaluokassaan OnePlussan kuulokkeiden äänenlaatu päihittää mennen tullen kilpailijansa. On kuitenkin varmaa, että langattomat kuulokkeet eivät ole edelleenkään täysin langallisien tasolla, joten Bluetooth-kuulokkeet eivät ole kaikkien mieleen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

OnePlussan tavoitteena on ollut luoda kuulokkeet, jotka tarjoavat loistavan äänentoiston ja tämän tavoitteen tueksi kuulokkeista löytyy tuki muun muassa Qualcommin aptX -tekniikalle. OnePlus Bullets Wireless -kuulokkeissa on Energy Tube, joka OnePlussan mukaan sitoo ääniaaltojen heijastukset ja minimoi äänensärön. Kuulokkeissa on myös 9,2 millimetrin bassoelementit, jotka takaavat kohtuulliset bassotaajuudet. Nämä kaikki ominaisuudet yhdistettynä tuottaa OnePlussan kuulokkeet varsin tyylikkään sekä täyteläisen tasaisen äänimaailman, joka kuulostaa ainakin allekirjoittaneen korvissa miellyttävältä. Äänenlaadun osalta ei ole pahaa sanottavaa.

Mielestäni tärkeä seikka Bluetooth-kuulokkeissa on äänenlaadun jälkeen yhteyden vakaus sekä toimintasäde. OnePlus käyttää kuulokkeissa Bluetooth 4.1 -tekniikkaa ja toimintasäteeksi ilmoitetaan 10 metriä. Testijakson aikana ei tullut huomattua ongelmia toimintasäteen kanssa ja Bluetooth-yhteys musiikkia lähettävään puhelimeen tuntui aina hyvin vahvalta. Testeissä ei tullut vastaan myöskään halvemmissa Bluetooth-kuulokkeissa havaittavia yhteyksien pätkimistä ja ylimääräistä yhteyden katkeilua.

Tämä oli huonoa

Varmasti OnePlussan huonoin suoritus Bullets Wireless -kuulokkeiden kohdalla oli mukana tuleva silikoninen suojakotelo. Kyseessä on magneettisella liitännällä varusteltu suojakotelo, joka on väritykseltään kirkkaan punainen ja siihen on painettu tuttu OnePlussan logo. Testijakson aikana koin suojakotelon varsin epäkäytännölliseksi, minkä vuoksi sitä ei tullut juurikaan hyödynnettyä. Kuulokkeet on vaikea saada asetettua koteloon oikein, mikä tekee käytöstä heti epämukavaa. Alkuperäistä suojakoteloa voisi siis kuvailla todella huonoksi.

Yksi Bluetooth-kuulokkeiden heikoin puoli mielestäni on akunkesto. Vaikka OnePlus kertoo kuulokkeiden toistavan 8 tuntia musiikkia yhdellä latauksella, niin suurimmaksi ongelmaksi testijakson aikana koitui juurikin akun loppuminen aina kun kuulokkeita olisi ollut mukava käyttää. Toki sana ”aina” on hieman liioiteltu ja varmasti johtuu vain käyttäjästä. En ole itse koskaan tykännyt käyttää Bluetooth-kuulokkeita, sillä unohdan aina ladata ne ja näin kävi myös OnePlus Bullets Wireless -kuulokkeiden kanssa. Tämän takia kuulokkeista loppui useasti kesken musiikin toistamisen akku, mihin en ole tottunut langallisien kuulokkeiden kanssa, joita ei luonnollisesti tarvitse ladata.

Kovinkaan paljoa heikkouksia ei OnePlussan ensimmäisistä kuulokkeista löydy, vaikka aina Bluetooth-kuulokkeiden ongelma on erityisesti edellä mainitsemani akunkesto. Testijakson aikana huomasin myös kuulokkeiden pehmeiden mattamuovisien pintojen kuluvan ja alta paljastuvan kovamuovi. Erityisesti tällainen kohta löytyy kuulokkeiden painikkeesta.

Yhteenveto

OnePlus Bullets Wireless -kuulokkeet ovat yhdet parhaimmista testaamistani Bluetooth-kuulokkeista. Mielestäni 69 eurolla OnePlus on saanut luotua varsin tyylikkäät, monipuoliset sekä toimivat kuulokkeet. Suomessa samalla hinnalla ei todennäköisesti paljon parempia Bluetooth-nappikuulokkeita saa. Testijakson aikana tykästyin paljon kuulokkeista löytyvään magneettiseen sammutus- ja käynnistystoimintoon, joka tekee käyttöön ottamisesta todella helppoa. Myös nopea lataus osoittautui loistavaksi ominaisuudeksi.

Tämän artikkelin kirjoitushetkellä OnePlus Bullets Wireless -kuulokkeet ovat myyty loppuun OnePlussan omasta verkkokaupasta, mikä tarkoittanee OnePlussalla olevan joitakin haasteita kuulokkeiden valmistamisen kanssa. Suomessa kuulokkeet saa helpoiten käsiinsä Elisalta tai Telialta, joiden verkkokauppojen varastosta 69 euroa maksavia kuulokkeita löytyy vielä reilusti.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Arvostelut