ArvostelutOnePlusYleinen

Testissä OnePlus Nord Buds – näissä kuulokkeissa on jokaiselle eurolle vastinetta

OnePlus Nord Buds

OnePlus julkaisi toukokuussa uudet Nord-malliston tuotteensa ja laajensi samalla puhelimista tutun malliston myös kuulokkeisiin. OnePlus Nord Buds edustaa alemman hintapisteen täyslangattomia nappikuulokkeita, jotka tarjoavat kuitenkin hyviä ominaisuuksia.

Uutuuskuulokkeissa on hieman massasta poikkeava muotoilu, mutta myös hyviä teknisiä ratkaisuja. OnePlus Nord Buds -kuulokkeissa on muun muassa 12,4 millimetrin dynaamiset elementit sekä tuki Dolby Atmos -tekniikalle. Kuulokkeissa on luvattu olevan 7 tunnin akunkesto yhdellä latauksella ja OnePlus on viimeistellyt kuulokkeet IP55-luokituksella.

Kuulokkeet ovat saatavilla Suomessa ainoastaan mustassa Black Slate -väriversiossa, mutta niistä on olemassa myös valkoinen White Marble väri. Hintaa OnePlus Nord Buds -kuulokkeilla on 49 euroa ja ne on tullut saataville toukokuussa 2022.

SuomiMobiilissa uusia OnePlus Nord Buds -kuulokkeita on testattu muutaman viikon ajan, joten niistä on saatu varsin hyvä käsitys. Alapuolella on vielä listattuna kuulokkeiden tärkeimmät tekniset ominaisuudet.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

OnePlus Nord Buds tekniset tiedot

 • Elementti: 12,4 mm dynaaminen
 • Melunvaimennus: Ei ole (vain puheluissa)
 • Yhteys: Bluetooth 5.2 (Koodekit: SBC, AAC)
 • Kuulokkeiden akku: 41 mAh / 7 tuntia
 • Kotelon akku: 480 mAh / 30 tuntia
 • Ohjattavuus: napautusohjaus kuulokkeissa
 • Lataus: USB-C-liitännällä
 • Muuta: Pelitila (pienempi latenssi)
 • Kuulokkeiden mitat: 27,76 x 20,72 x 23,49 mm
 • Kotelon mitat: 67,9 x 35,5 x 28,68 mm
 • Kuulokkeen paino: 4,82 g
 • Kotelon paino: 41,7 g
 • Vedenkestävyys: IP55
 • Väriversiot: musta (Black Slate)
 • Hinta: 49 euroa

Muotoilu erottuu joukosta

OnePlus on aikaisemmin luottanut edullisemmissa täyslangattomissa kuulokkeissaan varsin tuttuun ja turvalliseen muotoiluun, mutta nyt Nord Buds -kuulokkeet erottuvat joukosta. OnePlus hyödyntää kuulokkeissa tulpallista rakennetta, jonka avulla ne pysyvät korvissa. Kuulokkeet ja kotelo ovat mustassa väriversiossa mattapintaiset.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Latauskotelon kanssa OnePlus on lähtenyt yhdistelemään pyöreitä ja tasaisia pintoja. Kotelon ylä- ja alaosat ovat täysin suorat, mutta yleisilme on muuten pillerimäinen. Latauskotelon etuosassa on ainoastaan pieni LED-ilmaisinvalo. Takaosaan on laitettu USB-C-liitin latausta varten sekä painike Bluetooth-yhteyttä varten. Latauskotelon yläosassa on esillä OnePlussan logo ja alaosaan on painikettu pienellä präntillä erilaisia sertifiointilogoja sekä muita vaadittuja tietoja.

Kotelosta on tehty kohtalaisen kompakti, joten se sopii taskuun ongelmitta. OnePlussan mukaan latauskotelon mitat ovat 67,9 x 35,5 x 28,68 millimetriä ja painoksi on ilmoitettu 41,7 grammaa. Vaikka latauskotelo on mattapintainen, niin se sujahtaa kokonsa ansiosta vielä erinomaisesti taskuun. Mattapinnan vahvuus on se, että se kestää käyttöä selvästi paremmin kuin kiiltävät pinnat. OnePlus Nord Budsien latauskotelon muoviseen pintaan ei tullut testijakson aikana mitään huomattavia naarmuja.

