ArvostelutOnePlusYleinen

Testissä OnePlus Nord 2T – lähes täydellisen puhelimen pieni päivitys

OnePlus Nord 2T

OnePlus Nord 2T on erikoinen uutuus älypuhelinmarkkinoilla, sillä se on seuraaja viime vuonna julkaistulle OnePlus Nord 2 -mallille. Uutuusversio ei kuitenkaan ole mikään merkittävä päivitys, vaan oikeastaan laite vain hämmentää. Viime vuonna OnePlus Nord 2 oli lähes täydellinen keskihintaluokan puhelin, mutta nyt OnePlus Nord 2T tuo vain muutaman muutoksen.

Puhelimen selvimmät uudistukset ovat hieman päivitetty MediaTekin kehittämä Dimensity 1300 -järjestelmäpiiri, tehokkaampi 80 watin SuperVOOC-pikalataus sekä uudempi Android 12 -käyttöjärjestelmä. Muilta osin muutoksia ei ole tekniikkaan saatu, vaan tarjolla on tuttu 90 hertsin AMOLED-näyttö, 4500 milliampeeritunnin akku sekä 50 megapikselin kolmoiskamera. Lisäksi OnePlus Nord 2T maksaa Suomessa edullisimmillaan 399 euroa, eli saman verran kuin edeltäjänsä.

Tässä artikkelissa tulemme tutustumaan OnePlus Nord 2T -älypuhelimeen noin kahden viikon mittaisen aktiivisen testijakson perusteella. Tulemme tutustumaan puhelimen rakenteeseen, näyttöön, kameraan ja muihin teknisiin ominaisuuksiin. Lisäksi tarkastelemme puhelimen akun latautumisnopeutta sekä toteutamme laitteelle tutun pakkatestin. Alapuolella on vielä yhteenveto puhelimen teknisistä ominaisuuksista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tekniset tiedot
OnePlus Nord 2T (CPH2399)
Mitat: 159.1 x 73.2 x 8.2 mm
Paino: 190 g
Rakenne: Muovinen kehys / Gorilla Glass 5 -lasipinnat
Näyttö: 6.43 tuumaa / Full HD+ (2400 x 1080) / 20:9-kuvasuhde / Fluid AMOLED / 90 Hz
Järjestelmäpiiri: 8-ytiminen MediaTek Dimensity 1300 (1x 3.0 GHz Cortex-A78 & 3x 2.6 GHz Cortex-A78 & 4x 2.0 GHz Cortex-A55)
Grafiikkasuoritin: Mali-G77 MC9
5G-taajuudet: NSA: n1/3/7/8/20/28/38/41/78 & SA: n1/3/7/20/28/41/78
Muisti: 8 tai 12 Gt RAM-muistia [LPDDR4x] / 128 tai 256 Gt sisäistä tallennustilaa [UFS 3.1]
Takakamera: 50 MP pääkamera (Sony IMX766 / f/1.88 / 24 mm / 1/1.56" / 1.0 µm / PDAF / OIS) + 8 MP ultralajaakulmakamera (f/2.25 / 119.7 asteen kuvakenttä) + 2 MP mustavalkokamera (f/2.4) + LED-salama
Etukamera: 32 MP etukamera (Sony IMX615 / f/2.45 / 0.8 µm / EIS / FF)
Akku: 4500 mAh (ei irrotettava)
Käyttöjärjestelmä: Android 12 + OxygenOS 12.1/ColorOS 12.1 (sisältää Googlen palvelut)
Muuta: Dual-SIM / 5G-tuki sub-6-Ghz / 80 watin pikalataus / OTG
Liitännät: USB-C / USB 2.0 / Kuulokeliitin / NFC
Ääni: Bluetooth 5.2 ja stereokaiuttimet
Tunnistimet: valoisuustunnistin / etäisyystunnistin / kiihtyvyystunnistin / E-kompassi / gyroskooppi / sormenjälkilukija näytössä
Värit: Gray Shadow ja Jade Fog
Hinta: 399 € (8 + 128 Gt) / 499 € (12 + 256 Gt)

Myyntipakkaus

OnePlus Nord 2T -puhelimen myyntipakkaus ja sen sisältö.

OnePlus toimittaa Nord 2T -puhelimen tutussa myyntipakkauksessa, jollainen on nähty muissakin Nord-malliston laitteissa. Myyntipakkaus on väritykseltään musta ja päälipuolta koristaa monesti Nord-teksti sekä myyntipakkauksen lähes jokaisella sivulla on OnePlussan logo tai puhelimen mallinimi. Myyntipakkauksen takaosassa on merkittynä laitteen mallikoodi, muisti- ja väriversio sekä IMEI-tiedot. Lisäksi takaosassa on mainittuna kyseessä olevan Googlen palveluilla varusteltu Android-puhelin.

Myyntipakkausta avatessa heti ensimmäisenä esille tulee musta pahvitasku, joka pitää sisällään pehmeämuovisen suojakuoren sekä vielä pienemmän pahvitaskun, jonka sisällä on metallinen SIM-korttiluukun avaustyökalu, pikakäyttöopas sekä kirje OnePlus Nord -tiimiltä. Tämän jälkeen paljastuu itse OnePlus Nord 2T, joka on kääritty vahvasti muoviin. Myyntipakkauksen pohjalta löytyy vielä myös 80 watin tehoinen SuperVOOC-laturi sekä lataus- ja tiedonsiirtokaapeli.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

OnePlus Nord 2T:n myyntipakkaus on juuri sellainen kuin mitä OnePlussalta voikin odottaa. Mukana on kaikki käytön aloittamiseen vaadittava, mutta myös hieman ekstraa. Henkilökohtaisesti olen tyytyväinen siihen, että OnePlus sisällyttää myyntipakkaukseen edelleen laadukkaan suojakuoren sekä parhaimman mahdollisen pikalaturin.

Laatutuntuma ja ulkoiset huomiot

Ulkoisesti ja rakenteeltaan OnePlus Nord 2T on hieman uudistunut, tai oikeastaan uudistukset ovat kamera-alueessa ja väriversioissa. OnePlus hyödyntää valmistusmateriaaleina muovia ja lasia, joten toteutus on tuttua keskihintaluokkaa, eikä parhaimmasta premium-viimeistelystä päästä nauttimaan. OnePlus Nord 2T on tarjolla Suomessa kahdessa väriversiossa, jotka ovat mattapintainen harmaa Grey Shadow sekä kiiltäväpintainen vihreä Jade Fog.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

OnePlus toimitti testattavaksi vihreän väriversion, joka on tällä kertaa kiiltäväpintainen. Henkilökohtaisesti olen mattapintaisten puhelimien ystävä, mutta onneksi Nord 2T:n takaosa on valmistettu lasista. Lasi ei naarmuunnu yhtä herkästi kuin muovi, joten kiiltäväkin pinta on ihan miellyttävä. Kiiltävä takaosa on kuitenkin sormenjälkimagneetti ja sitä saa olla jatkuvasti pyyhkimässä.

