ArvostelutSamsungYleinen

Testissä Samsung Galaxy A53 5G – tuttu puhelin, tutuilla vahvuuksilla

Samsung Galaxy A53 5G

Samsung Galaxy A53 5G on seuraaja viime vuoden Galaxy A52 5G– ja Galaxy A52s 5G -puhelimille. Uutuusversion kanssa Samsung jatkaa tuttua rataa, sillä kyseessä on todellisuudessa hyvin minimaalinen parannus verrattuna edeltäjiinsä. Olemme jo aikaisemmin testanneet Galaxy A33 5G -puhelimen, joka tarjoaa myös paljon samoja ominaisuuksia hieman edullisemmalla hinnalla.

Galaxy A53 5G -puhelimessa on paljon tuttuja ominaisuuksia ja toteutuksia. Uutuuspuhelin on varusteltuna esimerkiksi 120 hertsin virkistystaajuuden omaavalla AMOLED-näyttöpaneelilla, 5G-yhteyksillä, 64 megapikselin neloiskameralla, suurella 5000 milliampeeritunnin akulla sekä tärkein on varmasti IP67-luokitus. Suomessa Galaxy A53 5G on ollut myynnissä huhtikuusta lähtien ja hintaa puhelimella on edullisimmillaan 449 euroa.

Tulemme tässä artikkelissa tutustumaan Samsung Galaxy A53 5G -puhelimeen noin kahden viikon mittaisen testijakson perusteella. Arvostelussa käymme läpi muun muassa puhelimen ulkoisen toteutuksen, tekniset ratkaisut, kamerat sekä muut oleelliset asiat. Käymme myös läpi testijakson aikana toteutetut pakkas- ja lataustestit. Alapuolella on lyhyt yhteenveto puhelimen teknisistä tiedoista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tekniset tiedot
Samsung Galaxy A53 5G (SM-A536B/DS)
Mitat: 159.6 x 74.8 x 8.1 mm
Paino: 189 g
Rakenne: Muovinen kehys / muovinen takaosa / Gorilla Glass 5 -lasi edessä
Näyttö: 6.5 tuumaa / Full HD+ (2400 x 1080) / 20:9-kuvasuhde / Super AMOLED / 120 Hz / 800 nitiä
Järjestelmäpiiri: 8-ytiminen Exynos 1280 (2x 2.4 GHz Cortex-A78 & 6x 2.0 GHz Cortex-A55)
Grafiikkasuoritin: Mali G68
Muisti: 6 Gt RAM-muistia [LPDDR4x] / 128 Gt sisäistä tallennustilaa [UFS 2.1] + muistikorttipaikka
Takakamera: 64 MP pääkamera (f/1.8 / 26 mm / 1/1.79" / 0.8 µm / PDAF / OIS) + 12 MP ultralajaakulmakamera (f/2.2 / 1.12 µm / 123 asteen kuvakenttä) + 5 MP makrokamera (f/2.4) + 5 MP syvyyskamera (f/2.4) + LED-salama
Etukamera: 32 MP etukamera (f/2.2 / 26 mm / 1/2.8" / 0.8 µm)
Akku: 5000 mAh (ei irrotettava) + tuki 25 watin lataukselle
Käyttöjärjestelmä: Android 12 + One UI 4.1 (sisältää Googlen palvelut)
Muuta: Dual-SIM / 5G-tuki sub-6-Ghz / OTG
Liitännät: USB-C / USB 2.0 / Kuulokeliitin / NFC
Ääni: Bluetooth 5.1 ja stereokaiuttimet
Tunnistimet: valoisuustunnistin / etäisyystunnistin / kiihtyvyystunnistin / E-kompassi / gyroskooppi / sormenjälkilukija näytössä
Värit: Musta / valkoinen / sininen / oranssi
Hinta: 449 euroa (6 + 128 Gt) ja 499 euroa (8 + 256 Gt)

Myyntipakkaus

Samsung Galaxy A53 5G:n myyntipakkaus ja sen sisältö.

Samsung on uudistanut Galaxy A53 5G -puhelimen kohdalla myyntipakkauksen ja se vastaa nyt toteutukseltaan samaa kuin kalliimmissakin Samsungin puhelimissa. Samsung on päättänyt karsia sisällöstä ja tehnyt pakkauksesta selvästi ohuemman. Myyntipakkaus on vaalea ja sitä koristaa kuva itse puhelimesta sekä Samsungin logot yhdessä laitteen mallinimen kanssa. Pakkauksen takaosassa on ilmoitettu, ettei mukana ole laturia ja yhdellä kyljellä on tarra, jossa on tieto väristä, muistiversiosta sekä IMEI-koodeista.

Myyntipakkausta avatessa ensimmäisenä esille tulee itse Galaxy A53 5G -puhelin vahvasti muoveihin käärittynä. Puhelimen alapuolella on pieni pahvitasku, joka pitää sisällään pikakäyttöoppaan, turvallisuustietoja, metallisen SIM-korttiluukun avaustyökalun sekä USB-C-to-USB-C-lataus- ja tiedonsiirtokaapelin. Mitään muuta myyntipakkauksessa ei olekaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Galaxy A53 5G -puhelimen myyntipakkaus on siis pieni, eikä vie kauheasti tilaa. Pakkaus ei kuitenkaan pidä sisällään kaikkea käytön aloittamiseen vaadittavaa, sillä laturin puuttuminen on yllättävän iso ongelma tässä hintapisteessä. Lisäksi Samsungin perustelut ympäristön säästämisestä ovat vain kulissi päätökselle, sillä yllättäen Samsung on vaihtanut myös USB-kaapelin erilaiseksi kuin aikaisemmin, eikä vanhat laturit välttämättä suoraan sovikaan yhteen uuden kaapelin kanssa. Ainakin itse olisin toivonut Samsungin edelleen säästävän laturin tässä hintapisteessä.

