SamsungYleinen

Samsung Galaxy Xcover 6 Pro julkaistiin jo nyt – veden- ja iskunkestävä rakenne, 5G-yhteydet ja 120 hertsin näyttö

Samsung Galaxy Xcover 6 Pro

Samsung on julkaissut jo tänään hieman yllättäen uuden Galaxy Xcover 6 Pro -älypuhelimen, joka edustaa korealaisjätin kestävärakenteisten älypuhelimien valikoimaa. Samsung kertoi aikaisemmin julkaisun tapahtuvan vasta 13. heinäkuuta, mutta nähtävästi yhtiö on päättänyt aikaistaa julkaisua.

Rakenteellisesti puhelin on IP68-luokituksen mukaisesti pölyn- ja vedenkestävä. Lisäksi Galaxy Xcover 6 Pro on MIL-STD-810H-sertifioitu, joten se kestää iskuja sekä ääriolosuhteita. Galaxy Xcover 6 Pron mitoiksi on ilmoitettu 168,8 x 79,9 x 9,9 millimetriä ja painoksi jopa 235 grammaa. Laite on valmistettu muovista ja se on suunniteltu kestämään rajuakin menoa. Tarjolla on ainoastaan musta väriversio.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Samsung tarjoaa Galaxy Xcover 6 Prossa kookkaan 6,6 tuuman näytön, jossa on 20:9-kuvasuhde, Full HD+ -tarkkuus sekä 120 hertsin virkistystaajuus. Näyttöä on suojaamassa uusin Gorilla Glass Victus+ -lasipinta.

Puhelimen tehoista on vastaamassa 6 nanometrin kahdeksanydin prosessori, ja kyseessä on Qualcommin kehittämä Snapdragon 778G -järjestelmäpiiri. Puhelimessa on 6 gigatavua RAM-muistia, 128 gigatavua sisäistä tallennustilaa sekä tuki muistikortille aina yhteen teratavuun asti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kameroita puhelimen takaosassa on kaksi, jotka ovat f/1.8-aukolla varusteltu 50 megapikselin pääkamera sekä f/2.2-aukolla varusteltu 8 megapikselin ultralaajakulmakamera. Puhelimessa on myös 13 megapikselin tasoinen etukamera. Akunkesto on 4050 milliampeeritunnin irrotettavan akun varassa.

Galaxy Xcover 6 Pro -puhelimessa on myös USB-C-liitin (USB 3.2), POGO-liitännät sekä kylkeen sijoitettu sormenjälkilukija. Käyttöjärjestelmänä toimii Googlen tuorein Android 12, jonka päällä hyrrää One UI -käyttöliittymä. Samsung on varustellut puhelimen myös kustomoitavalla Xcover-painikkeella sekä yläpainikkeella.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Samsung on kertonut tuovansa puhelimen myyntiin heinäkuusta lähtien ympäri Eurooppaa, Aasiaa ja Lähi-itää. Tarkkaa hintaa ei ole paljastettu, mutta hinta pitäisi olla noin 600 euroa. Todennäköisesti Galaxy Xcover 6 Pro nähdään myös Suomessa myynnissä, mutta siitä Samsung ei ole vielä kertonut.

Lähde: Samsungin tiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

  1. Tämä julkaisu tappaa HMD Globalin Nokia XR20 mahdollisuudet lopullisesti, se ainoa mielenkiintoinen HMD puhelin vuosiin jossa oli sentään edes yritystä johonkin uuteen. Muuten HMD julkaisee koko ajan tylsempiä täysin mitäänsanomattomia malleja alhaisilla spekseillä ja huonoilla geneerisillä tylsillä eikä edes FullHD näytöillä, mutta toki ylihintaan, jotka ovat valitettavasti vähiten kiinnostavia puhelimia muiden valmistajien kaikkien uusien julkaisujen rinnalla.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung