AndroidElisaPOCOYleinen

Elisa aloitti uuden Pocophone F1 -puhelimen myynnin Suomessa

Xiaomi julkaisi elokuun lopussa täysin uudella Pocophone-brändillä varustellun älypuhelimen. Kyseessä on Pocophone F1, jonka on ilmoitettu tulevan globaalisti myyntiin eri puolilla maailmaa. Nyt myös Suomessa operaattori Elisa on aloittanut myymään uutuuspuhelinta.

Pocophone F1 on varusteltu Snapdragon 845 -järjestelmäpiirillä, jonka kaverina on 6 gigatavua RAM-muistia. Puhelimesta löytyy myös nestejäähdytys. Sisäistä tallennustilaa Pocophone F1:stä löytyy vähintään 64 gigatavua ja tarjolla on myös 128 gigatavun versio. Näyttö on uutuuspuhelimessa kooltaan 6,18 tuumaa ja tarkkuutta on 1080 x 2246 pikseliä. Näytössä on tuttu lovi sekä 18.7:9-kuvasuhde.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Puhelimesta löytyy myös kasvojentunnistus, joka toimii myös pimeässä. Käyttöjärjestelmän osalta Poco hyödyntää Android 8.1 Oreo -versiota sekä Xiaomin MIUI 9.5 -käyttöliittymää, joka on kustomoitu Pocolle. Käyttöliittymään on lisätty muun muassa sovellusvalikko, jota ei ole ennen MIUI-käyttöliittymästä löytynyt. Poco lupasi puhelimen julkaisun yhteydessä tuoda myös Googlen julkaisemia tietoturvapäivityksiä nopeasti tarjolle. Lisäksi Android 9.0 Pie tulee tarjolle Pocophone F1:lle vielä ennen vuoden loppua.

Kameroiden osalta tyydytään 12 + 5 megapikselin kaksoiskameraan ja edessä on yksi 20 megapikselin sensori. Puhelimesta löytyvä 12 megapikselin pääkamera on sama kuin muun muassa Xiaomin Mi 8- sekä Mi MIX 2S -puhelimissa, eli Sony IMX363-sensori.

Elisa kertoo uutuuspuhelimen toimituksien alkavan heti viikolla 40 ja tarjolla ovat värivaihtoehdot harmaa ja sininen. Pocophone F1:n 64 gigatavun version hinnaksi on ilmoitettu 389 euroa ja 128 gigatavun versio maksaa 439 euroa.

Pocophone F1:n tekniset tiedot:

 • Näyttö: 6,18 tuumaa 2246 x 1080 pikseliä, 18.7:9-kuvasuhde, Gorilla Glass
 • Suoritin: Snapdragon 845
 • RAM-muisti: 6 gigatavua
 • Tallennustila: 64, 128 gigatavua, muistikorttipaikka (max 256 Gt)
 • Akku: 4000 mAh, Quick Charge 3.0 -tuki
 • Kamerat: 12 + 5 MP pääkamera ja 20 MP etukamera
 • Käyttöjärjestelmä: Android 8.1 Oreo (MIUI for Poco)
 • Värit: harmaa, sininen
 • Muuta: USB-C, sormenjälkilukija, 3,5mm kuulokeliitin, kasvojentunnistus

Lähde: Elisa

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

2 Kommenttia

 1. Eikös DNA:n pitänyt olla Xiaomin virallinen Suomen jälleenmyyjä? Verkkokauppa.comilla on ollut puhelin myynnissä jo ainakin 3 viikkoa, ja nyt sitten Elisakin liittyi joukkoon. Saakohan DNA puhelimen omaan valikoimaansa ennen Poweria tai veikonkonetta.

  1. Verkkokauppa.com ei ole virallinen jälleenmyyjä. Esim. Niiden myymät Samsungit on Puolavariantteja. Tuskin Elisakaan on virallinen Xiaomi jälleenmyyjä ellei neuvotteluja ole käyty sitten DNA:n selän takana.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android