Testijakson aikana puhelimeen ei kuitenkaan tullut huomattavia naarmuja. OnePlus käyttääkin laadukasta Gorilla Glass 5 -lasipintaa, joka kestää kulutusta hyvin. Etuosassa on myös Gorilla Glass 5 -lasipinta, mutta siihenkään ei saatu naarmuja. OnePlus on myös laittanut tehtaalla näyttöön muovisen suojakalvon, joka pysyy hyvänä varmasti useamman viikon.

Käsituntumaltaan OnePlus Nord 2T on yllättävän miellyttävä, sillä takaosan lasi kaartuu reunoilta lähes saumattomasti pyöristettyyn muovikehykseen. Muotoilussa ehkä pieni ongelma oli näyttöä kiertävä musta muovikehys. Muovikehys on erityisesti tuttu halpapuhelimista, eikä se mielestäni sovi edes keskihintaluokan laitteiden viimeistelyyn. Muovikehys luo yhden ylimääräisen saumakohdan puhelimen rakenteeseen, mutta onneksi saumakohtaa ei suuresti tunne puhelinta käytettäessä.

OnePlus on ilmoittanut puhelimen mitoiksi 159,2 x 73,2 x 8,2 millimetriä, joten kyseessä ei ole kompakti älypuhelin, vaan se asettuu tuttuun kategoriaan. Lisäksi painoa laitteelta löytyy 190 grammaa, joten kyseessä ei ole myöskään kevyin puhelin. Testijakson aikana koin rakenteen olevan perustasolla, eikä puhelin tarjoa mitään yllätyksiä tämän osalta. OnePlus on onnistunut tekemään Nord 2T:n rakenteesta mukavan jämäkän, sillä laite ei taivu tai päästä mitään ylimääräisiä natinoita sitä käsien välissä kevyesti taivuteltaessa.

IP-luokitusta OnePlus Nord 2T -puhelimeen ei ole saatu, mutta todennäköisesti laite kestää kuitenkin hieman vettä. OnePlus on laittanut esimerkiksi SIM-korttitelakkaan erillisen suojakumin, jonka tavoitteena on estää veden pääseminen laitteen rakenteeseen. Puhelinta ei kannata altistaa kokonaan vedelle, sillä takuu ei kata mitään nesteen aiheuttamia ongelmia. Henkilökohtaisesti kaipaisin myös keskihintaluokassa yleisesti hieman enemmän IP-luokituksia, sillä niistä ei ainakaan olisi mitään haittaa.

OnePlus Nord 2T -puhelimen etuosasta on tehty geneerinen, sillä nykyään älypuhelimet eivät enää suuremmin eroa toisistaan. Näyttö peittää etuosan pinta-alasta suurimman osan, mutta näyttöä kiertää edelleen kohtalaiset mustat kehykset. Näytön alareunassa on myös paksumpi musta kehys, joka on hyvin huomattavissa. Näytön vasemmassa yläkulmassa on esillä etukameraa varten tehty reikä sekä näyttölasin ja muovikehyksen välissä on puheluita varten kaiutin. Näyttölasin yläreunassa on lisäksi valoisuuden- ja etäisyydentunnistimet. Myös sormenjälkilukija on piilotettu näyttöön.

Puhelimen takaosassa katse kiinnittyy ensimmäisenä suuren laatikkomaiseen kamera-alueeseen, joka sijaitsee vasemmassa yläkulmassa. Kamera-alueessa on kaksi erillistä ympyrää, joista toisessa on yksi kamera ja toisessa kaksi kameraa sekä teksti ”DOL HDR”. Kamera-alueessa on nyt myös kaksi LED-salamavaloa. OnePlus Nord 2T:n toteutus on geneerinen, eikä tarjoa suurempia yllätyksiä. OnePlus on laittanut puhelimen takaosaan lisäksi logonsa sekä alaosassa on esillä logoja ja vaadittuja tietoja pienellä präntillä.

OnePlus Nord 2T:n oikeassa kyljessä on virtapainike sekä OnePlussalle hyvin perinteinen Alert Slider -kytkin. Vasemmassa kyljessä on ainoastaan esillä äänenvoimakkuuspainikkeet. Painikkeet on valmistettu rungon tapaisesti muovista, mutta niiden tuntuma ja vaste ovat silti hyvät. Puhelimen yläreunassa on ainoastaan yksi mikrofonireikä. Alareunassa on yksi kaiutin, yksi mikrofoni, USB-C-tyypin liitäntä sekä SIM-korttiluukku. OnePlus Nord 2T:n kohdalla SIM-korttiluukkuun on mahdollista asettaa samanaikaisesti kaksi nano-SIM-korttia, mutta muistikorttipaikkaa ei löydy. Kuulokeliitintä puhelimeen ei ole saatu.

Näyttö, tekniikka ja suorituskyky

Näyttö on nyt OnePlus Nord 2T -puhelimessa identtinen kuin edeltäjässä, eikä siis mitään muutoksia ole tehty. Näyttö on kooltaan 6,43 tuumaa ja se perustuu Fluid AMOLED -tekniikkaan. Näytössä on Full HD+ -tarkkuus, eli 2400 x 1080 pikseliä, joka takaa 409 pikseliä tuumaa kohden. Näytössä on myös 20:9-kuvasuhde, 90 hertsin virkistystaajuus sekä etukameraa varten tehty reikä vasemmassa yläkulmassa.

Henkilökohtaisesti olen suuri AMOLED-näyttöpaneelien ystävä, joten näyttöä voidaankin pitää OnePlus Nord 2T:n valttikorttina. AMOLED toistaa värit selvästi paremmin ja näytöllä musta on oikeasti mustaa. OnePlus Nord 2T:n kohdalla näyttö oli erinomainen ja ainakin itselleni se riittäisi mainiosti. Toki näyttö ei ole kirkkaimmasta päästä ja luettavuus ei ollut kovinkaan erikoinen suorassa auringonvalossa. Useimmissa tilanteissa näytön kirkkaus riitti hyvin.