Latauskotelon kansi aukeaa todella helposti, vaikka se onkin jonkinlaisella magneetilla kiinni. Saranamekanismi on hyvin perinteikäs, mutta se tuntuu silti laadukkaalta. Kuulokkeet pysyvät yllättävän hyvin latauskotelossa kiinni ja niitä saada ravistaa kunnolla, että magneetti antaa periksi. Jos kuulokkeet tippuvat lattialle, niin muutaman kerran testijakson aikana kuulokkeet myös lensivät pois kotelosta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

OnePlus ei ole keksinyt kuulokkeiden muotoilua uudestaan, mutta OnePlus Nord Budsien kohdalla luotetaan latauskotelosta tuttuun muotoiluun. Kuulokkeiden yläosaan on liitetty niin sanottu varsi, joka on normaalia leveämpi ja kulmikkaampi. Varsi jopa näyttää hieman kutistetulta latauskotelolta. OnePlus on saanut siis samoja muotoiluelementtejä niin koteloon kuin itse kuulokkeisiin.

Kuulokkeiden varressa on kaksi mikrofonia ja kosketusohjausta varten toteutettu alue on korostettu kiiltävällä pinnalla. Itse kuulokeosassa on elementit sekä silikonitulpat, jotta kuulokkeet pysyvät korvissa ja pystyvät suodattamaan suurimmat melut. Lisäksi kuulokeosaan on laitettu latauspinnit, jotka yhdistyvät latauskotelon pinneihin.

Myös kuulokkeet ovat miellyttävän kompaktit, sillä OnePlus on ilmoittanut mitoiksi 27,76 x 20,72 x 23,49 millimetriä ja painoksi 4,82 grammaa. OnePlus Nord Buds -kuulokkeet ovat siis todella kevyet ja itse tykkäsin kuulokkeiden loistavasta istuvuudesta korviin. Kuulokkeet pysyivät hyvin korvassa, joka oli jopa itselle yllätys ottaen huomioon hintapisteen. Tulpallinen rakenne on myös omaan makuuni, mutta jotkut saattavat tykätä myös avonaisesta rakenteesta.

OnePlus Nord Buds -kuulokkeet ovat IP55-luokituksen mukaisesti roiskevedenkestävät. Kuulokkeet kestävät siis hikeä ja pienen määrän vettä, joka on hyvin normaalia monilta kuulokkeilta. Kokonaan veteen upottamista kuulokkeiden ei kuitenkaan pitäisi kestää. Vedenkestävyys on vain kuulokkeissa, mutta ei latauskotelossa.

Mielestäni OnePlus Nord Buds -kuulokkeet tarjoavat omassa kategoriassaan jopa yllättävän persoonallisen toteutuksen. Kuulokkeiden yleisessä laadussakaan ei ole mitään valittamista, jonka lisäksi roiskevettä kestävä rakenne on loistava lisäys. Kuulokkeet tuntuvat hintaluokkaansa arvokkaammilta.

Yllättävä äänenlaatu

Yleensä alle 50 euron hintaluokan täyslangattomilta nappikuulokkeilta ei kannata odottaa ihmeitä äänenlaadun tai ominaisuuksien suhteen, mutta OnePlus Nord Buds -kuulokkeet eroavat tässäkin suhteessa. Testijakson aikana OnePlus Nord Buds -kuulokkeiden äänenlaatu todettiin ylivoimaiseksi omassa kategoriassaan.

Äänentoistosta on vastaamassa 12,4 millimetrin kokoiset dynaamiset elementit, joiden luvataan valmistajan mukaan takaavan ”upea äänenlaatu”. Ja sitä se myös oli. Odotukset kuulokkeita kohtaan olivat todella matalalla, sillä yleensä alle 50 euron kuulokkeissa on peltipurkkimainen ääni, jota ei ole edes mielekästä kuunnella, jos on aikaisemmin tottunut hieman parempaan. OnePlus Nord Buds -kuulokkeet tarjoavat todella hyvän äänen, jota on miellyttävää kuunnella.

Toki mihinkään 200 euron kuulokkeiden tasolle ei päästä, mutta jos verrataan useisiin alle 50 euron kuulokkeisiin, niin tässä on kyllä selvä voittaja. Äänenlaatu on vastaavalla tasolla, mitä voisi odottaa jopa 100 euron kuulokkeilta, joten OnePlus on tehnyt jotain oikein. OnePlus Nord Buds -kuulokkeiden äänenlaatu on yleisesti hyvin bassopainotteinen, josta varmasti monet tykkäävät.

Basson taakse jää kuitenkin paljon muita äänitasoja, mutta se on ymmärrettävissä tässä kategoriassa. Toki äänenlaatu on aika henkilöriippuvainen asia, mutta itse tykkäsin kuunnella kuulokkeilla musiikkia. Kuulokkeissa on tuki vain SBC- ja AAC-ääniformaateille, eikä tuettuna ole esim. aptX-tekniikkaa, joka erottaa ne muutamista kalliimmista kuulokkeista.

