XiaomiYleinen

Xiaomi ja Leica yhteistyöhön – mobiilikuvauksen uusi aikakausi käynnistyy heinäkuussa

Leica ja Xiaomi aloittivat yhteistyön.

Xiaomi on vahvistanut tänään huhut siitä, että yhtiö on päätynyt tekemään strategista yhteistyötä saksalaisen kamerabrändi Leican kanssa. Aikaisemmin Leica-kamerat ovat tulleet tutuksi Huawein puhelimista, mutta kyseinen yhteistyö loppui viime vuonna. Nyt Xiaomi ja Leica tuovat yhdessä tuoreimpia kamerainnovaatioita älypuhelimiin.

Yhteistyön tuloksena syntynyt ensimmäinen lippulaivatason älypuhelin tullaan julkaisemaan Xiaomin mukaan tämän vuoden heinäkuussa. Nähtävästi kyseessä on monesti huhuissa ollut Xiaomi 12 Ultra, johon on odotettu huippuluokan Leica-kameroita.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Xiaomi on tällä hetkellä maailman kolmanneksi suurin älypuhelinvalmistaja. Kyseessä on varsin nuori yritys, sillä se perustettiin vasta vuonna 2010. Tällä hetkellä Xiaomin älypuhelimia ja muita tuotteita myydään yli 100 maassa ja alueella ympäri maailmaa. Xiaomi on investoinut viime vuosina vahvasti myös mobiilikuvaukseen, jonka ansiosta yhtiön puhelimissa on vuosi vuodelta ollut kilpailukykyisemmät kamerat. Xiaomilla on Suomessakin kuvantamiseen keskittyvä tuotekehityskeskus. 

Leica on taasen luonut yli 100 vuoden ajan ammattitason kameroita ja linssejä, jotka ovat olleet hyvin suosittuja kuvausharrastajien keskuudessa. Leica edustaa Xiaomin mukaan saksalaista suunnittelua parhaimmillaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Xiaomin ja Leican kerrotaan jakavan samat käsitykset mobiilikuvauksesta. Molemmat yritykset ovat innokkaita tutkimaan jatkuvasti optista suorituskykyä ja valokuvakokemusta mobiilikuvauksen aikakaudella äärimmäisten teknologisten läpimurtojen ja esteettisten pyrkimysten kautta.

”Xiaomi ja Leica ovat samaa mieltä toistensa pyrkimyksistä ja ideoista ja arvostavat toistensa etuja ja toimialaa. Tämä yhteistyö antaa vahvan sysäyksen Xiaomin kuvantamisstrategiaan. Yhteistyön aikana, optisesta suunnittelusta esteettisten suuntausten virittämiseen, molempien osapuolten innovatiiviset teknologiat, tuotefilosofia ja kuvantamispreferenssi ovat kokeneet ennennäkemättömän syvällisen törmäyksen ja fuusion” sanoi Xiaomi Groupin perustaja, puheenjohtaja ja toimitusjohtaja Lei Jun.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”On kunnia ilmoittaa pitkän aikavälin strategisesta yhteistyöstä tänään Xiaomin kanssa. Leica ja Xiaomi ovat molemmat globaaleja premium-brändejä ja tämän ennennäkemättömän syvän yhteistyöprosessin aikana molemmat osapuolet ovat työskennelleet tavoitteenaan tarjota asiakkaille uusi mobiilivalokuvauksen aikakausi. Olemme vakuuttuneita siitä, että ensimmäinen yhdessä kehitetty kuvantamisen lippulaivapuhelin tekee molempien yritysten uraauurtavan edistyksen näkyväksi”, kommentoi Leica Camera AG:n toimitusjohtaja Matthias Harsch.

Toistaiseksi ei ole tarkkaa tiedossa kuinka syvällisestä yhteistyöstä on kyse ensimmäisessä yhdessä kehitetyssä älypuhelimessa. Usein älypuhelinbrändit ovat yksinkertaisesti vain käyttäneet kameramerkkejä brändeinä kameroissaan ja tuonut mukaan mahdollisesti joitakin pieniä ohjelmistollisia lisätoimintoja. Leica ja Huawei olivat viime vuosina hyvä osoitus toisesta ääripäästä, sillä yritykset tekivät oikeasti laitteiston ja ohjelmiston yhdessä.

Lähde: Xiaomin tiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Xiaomi