90 hertsin virkistystaajuus on näytön toinen vahvuus, sillä se tekee käyttökokemuksesta paremman. Näyttö päivittyy 90 kertaa sekunnissa, mikä mahdollistaa muun muassa miellyttävämmät animaatiot ja sulavamman selailun. Tässä hintapisteessä olisi voinut toivoa myös 120 hertsin näyttöpaneelia, joka on myös varsin yleinen.

OnePlus Nord 2T:lla on myös Widevine L1 -sertifikaatti, joka mahdollistaa paremman laadun ja HDR-tuen monissa suoratoistopalveluissa. Esimerkiksi Netflixillä voidaan katsoa Full HD -tasoista sisältöä, mutta syystä tai toisesta HDR-toiminnot eivät olleet käytettävissä. OnePlus Nord 2T:n näyttö on mielestäni jälleen erinomainen, vaikka mitään suurempia erikoisuuksia ei tällä kertaa ole tarjolla verrattaessa edeltäjään tai kilpailijoiden tarjontaan.

OnePlus tarjoaa puhelimen näytölle monipuolisesti säätömahdollisuuksia asetuksien kautta. Näytön värejä voidaan säätää kahdesta oletusarvoisesta asetuksesta, jotka ovat elävä ja luonnollinen. Näytön värilämpötilaa voidaan säätää erillisestä säätimestä viileän, oletuksen ja lämpimän välillä. Asetuksien kautta voidaan myös vaihtaa virkistystaajuutta 60 ja 90 hertsin välillä, ja myös näytön etukamerareikä voidaan piilottaa ohjelmistollisesti.

OnePlus Nord 2T tukee myös tummaa tilaa sekä silmien mukavuustilaa. Lisäksi asetuksista löytyy mahdollisuus käyttää näytössä videon värien tehostusta, joka mahdollistaa videokuvan terävöittämisen ja värien tehostuksen. OnePlus Nord 2T tukee AMOLED-näyttönsä ansiosta myös always-on-display-toimintoa, jonka avulla lukitulla näytöllä saadaan näkyviin jatkuvasti kellonaika, päivämäärä sekä ilmoitukset. OnePlus on toteuttanut näytölle myös useita erilaisia kellotyylejä, joista kukin voi valita mieleisensä.

OnePlus Nord 2T on saanut pienen päivityksen tekniseen toteutukseen, mutta mistään merkittävästä ei ole kyse. OnePlus käytti viime vuonna Nord 2 -mallissa MediaTekin kehittämää Dimensity 1200-AI -järjestelmäpiiriä, mutta nyt Nord 2T tarjoaa hieman uudemman Dimensity 1300 -järjestelmäpiirin. Kyseessä on teknisesti täysin sama järjestelmäpiiri, mutta MediaTek on päivittänyt sitä hyvin minimaalisesti.

OnePlussan mukaan Dimensity 1300 -järjestelmäpiirin ansiosta kaikki on hieman ”nopeampaa ja parempaa”. Ainoa uudistus järjestelmäpiirissä on MediaTekin päivittämä HyperEngine 5.0 -tekniikka, joka on suunniteltu parantamaan erityisesti pelikokemusta. HyperEnginen tarkoituksena on parantaa Wi-Fi-, Bluetooth- ja 5G-yhteyksiä millisekunneilla, jotka yhdessä parantavat käyttökokemusta. Merkittävästä uudistuksesta ei ole kyse, eikä sillä ole juuri vaikutusta itse laitteen suorituskykyyn.

Dimensity 1300 -järjestelmäpiiri on valmistettu 6 nanometrin tekniikalla ja kyseessä on kahdeksanytiminen järjestelmäpiiri. Dimensity 1300 koostuu yhdestä 3,0 GHz:n taajuudella hyrräävästä tehokkaasta Cortex-A78-ytimestä, kolmesta 2,6 GHz:n taajuudella toimivasta samaisesta Cortex-A78-ytimestä sekä neljästä 2,0 GHz:n taajuudella toimivasta Cortex-A55-ytimestä. Grafiikkasuorittimena toimii yhdeksänytiminen Mali-G77 MC9.

OnePlus Nord 2T on tarjolla Suomessa kahdessa muistivariantissa. Edullisemmassa on 8 gigatavua RAM-muistia sekä 128 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Kalliimmassa on 12 gigatavua RAM-muistia sekä 256 gigatavua sisäistä tallennustilaa. OnePlus hyödyntää laitteessa muistakin keskihintaluokan älypuhelimista löytyvää LPDDR4x-RAM-muistia sekä huippupuhelimista tuttua tehokasta UFS 3.1 -tallennustilaa, joka takaa tehokkaammat siirtonopeudet ja pienemmän virrankulutuksen. Muistikorttipaikkaa ei OnePlus Nord 2T -puhelimeen ole saatu, joten tyytyminen on sisäiseen tallennustilaan tai erilaisiin pilvitallennustilaratkaisuihin.

Suorituskyvyn osalta merkittäviä parannuksia ei OnePlus Nord 2T -puhelimessa ole, sillä testijakson aikana laitteessa ajetut suorituskykytestit olivat hyvin samanlaisia kuin OnePlus Nord 2 -puhelimella. Erikoisesti uutuusversiolla ei päästy esimerkiksi AnTuTu-testissä tai Geekbenchin yhden ytimen testissä vastaaviin lukuihin kuin edeltäjällä, mutta PCMark- ja 3DMark-testeissä Nord 2T oli hieman suorituskykyisempi. Suorituskyky vastaa keskihintaluokan kärkeä, sillä monet saman hintapisteen puhelimet ovat selvästi heikompia, mikä näkyy muun muassa Samsung Galaxy A53 5G:n pisteissä alapuolella olevassa taulukossa.

Testitulokset
OnePlus Nord 2T (MTK D1300) OnePlus Nord 2 (MTK D1200-AI) Samsung Galaxy A53 5G (E1280)
AnTuTu (V8): 596 735 pistettä 611 249 pistettä 379 892 pistettä
Geekbench 5 (single): 483 pistettä 812 pistettä 739 pistettä
Geekbench 5 (multi): 2735 pistettä 2686 pistettä 1892 pistettä
PCMark 2.0: 9378 pistettä 8102 pistettä 11 713 pistettä
3DMark Slingshot Extreme: MAX pisteet MAX pisteet 3588 pistettä
3DMark Slingshot Extreme (graphics): MAX pisteet MAX pisteet 3922 pistettä
3DMark Slingshot Extreme (physics): MAX pisteet MAX pisteet 2764 pistettä
3DMark Wild Life: 4619 pistettä 4175 pistettä 2289 pistettä
Mitä korkeammat pisteet sitä suorituskykyisempi laite. *Testi ei ollut käytettävissä puhelimella tai sitä ei ole testattu.