OnePlus Nord Buds -kuulokkeet tarjoavat jopa yllättävän monipuolisen taajuuskorjaimen, jolla käyttäjät voivat säätää äänen painotusta. Käyttäjät voivat vaihdella kuulokkeiden asetuksista neljän taajuuskorjaimen välillä, jotka ovat ”tasapainoinen”, ”voimakas”, ”serenadi” ja ”basso”. Lisäksi käyttäjät voivat luoda oman taajuuskorjaimen säätämällä itse korkeita ja matalia taajuuksia. Taajuuskorjain ei ole itsestäänselvyys kalleimmissakaan kuulokkeissa, joten kyseessä on Nord Buds -kuulokkeissa loistava lisä.

Melunvaimennusta kuulokkeisiin ei ole saatu, joka ei ole kovinkaan yllättävää ottaen huomioon hintapisteen. Tulpallinen rakenne vaimentaa onneksi hieman melua. Äänet tulevat kuitenkin selvästi läpi musiikkia kuunnellessa pienemmillä voimakkuuksilla. Yksi pieni puute kuulokkeissa on korvissa olemisen tunnistus. Kuulokkeissa ei tätä ole, mutta itse en ainakaan sitä juuri kaivannut.

Yhteys kuulokkeissa on Bluetooth 5.2 -version varassa, joka tarjoaa jo itsessään vakaan yhteyden esimerkiksi puhelimeen. OnePlus Nord Buds -kuulokkeet tukevat kerrallaan yhteyttä vain yhteen laitteeseen, joten kahden laitteen yhteys samanaikaisesti ei onnistu.

OnePlus on tuonut kuulokkeisiin erillisen Pro Gamer -tilan, jonka avulla pystytään vähentämään viivettä. Pelitilassa viive on vain 94 millisekuntia. Toki itse en havainnut normaalissakaan tilassa merkittävää viivettä, jonka takia pelitilan käyttäminen jäi hyvin vähälle.

Kuulokkeet tuntuivat olevan puheluitakin varten miellyttävät, sillä mikrofonit olivat tarpeeksi laadukkaat. Lisäksi ääntä nauhoitettaessa kuulokkeiden kautta saadaan aikaiseksi yllättävän laadukasta jälkeä. OnePlus Nord Buds -kuulokkeisiin on saatu myös tekoälyavusteinen vastamelun vaimennus puheluissa. Tämän avulla kuulokkeet estävät tuulen kohinan ja taustaäänet.

OnePlus Nord Buds -kuulokkeissa on itsessään 41 milliampeeritunnin akut sekä latauskotelossa on suurempi 480 milliampeeritunnin akku. Akunkeston osalta OnePlus Nord Buds -kuulokkeet ovat myös hyvät. OnePlus on itse luvannut akunkeston olevan 7 tuntia kuulokkeiden omilla akuilla tai 30 tuntia latauskotelon avulla.

Testijakson aikana kuulokkeita ei käytetty 7 tuntia yhtäjaksoisesti, mutta 2 tunnin käytön jälkeen akkua oli jäljellä noin 70 prosenttia. Omalla käytöllä kuulokkeita tarvitsi ladata noin 5 päivän välein, jos kuulokkeita käytettiin kohtuullisesti päivän aikana. Akunkesto on siis hyvällä tasolla ja erityisesti aktiivisen melunvaimennuksen puute pidentää akunkestoa selvästi.

OnePlus on lisäksi luvannut kuulokkeissa olevan pikalataus. OnePlussan mukaan 10 minuutin latauksella saadaan 5 tuntia lisää aikaa musiikin kuuntelulle. Pikalataus ei ainakaan itselle ollut mitenkään tärkeä ominaisuus, sillä kuulokkeiden itsessään tarjoama akunkesto oli riittävä. Kuulokkeet latautuivat helposti parissa tunnissa täyteen, silloin kun niitä ei tarvinnut. Lataus tapahtuu vain USB-C-liittimen kautta, joten tuettuna ei ole luonnollisestikaan langatonta latausta.

Ohjelmisto

OnePlus Nord Buds -kuulokkeiden käyttäminen on samanlaista kuin aikaisempienkin OnePlussan täyslangattomien kuulokkeiden kohdalla. OnePlus on itse sanonut kuulokkeiden toimivan parhainten yhtiön omien puhelimien kanssa, joissa asetukset ja muut ohjelmistot on esiasennettuna, eikä erillisiä sovelluksia tarvitse asentaa. Muiden valmistajien laitteilla kuulokkeet vaativat kuitenkin oman HeyMelody-sovelluksen, jonka kautta voi kuulokkeiden asetuksia muuttaa.