Testien perusteella OnePlus Nord 2T:n suorituskyky on hintaluokassaan erinomainen ja asettuu selvästi useiden muiden 400-500 euron hintaisten puhelimien yläpuolelle. MediaTek on onnistunut luomaan erinomaisen järjestelmäpiirin, jolle ei ole kunnollista haastajaa. Suorituskykytestien tuloksia ei kuitenkaan kannata sokeasti uskoa, sillä ne eivät kerro toimivuutta todellisissa käyttöympäristöissä. Suorituskykytesteissä puhelimet laitetaan äärirajoille, mikä ei vastaa peruskäyttöä.

Testijakson aikana puhelimen suorituskyky todettiin loistavaksi ja se riittää lähes jokaisessa tilanteessa. Myös raskaimmat sovellukset ja mobiilipelit toimivat puhelimessa ongelmitta. Mielestäni suorituskykyä on tarpeeksi aktiiviseen päivittäiseen käyttöön, enkä itse kokenut ongelmia suorituskyvyn kanssa.

5G-yhteydet ovat avainasemassa myös OnePlus Nord 2T -puhelimessa, sillä laitteessa käytettävään Dimensity 1300 -järjestelmäpiiriin on integroitu 5G-modeemi. OnePlus on saanut puhelimeen mukaan tuen SA- ja NSA-5G-tekniikoille (standalone ja non-standalone), mutta tukea mmWave-verkoille ei löydy. Puhelimessa olevan 5G-modeemin pitäisi teoreettisesti yltää jopa 4,7 Gbps latausnopeuksiin sekä 2,5 Gbps -lähetysnopeuksiin, mutta Suomessa vastaaviin tasoihin ei päästä liittymien nopeuksien rajoittuessa korkeintaan yhden gigabitin tasolle.

OnePlus Nord 2T tukee yhdeksää 5G-taajuusaluetta non-standalone-verkoissa, jotka ovat n1, 3, 7, 8, 20, 28, 38, 41 ja 78. Lisäksi tuettuna on kahdeksan SA-taajuusaluetta, jotka ovat n1, 3, 7, 8 20, 28, 41 ja 78. Suomessa 5G-verkot pohjautuvat tällä hetkellä pääosin sub-6 GHz:n n78-taajuusalueeseen, mutta 5G-verkkojen laajentuessa Suomessa ja Euroopan tasolla saattaa uusia taajuusalueita tulla käyttöön. Esimerkiksi Suomessa on otettu käyttöön hyvin pienesti jo n28-taajuusalue, joka löytyy myös OnePlus Nord 2T -puhelimesta valmiiksi.

Mobiiliverkot tuntuivat toimivan OnePlus Nord 2T -puhelimessa ongelmitta testijakson ajan. 5G-verkoissa puhelinta testattiin vain satunnaisesti, mutta tuttuihin 5G-nopeuksiin päästiin. Mobiiliverkot toimivat myös erityisen hyvin maaseudulla, eikä havaittavissa ollut esimerkiksi verkon katoamista tai hidasteluja, jotka olisivat johtuneet puhelimesta.

Muuta tekniikasta

OnePlus Nord 2T -puhelimeen on saatu stereokaiuttimet, joiden avulla saadaan aikaiseksi hyvä äänikokemus laitteen omien kaiuttimen kautta. Pääkaiutin löytyy perinteiseen tyyliin puhelimen alareunasta ja toisena käytetään puheluihin tarkoitettua kaiutinta. Stereokaiuttimet tuottavan hyvän äänenlaadun muun muassa videoiden katselua ajatellen, ja musiikkia niiden kautta kuuntelee jonkin verran. Mistään markkinoiden parhaimmasta äänentoistosta ei ole kyse, mutta ratkaisu on mielestäni hyvä hintaluokassaan.

Perinteinen kuulokeliitin ei ole tehnyt paluuta OnePlus Nord 2T -puhelimessa, mutta OnePlus on panostanut Bluetooth-tukeen. Puhelimessa on tuki tuoreimmalle Bluetooth 5.2 -yhteydelle, jonka avulla pystytään takamaan vakaa yhteys Bluetooth-kuulokkeisiin. OnePlus on tuonut puhelimeen tuen myös aptX-, aptX HD-, LDAC- ja AAC-tekniikoille, joten äänenlaadun pitäisi olla langattomien kuulokkeiden kautta hyvä. Ainakaan testijakson aikana langattomien kuulokkeiden kanssa ei havaittu mitään ongelmia.

OnePlus Nord 2T hyödyntää näytön alle sijoitettua optista sormenjälkilukijaa. Verrattuna aikaisempiin OnePlussan puhelimiin on sormenjälkilukija tuotu nyt aivan näytön alareunaan. Itse olen tottunut sormenjälkilukijoihin hieman korkeammalla, minkä vuoksi alareunan lukija tuntuu aluksi hieman luonnottomalta. Alareunassa olevan lukijan käyttäminen ei ole aina miellyttävää ja jos se olisi ylempänä, niin siihen ei tarvitsisi kurottaa.

Näytönalainen sormenjälkilukija on nopea ja varma. Lukija tunnistaa sormen hyvin nopeasti ja avaa lukituksen viiveettä. Jos sormi oli likainen tai märkä, niin sitä ei aina tunnisteta, mutta puhtaalla sormella se toimi erinomaisesti. OnePlus on toteuttanut sormenjälkilukijaan myös muutamia animaatioita, joista käyttäjät voivat valita mieleisensä. Vaihtoehtoisesti animaation voi myös poistaa käytöstä.

OnePlus Nord 2T -puhelimessa on myös kasvojentunnistus, joka perustuu etukameraan. Etukameraan perustuvan kasvojentunnistuksen ongelmana on kuitenkin se, että toteutus ei ole yhtä luotettava kuin sormenjälkilukija tai PIN-koodi. Kasvojentunnistus saatetaan pystyä ohittamaan esimerkiksi kuvalla, mutta tätä ei onneksi pystytty todentamaan testijakson aikana. Kasvojentunnistus tuntui testijakson aikana toimivan puhelimessa kohtalaisen hyvin.

Yksi OnePlus-puhelimille olennainen ominaisuus, eli Alert Silder -kytkin, löytyy myös OnePlus Nord 2T -mallista. Ominaisuuden löytyminen puhelimesta ei ole yllättävää, sillä se löytyi alkuperäisestäkin Nordista. Kuitenkaan edullisemmissa Nord-malliston laitteissa sitä ei ole nähty.