Vaikka asetuksien on mainostettu löytyvät oletuksena vain OnePlussan puhelimista, niin täysin totta se ei kuitenkaan ole. Vastaavat asetukset löytyvät myös Realmen ja Oppon puhelimista, sillä kaikki kolme brändiä käyttää samoja ohjelmistoja. Esimerkiksi Realmen puhelin tunnisti pop-up-ilmoituksen muodossa OnePlus Nord Buds -kuulokkeet heti latauskotelon avaamisen jälkeen.

Asetukset Oppon laitteissa:

HeyMelody-sovelluksen asetukset: 

OnePlussan, Oppon ja Realmen puhelimilla kuulokkeiden asetuksiin pääsee kätevästi Bluetooth-asetusvalikon kautta. Toiminnot ovat täysin samat kuin HeyMelody-sovelluksen kautta käytettäessä.

HeyMelody on varsin yksinkertainen sovellus, jonka avulla kuulokkeita voidaan säätää ja optimoida. Sovelluksen kautta on mahdollista vaihtaa kuulokkeiden säätimien asetuksia. Kuulokkeille voidaan antaa eri toimintoja, jos kuulokkeita napautetaan kerran, kahdesti, kolmesti tai jatkuvasti. Esimerkiksi eri napautuksilla pystytään tauottamaan tai hyppäämään seuraavaan kappaleeseen.

Sovelluksen kautta on mahdollista päivittää kuulokkeet, aktivoida pelitila käyttöön tai hallita taajuuskorjainta. Tarjolla on varsin perustoiminnot, eikä mitään merkittäviä lisätoimintoja. Toki tässä hintaluokassa ei voikaan odottaa mitään kovinkaan enempää.

Tarjoavat jokaiselle eurolle vastinetta

SuomiMobiili suosittelee OnePlus Nord Buds -kuulokkeita.

OnePlus Nord Buds -kuulokkeet todettiin testijakson aikana todella hyviksi täyslangattomiksi nappikuulokkeiksi hintaluokassaan. Jos etsinnässä on pienellä budjetilla uudet kuulokkeet, niin nämä ovat varma valinta. Kuulokkeita on helppo suositella.

Testijakson aikana itse tykkäsin joukosta erottuvasta muotoilusta, ja itse olin jopa yllättänyt kuulokkeiden persoonallisesta ilmeestä. Kuulokkeiden mattapintainen viimeistely on todella laadukas ja IP55-luokituksen mukainen roiskevedenkestävyys on vielä piste i:n päälle. OnePlus Nord Buds -kuulokkeet tarjoavat kategoriassaan myös vakuuttavan äänenlaadun ja päihittää monet kilpailijat mennen tullen.

OnePlus Nord Buds -kuulokkeissa totesin myös olevan hyvä akunkesto, joten kuulokkeita ei tarvitse olla jatkuvasti lataamassa. Kuulokkeille tarjotaan myös hyvä ohjelmistokokemus, jos käyttää jotain Oppon puhelimia (sis. Realme ja OnePlus), sillä asetukset ovat sisäänrakennettu Bluetooth-valikkoon. Kuulokkeita toki voi käyttää muillakin puhelimilla, mutta asetuksia varten täytyy ladata erillinen sovellus. Hinnoittelu on yksi kuulokkeiden valttikorteista, sillä OnePlus Nord Buds -kuulokkeet tarjoavat jokaiselle eurolle vastinetta.

Huonoja puolia sai oikeasti miettiä, sillä sellaisia ei oikeastaan olekaan. Toki pieniä käyttäjäkohtaisia puutteita varmasti joillekin on, mutta hintaluokan yleiseen tasoon nähden ei mitään suurempaa ongelmaa kuulokkeista löydy. Jos jotain voi huonoksi puoleksi sanoa, niin melunvaimennusta ei löydy. Toki kyseistä ominaisuutta ei löydy juuri muistakaan alle 50 euron kuulokkeista, joten se ei ole oikeasti mitään vaatimus.

Suomessa OnePlus Nord Buds -kuulokkeet ovat olleet myynnissä toukokuusta lähtien ja suositushinta on 49 euroa. Kuulokkeet ovat tarjolla ainoastaan mustassa Black Slate -värissä.

Hyvää

 • Joukosta erottuva muotoilu
 • Kuulokkeissa IP55-luokitus
 • Kategoriaansa parempi äänenlaatu
 • Hyvä akunkesto
 • Tukee taajuuskorjainta
 • Loistava hinnoittelu

Huonoa

 • Ei melunvaimennusta (ei vaatimus tässä hintapisteessä)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Arvostelut