Alert Slider on fyysinen kytkin puhelimen oikeassa kyljessä, jonka kautta voidaan vaihtaa kolmen eri ääniprofiilin välillä. Yläasennossa käytössä on hiljainen-tila, jossa puhelut ja ilmoitukset mykistyvät lukuun ottamatta hälytyksiä. Keskiasennossa on käytössä värinä-tila, jossa puhelut ja ilmoitukset mykistyvät ja ne pelkästään värisevät. Ala-asennossa on käytössä soittoääni-tila, jossa kaikki puhelimen äänet ovat käytettävissä. Alert Slider on yksi OnePlus-puhelimien erinomaisimmista ominaisuuksista ja valttikorteista verrattuna kilpailijoihin.

Akunkesto ja pakkastesti

Akunkestoon tai akun suuruuteen OnePlus Nord 2T -puhelimessa ei ole tehty muutoksia, mutta OnePlus on ainakin nimellisesti päivittänyt lataustekniikkaa. Puhelimessa on itsessään 4500 milliampeeritunnin akku, joka takaa laitteelle hyvän akunkeston. Akku on jaettu kahteen osaan puhelimen sisällä, mikä mahdollistaa aikaisempaa nopeamman pikalatauksen. Testijakson aikana akun todettiin kestävän helposti vaaditun yhden päivän ajan.

Testijakson aikana iltaisin aktiivisen päivän jälkeen akkua oli usein 20-30 prosenttia jäljellä. Merkittävää parannusta tai huonontumista ei koettu akun osalta verrattuna edeltäjämalliin, vaan kaikki on pysynyt lähes ennallaan. Pienemmällä käytöllä akun saa kestämään varmasti myös pidempään, mutta ainakin itselläni käyttö on usein hyvin aktiivista.

Latauksen osalta OnePlus Nord 2T tarjoaa nyt pienen päivityksen, sillä edeltäjästä tuttu Warp Charge 65 -lataus on vaihtunut Oppon kehittämään 80 watin SuperVOOC-lataukseen. Kyseessä on sama lataus kuin OnePlus 10 Prossa, mikä herättää myös hieman epäilyjä siitä, että onko kyseessä oikea parannus. OnePlus toimittaa laturin puhelimen mukana, joten pystyimme testaamaan akun latausnopeuden tutulla lataustestillä, joka on nähtävillä alapuolella.

OnePlus Nord 2T:n akun latausnopeus mukana toimitettavalla 80 watin laturilla sekä vanhalla 65 watin laturilla.

OnePlus Nord 2T:n 4500 milliampeeritunnin akku latautuu 80 watin laturillla tyhjästä täyteen vain 30 minuutissa, mikä on täysin sama nopeus kuin OnePlus Nord 2:n kohdalla hitaammalla latauksella. Puhelin latautuu 15 minuutissa 61 prosentin varaustasoon ja 90 prosentin taso saavutetaan vain 24 minuutissa. Lataus on mukavan nopeaa koko ajan, vaikka toki nopeus hieman hidastuu loppua kohden. Mitään merkittävää eroa ei kuitenkaan päästä havaitsemaan, sillä ensimmäiset 10 prosenttia latautuvat vain 4 minuutissa, kun viimeiset 10 prosenttia vaativat latautuakseen 6 minuuttia.

Testasimme latausnopeuden myös vanhalla 65 watin tehoisella Warp Charge -latauksella, jonka avulla päästiin edelleen samaan 30 minuutin latausnopeuteen. Merkittävää eroa ei siis 80 ja 65 watin latauksilla ole, joten kyseessä on oikeastaan enemmän markkinointikikka kuin oikeasti uusi ominaisuus. 80 watin latauksella akkua saadaan toki akkua hieman nopeammin aluksi, mutta lopputulos on kuitenkin täysin samanlainen kuin 65 watin latauksella.

Lataus on kuitenkin nopeampaa kuin monissa muissa keskihintaluokan älypuhelimessa, mikä on myös OnePlus Nord 2T:n selvä vahvuus. OnePlus Nord 2T -puhelinta pystytään lataamaan ainoastaan USB-C-liittimen kautta langallisesti, eikä mukaan ole saatu tukea langattomalle lataukselle.

Testijakson aikana OnePlus Nord 2T laitettiin SuomiMobiilin tuttuun pakkastestiin. Testissä on tarkoitus testata kuinka hyvin älypuhelimet kestävät pakkasta. Laitoimme puhelimen pakastimeen ja katsoimme kuinka paljon 60 minuutin oleskelu -18 asteessa kulutti akkua. Testi suoritettiin kahdesti: ensimmäisellä kerralla puhelimen näytön ollessa sammutettu sekä toisella kerralla videon toistuessa näytöllä.

Ensimmäisellä testauskerralla OnePlus Nord 2T laitettiin pelkiltään 60 minuutiksi -18 asteen pakkaseen näytön ollessa sammutettuna. Testin jälkeen varausta oli jäljellä 100 prosenttia, joten akkua ei ollut kulunut ollenkaan. AMOLED-tekniikkaan perustuva näyttö ei ottanut itseensä pakkasessa, vaan toimi ongelmitta. Myös näyttöön integroitu sormenjälkilukija toimi hyvin sekä salamaa oli mahdollista käyttää kamerassa. OnePlus oli kuitenkin perinteiseen tyyliinsä estänyt akun lataamisen laitteen ollessa jääkylmänä. Yleisesti lataaminen estetään turvallisuussyistä.

Toisella testauskerralla puhelin laitettiin jälleen 100 prosentin akunvarauksessa 60 minuutiksi -18 asteen pakkaseen. Tällä kerralla OnePlus Nord 2T:n näyttö oli päällä koko testin ajan ja toisti Full HD -tasoista videota. Tämän testin jälkeen akkua oli kulunut vain 5 prosenttia, eli varausta oli jäljellä 95 prosenttia. Akun kuluminen oli testissä vähäistä, sillä yleensä tämän testin aikana akkua kuluu 5-15 prosenttia. Myöskään toisen testauskerran aikana ei havaittu muita ongelmia, joita ei olisi havaittu jo ensimmäisessä testissä.

OnePlus Nord 2T suoriutui pakkastestistä täysin samalla tavalla kuin edeltäjänsä, eikä mitään eroavaisuuksia ollut havaittavissa. Akun kuluminen kummankaan testauskerran aikana ei ollut huolestuttavalla tasolla, ja AMOLED-näyttöpaneeli ei ottanut itseensä pakkasesta. Lisäksi OnePlus oli estänyt akun latauksen turvallisuussyistä puhelimen ollessa jääkylmänä, mutta laite toki palautui normaaliksi muutamassa minuutissa huoneenlämmössä.

Kamerat

Kamerat eivät ole OnePlus Nord 2T -puhelimen kohdalla saaneet minkäänlaista teknistä uudistusta, vaan OnePlus luottaa OnePlus Nord 2 -puhelimesta tuttuun toteutukseen. OnePlus Nord 2:n kohdalla kamerat todettiin pääosin hyväksi, joten OnePlus jatkaa hyväksi todetulla toteutuksella. Puhelimen takaosassa on kolmoiskamera, jonka kohokohta on 50 megapikselin tasoinen kamerasensori. Pääkameran rinnalla on myös ultralaajakulmakamera sekä OnePlussalle hyvin tuttu mustavalkokamera.

Pääkamerana on 50 megapikselin tasoinen Sony IMX766 -sensori, joka on nähty myös huippuluokan OnePlus 9 -puhelimissa ultralaajakulmakameran roolissa. Tällä kertaa kyseessä on pääkamera, jollainen nähdään harvoin keskihintaluokassa. Sensori on kooltaan 1/1,56 tuumaa ja siinä on 1,0 µm pikselikoko. Sensorin päällä on linssi, jossa on f/1.88-aukko sekä 24 mm polttoväli. Pääkamerassa on luonnollisesti tuki myös vaiheentunnistavalle automaattitarkennukselle sekä mukaan on saatu optinen kuvanvakain. Optinen kuvanvakain on nykyäänkin hyvin harvinainen keskihintaluokan puhelimissa.

Toinen kameroista on 8 megapikselin ultralaajakulmakamera, joka perustuu Sony IMX355 -sensoriin. Kamera on varusteltuna linssillä, jossa on f/2.25-aukko ja sen avulla voidaan taltioida kuvia jopa 119,7 asteen kuvankentällä. Kolmas kameroista on vain 2 megapikselin tasoinen mustavalkokamera, jota käytetään pääkameran kaverina. OnePlus Nord 2T tarjoaa lisäksi 32 megapikselin selfiekameran, joka perustuu Sony IMX615 -sensoriin ja siinä on f/2.45-aukolla varusteltu linssi.

OnePlus Nord 2:n kamerat lyhyesti:

  • Takaosan kolmoiskamera:
    • Pääkamera: 50 megapikseliä (Sony IMX766, f/1.88, 24 mm, 1/1,56”, 1,0 µm, PDAF, OIS)
    • Ultralaajakulma: 8 megapikseliä (Sony IMX355, f/2.25, 119,7 asteen näkökenttä)
    • Mustavalkokamera: 2 megapikseliä (f/2.4)
  • Etukamera: 32 megapikseliä (Sony IMX615, f/2.45, 0,8 µm, EIS, FF)

Huom. artikkelissa kuvat on pakattu, mutta täydessä resoluutiossa niitä voi tarkastella OneDrivesta.

Pääkamera todettiin jo viime vuonna Nord 2:n kohdalla erinomaiseksi, eikä nyt Nord 2T pääse pettämään. 50 megapikselin tasoisella pääkameralla kuvataan 12 megapikselin tasoisia kuvia, sillä OnePlus hyödyntää pikseleiden yhdistämistekniikkaa parempien yksityiskohtien ja parempien hämäräkuvien toivossa. Myös 50 megapikselin kuvien taltioiminen on mahdollista erillisessä kuvaustilassaan, mutta tässä arvostelussa laitetta käytettiin oletusasetuksilla.

OnePlus Nord 2T:n pääkameran kuvat ovat yksi parhaimpia, joita on keskihintaluokassa viime aikoina nähty. Hyvässä valaistuksessa kuvissa on laaja dynaaminen alue, luonnolliset värit sekä hyvät yksityiskohdat. Kontrasti kuvissa on usein hieman korkea erityisesti automaattisen HDR-tilan ollessa päällä, mutta merkittävästä ongelmasta ei mielestäni ole kyse. Tarkkuus kuvissa on erinomainen ja ainakin itse olin tyytyväinen pääkameran kuviin.

Heikommassa valaistuksessa OnePlus Nord 2T:n pääkamera on todella kyvykäs, sillä kuvat ovat jopa yllättävän hyviä. Kuviin saadaan paljon yksityiskohtia sekä kohinaa on vain vähän ilman yötilaakin. Lisäksi kuvissa on hyvät värit ja kokonaisuus on todella luonnollinen. Yötilaa ei myöskään pääkamerassa kannata aliarvioida, sillä sen avulla pystytään taltioimaan vieläkin parempia kuvia vähässä valaistuksessa. Yksityiskohdat ovat pitkälti samanlaisia, mutta yötila taltioi enemmän valoa ja terävyyttä.

Alapuolella on muutamia kuvia, jotka ovat otettu OnePlus Nord 2T:n pääkameralla.

Ultralaajakulmakamera OnePlus Nord 2T -puhelimessa on tarkkuudeltaan vain 8 megapikseliä ja se perustuu teknisesti varsin kyvykkääseen Sonyn kehittämään sensoriin. Valitettavasti ultralaajakulmakamera ei pääse tarjoamaan mitään yhtä vaikuttavaa kuin pääkamera tässä hintapisteessä. Kuvat ovat kohtuullisia ja tarpeeksi laadukkaita jaettavaksi esimerkiksi sosiaalisessa mediassa.

Kuvissa on havaittavissa pehmeyttä myös hyvässä valaistuksessa kuvattaessa. Erityisesti kuvien kulmissa on havaittavissa suurempaa pehmeyttä ja tarkemmat kohdat ovat kuvan keskellä. OnePlus myös on pyrkinyt terävöittämään kuvia liiaksi, mikä tekee niistä hieman erikoisia. Yleisesti kuitenkin kuvissa on hyvät värit ja odotetulla tasolla oleva dynaaminen alue.

Heikossa valaistuksessa kuvista tulee varsin tummia ilman erillistä yötilaa, mutta kuvissa on mukavasti yksityiskohtia. Ultralaajakulmakuvista saadaan heikossakin valaistuksessa kohtuullisen hyviä erillisellä yötilalla, jonka avulla kuvista tulee valoisempia, terävämpiä sekä hieman yksityiskohtaisempia.

OnePlus ei ole siis lähtenyt parantamaan ultralaajakulmakameraa, vaan se tuottaa mielestäni samanlaista jälkeä kuin edeltäjämallissa. Alapuolella on muutamia OnePlus Nord 2T:n ultralaajakulmakameralla taltioituja kuvia.

OnePlus Nord 2T -puhelimesta löytyy myös 2 megapikselin mustavalkokamera, joka on pitkälti erittäin turha. Käytännön hyöty siitä on erittäin minimaalinen, mutta markkinointihyöty varmasti suurempi. Kyseistä kameraa on aikaisemmin käytetty OnePlussan puhelimissa mustavalko-filtterinä pääkameran kaverina, mutta tällä kertaa sitä käytetään pääosin parempien muotokuvien taltioimiseen. Kameraa ei testattu erikseen Nord 2T:n testijakson aikana, mutta tarkemmin siihen voi tutustua Nord 2:n kattavasta arvostelusta.

Videokuvaus OnePlus Nord 2T -puhelimella onnistuu pääkameran avulla korkeintaan 4K 30 fps -tasoisena ja ultralaajakulmakameralla korkeintaan 1080p 30 fps -tasoisena. OnePlus hyödyntää videokuvauksessa elektronista kuvanvakautusta kaikilla kameroilla, mutta pääkamerassa päästään nauttimaan myös optisen kuvanvakaimen tuomista hyödyistä. Suurin ongelma videokuvausominaisuuksien toteutuksessa on se, ettei Nord 2T anna mahdollisuutta vaihtaa kameroiden välillä kesken kuvauksen, vaan kamera täytyy aina erikseen valita ennen videokuvauksen aloittamista.

Erityisesti pääkameralla kuvattu 4K-tasoinen video on yllättävänkin laadukasta, sillä videoihin saadaan tarkat yksityiskohdat ja luonnolliset värit. Lisäksi videoiden vakautus tuntui toimivan pääkamerassa erinomaisesti. Kokonaisuudessaan laatu on hyvällä tasolla omassa hintaluokassaan, mutta ainoa kamera, jolla kannattaa kuvata on juurikin pääkamera.

OnePlus Nord 2T -mallissa luotetaan edeltäjänsä kanssa identtiseen etukameraan. Kamera on nyt tarkkuudeltaan 32 megapikseliä ja siinä on kiinteä tarkennus. Etukameran kuvien laatu on hyvällä tasolla, sillä niissä on mukavasti tarkkuutta ja yksityiskohtia. Mitään suurempia ongelmia ei havaittu ainakaan hyvässä valaistuksessa kuvattaessa, mutta heikommassa valaistuksessa kuvista tulee hieman pehmeämpiä. Kokonaisuudessaan etukameran kuvien laatu riittänee varmasti monille. Puhelimesta löytyy tuki myös muotokuvatilalle ja videokuvaa etukameralla voidaan taltioida korkeintaan 1080p 30 fps -tasoisena.

OnePlus on luopunut yhtiön omasta ja kehutusta kamerasovelluksesta ja käyttöön on otettu Oppon kehittämä ColorOS-käyttöliittymän kamerasovellus. Kokemus on kuitenkin hyvä, vaikka ei mielestäni enää tutulla OnePlussan tasolla. Uusi kamerasovellus pitää sisällään liikaa kiinalaisvalmistajille tuttuja kauneusominaisuuksia sekä muutamat asetukset ovat monen mutkan takana piilossa.

Kamerasovelluksen päänäkymässä ominaisuudet ovat pääasiassa vain yhden painalluksen päässä. Sovelluksen yläreunassa on muun muassa pikapainikkeet salamalle, HDR-kuvaukselle, AI-tilalle, 50 megapikselin kameratilalle sekä lisävalikolle. Lisäksi kuvasuhdetta, ajastusta ja asetuksia voidaan vaihtaa alaspyyhkäisyn kautta avautuvasta lisävalikosta.

Sovelluksen alareunassa on mahdollista vaihtaa etu- ja takakameran välillä, avata Google Lens sekä vaihtaa karusellimaisessa valitsimessa eri kuvaustilojen välillä, jotka ovat yö, video, valokuva tai muotokuva sekä lisää-valikossa asiantuntija (pro), extra HD, panoraama, video, hidastus, intervallikuvaus tai kaksoisnäkymävideo. Kamerasovelluksen päänäkymässä on esillä myös zoomivalikko, jossa on pikavalinnat 0,6x, 1x ja 2x. Kamerasovellus tukee korkeintaan 10x digitaalista zoomia.

Tärkein ominaisuus monelle kamerasovelluksessa on toimiva pro-tila, joka kantaa Nord 2T:n kohdalla kömpelösti nimeä ”asiantuntija”. Pro-tila on jälleen monipuolinen ja luonnollisesti käytettävissä vain pääkameralla. Tilassa on mahdollista säätää esimerkiksi ISO-arvoa (100 – 6400), valkotasapainoa (3000 – 10000K), suljinaikaa (1/8000 – 32 s), tarkennusta sekä valotuksen korjausta. Pro-tilassa on myös mahdollista kuvata RAW-kuvia, mutta kuvaus 50 megapikselin tasolla ei ole mahdollista.

Käyttöjärjestelmä

OnePlus Nord 2T -puhelimeen on saatu käyttöjärjestelmäksi toistaiseksi tuorein Android 12, jonka päällä toimii OxygenOS 12.1 -käyttöliittymä. Kyseessä on nykyään pääosin Oppon ColorOS 12.1 -versioon perustuva käyttöliittymä, johon OnePlus on tehnyt muutamia pieniä muutoksia. Testijakson aikana puhelin sai yhden päivityksen, ja tuorein ohjelmistoversio piti sisällään Googlen 5. huhtikuuta julkaisemat tietoturvakorjaukset.

OnePlus on antanut puhelimelle kohtuullisen päivityslupauksen, sillä Nord 2T tulee saamaan kaksi vuotta Android-versiopäivityksiä sekä kolme vuotta tietoturvapäivityksiä. Puhelimelle on lupa odottaa Android 13- ja Android 14 -päivityksiä, mutta myös tasaisin väliajoin julkaistavia tietoturvapäivityksiä vuoteen 2025 asti. Tietoturvapäivityksiä OnePlus jakaa yleensä noin vuosineljänneksittäin, eli joka kuukausi päivityksiä ei kannata odottaa.

OxygenOS 12.1 ei tarjoa OnePlus Nord 2T -puhelimen kohdalla mitään ihmeitä, vaan kokemus on pitkälti samanlainen kuin muissakin OnePlus-puhelimissa, joissa on Oppon koodipohja. Tarjolla on Android 12 -version uutuusominaisuuksia ja turvallisuustoimintoja, mutta samalla monet asiat on tehty varsin epäselväksi ja mukana on epämääräisiä ratkaisuja. Kokemus ei ole enää yhtä selkeä tai puhdas kuin mihin aikaisemmin OnePlussan puhelimissa päästiin tottumaan, vaan kokemus on enemmän tusinatavaraa kuin oikeasti käyttäjäystävällinen.

Ensimmäisenä huomaa käyttöliittymän kielen, joka on hieman eri tyylinen kuin aikaisemmissa OnePlussan puhelimissa. Aikaisemmin OxygenOS-käyttöliittymän suomen kieli oli jokseenkin käyttäjäystävällisempi, mutta nyt mukana on tönkköjä käännöksiä, eikä kokemus ole yhtä lokalisoitu. Lisäksi käyttöliittymässä on elementtejä englanniksi, eikä kaikkea ole käännetty. Uuden OxygenOS-version asetusvalikko muistuttaa pitkälti aikaisempaa OxygenOS-kokemusta, mutta tarkemmin katsottaessa selviä eroja on. OnePlus on nyt vain naamioinut asetusvalikon ilmeen OxygenOS:n kaltaiseksi, vaikka todellisuudessa kaikki asetukset, niiden järjestys sekä valikot ovat identtiset Oppon ColorOS 12 -version tai Realme UI 3.0 -käyttöliittymän kanssa.

Kuten aikaisemminkin olen todennut, niin muutokset eivät suorilta tarkoita puhelimen olevan jotenkin huono. OnePlus on onnistunut saamaan käyttöjärjestelmän optimoitua hyvin, eikä testijakson aikana tullut vastaan kriittisiä ongelmia. Käyttäjien on nyt kuitenkin totuttava selvästi erilaisempaan ohjelmistokokemukseen. Kyseessä ei ole varmasti ongelma uusille OnePlus-käyttäjille, mutta aikaisemmin brändin puhelimia käyttäneet varmasti jäävät haikailemaan vanhaa kokemusta.

Yhteenveto

SuomiMobiili suosittelee OnePlus Nord 2T -puhelinta.

OnePlus Nord 2T on erikoinen uutuus, sillä se ei testien perusteella tarjoa todellisuudessa mitään oikeasti uutta verrattuna OnePlus Nord 2 -puhelimeen. Ainoat uudistukset ovat hieman erilainen kamera-alue, pieni päivitys järjestelmäpiirissä, tehokkaampi pikalataus sekä uudempi Android-versio. Mikään uudistuksista ei ole kovin merkittävä, joten uutuuspuhelin on jopa turha julkaisu.

Itsessään OnePlus Nord 2T on kuitenkin edelleen hyvä puhelin, sillä se ei kalpene OnePlus Nord 2 -mallille. OnePlus Nord 2 oli viime vuonna yksi markkinoiden parhaimmista keskihintaluokan puhelimista ja on sitä myös edelleen. OnePlus Nord 2T on pieni päivitys lähes täydellisestä puhelimesta, joten sitä on helppo suositella. Kukin kuitenkin itse tekee päätöksen siitä, että olisiko OnePlus Nord 2 alennuksessa parempi valinta kuin OnePlus Nord 2T. Ainakin itse vielä valitsisin vanhemman version, sillä Nord 2T:n uudistukset eivät tuo käyttäjälle mitään lisäarvoa.

Puhelimessa on edelleen tutut vahvuudet, kuten laadukas AMOLED-näyttöpaneeli, hyvä suorituskyky, suuret muistit sekä nopea pikalataus. Lisäksi OnePlus Nord 2T tarjoaa muita loistavia ominaisuuksia, kuten toimivan näytönalaisen sormenjälkilukijan, hyvät stereokaiuttimet sekä loistavan pääkameran. OnePlus on myös säästänyt tutun Alert Slider -kytkimen, joka on varmasti monien mieleen. OnePlus Nord 2T tarjoaa myös hintaluokassaan hyvän 2 + 3 vuoden päivityslupauksen.

Tarjolla on myös tutut heikkoudet. OnePlus Nord 2T ei ole esimerkiksi IP-luokituksen mukaisesti vedenkestävä, toisin kuin muutama kilpailija. OnePlus ei myöskään tarjoa kuulokeliitintä tai muistikorttipaikkaa, joita jotkut käyttäjät vielä varmasti kaipaisivat. Ohjelmiston osalta OnePlus on ottanut myös hieman takapakkia, sillä nyt Oppon ColorOS on vahvasti läsnä ja vaikuttaa käyttökokemukseen huomattavasti. Puhelimeen on tuotu myös yksi täysin turha kamera.

OnePlus Nord 2T on arvostelun kirjoitushetkellä vasta julkaistu, ja se on tulossa saataville laajasti 24. toukokuuta 2022. Puhelin on valittavissa kahdesta muistivariantista, jotka ovat 8 + 128 gigatavua ja 12 + 256 gigatavua. Tarjolla on kaksi väriversiota, jotka ovat vihreä Jade Fog sekä harmaa Gray Shadow. Hintaa puhelimella on 399 – 499 euroa version mukaan.

OnePlus Nord 2T

9

OnePlus Nord 2T on olematon päivitys OnePlus Nord 2 -puhelimelle, mutta se on silti yksi parhaimmista keskihintaluokan puhelimista tällä hetkellä.

Hyvää
  • Tarkka AMOLED-näyttöpaneeli 90 hertsin virkistystaajuudella
  • Dimensity 1300 tarjoaa loistavan suorituskyvyn
  • Suuret muisti- ja tallennustilaversiot
  • Hyvä akunkesto ja nopea pikalataus
  • Kestää hyvin pakkasta
  • Toimiva sormenjälkilukija ja hyvät stereokaiuttimet
  • Alert Slider- kytkin on säästetty
  • Pääkameran kuvien laatu tilanteesta riippumatta
  • Päivityslupaus (2 Android-versiota, 3 vuotta tietoturvapäivityksiä
Huonoa
  • Laite ei ole vedenkestävä
  • OxygenOS-käyttöliittymä ei ole enää entisensä
  • Mustavalkokamera täysin turha
  • Ei muistikorttipaikkaa tai kuulokeliitintä
  • 80 watin lataus yhtä nopea kuin 65 watin lataus
Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

2 Kommenttia

  1. Toivottavasti tämä malli ei räjähtele niin kuin edeltäjänsä. ;D

  2. Taitaa kaikki oneplussat sisältää explode moden. Eli puhelin päättää päivänsä. Mulla kärysi kaksi nord ce puhelinta aikanaan. Sain takuusta uuden. Kolmannen sitten jo möin pois, se alkoi molemmilla kerroilla niin että sähkö rupesi haisemaan niin sanotusti.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Arvostelut