Laatutuntuma ja ulkoiset huomiot

Ulkoisesti ja rakenteeltaan Galaxy A53 5G on kuin edeltäjämallinsa, eikä merkittäviä muutoksia ole lähdetty tekemään. Puhelin rakentuu jälleen muovikehyksestä, muovisesta takaosasta ja lasia löytyy vain näytön päältä. Samsung on myös säästänyt vedenkestävyyden, mitä voidaan pitää yhtenä tärkeimpänä rakenteellisena vahvuutena. Puhelin on esitelty neljässä väriversiossa, jotka ovat musta Awesome Black, valkoinen Awesome White, sininen Awesome Blue sekä oranssi Awesome Peach.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Rakenteessa selvin muutos nähdään Galaxy A53 5G:n laatikkomaisempana muotoiluna. Muun muassa takaosa ei enää kaarru reunoilta, vaan se on täysin tasainen. Lisäksi kamera-alue on nyt tehty saumattomammin osaksi takapintaa, joka tuo hieman lisää tyylikkyyttä. Muilta osin muotoilu on kuitenkin samanlainen kuin edeltäjämallissa.

Galaxy A53 5G:n valkoisen väriversion kohdalla Samsung on viimeistellyt muovikehyksen kiiltäväpintaiseksi ja takaosan muovi on mattapintainen. Valkoisessa värissä kehys on hopeinen, mutta muissa väriversioissa kehys vastaa laitteen muuta väritystä. Mattapintainen takaosa on loistava, sillä se ei kerää likaa ja sormenjälkiä. Mattapinta ei myöskään naarmuunnu samalla tavalla kuin kiiltävät muovipinnat, joten takapinta pysyy hyvänä pitkäänkin ilman suojakuorta.

Käteen Galaxy A53 5G istuu mukavasti, vaikka puhelin on yleisilmeeltään laatikkomainen. Hieman ergonomiaa Samsung olisi voinut hakea tekemällä takapinnasta kaartuvan, mutta viime vuosina laatikkomaisuus on ollut jonkinlainen trendi. Samsung on parantanut uutuuspuhelimen viimeistelyä verrattuna edeltäjämalliin, sillä nyt näyttölasin ympärille ei ole enää tehty mitään turhia muovikehyksiä. Samsung on saanut onnistuneesti yhdistettyä näyttölasin kehykseen, josta ainakin itse tykkään. Näyttöä on suojaamassa Gorilla Glass 5 -lasi, joka antaa hyvän suojan naarmuja vastaan. Ainakaan testijakson aikana näyttöön ei tullut huomattavia naarmuja.

Samsung on ilmoittanut puhelimen mitoiksi 159,9 x 74,8 x 8,1 millimetriä, joten kyseessä on perusmittoihin mahdutettu laite. Mikään kompakti puhelin ei ole kyseessä, mutta koko ei myöskään tuota ongelmia. Galaxy A53 5G:n painoksi on ilmoitettu 189 grammaa, joten painoakaan ei ole aivan liikaa. Puhelin on myös saatu mukavan jämäkäksi ja kestävän tuntuiseksi. Galaxy A53 5G ei nimittäin anna periksi tai päästä suurempia natinoita sitä käsien välissä kevyesti taivuteltaessa.

Viime vuonna Samsung palautti vedenkestävän rakenteen Galaxy A -sarjaan, joten Galaxy A53 5G:n kanssa jatketaan samaa rataa. Puhelin on IP67-sertifioitu, joten se kestää pölyä ja vettä. Puhelin voidaan upottaa kokonaan veteen 1 metrin syvyyteen 30 minuutin ajaksi, ja Galaxy A53 5G:n pitäisi kestää se. Vedenkestävä rakenne on loistava lisä esimerkiksi puhelimen tippuessa vahingossa kokonaan veteen tai altistuessa vesisateelle. Galaxy A53 5G:n kohdalla ei tarvitse välittää vedestä, vaan sen pitäisi kestää aktiivista käyttöä. On kuitenkin hyvä huomata, ettei Samsung anna mitään takuuta vedenkestävyydelle ja se saattaa heikentyä laitteen ikääntyessä.

Etuosaltaan Galaxy A53 5G on kuin edeltäjänsä, sillä suuri näyttöpaneeli vie pinta-alasta noin 85 prosenttia. Näyttöä kiertää kauttaaltaan muutaman millimetrin paksuiset kehykset, mutta alareunassa on kuitenkin hieman paksumpi kaistale. Näytön yläreunaan on tehty reikä etukameraa varten, ja vastaava ratkaisu on nähty myös useissa muissa Samsungin uutuuspuhelimissa. Samsung on saanut tehtyä etukameran reiästä jälleen todella pienen, minkä ansiosta se ei vie näytöltä liikaa tilaa. Galaxy A53 5G:n näyttölasin yläpuolella on lisäksi puheluihin käytettävä kuuloke. Näyttöön Samsung on piilottanut valoisuuden- ja etäisyydentunnistimet sekä optisen sormenjälkilukijan, jotka eivät ole silmin nähtävissä.

Galaxy A53 5G -puhelimen takaosassa silmiin pistää heti ensimmäisenä laatikkomainen kamera-alue, joka sijaitsee vasemmassa yläkulmassa. Kamera-alue ulkonee hieman muusta rungosta, mutta se on toteutettuna kuitenkin osana takaosan muovipintaa. Kamera-alueessa on nähtävillä neljä kamerasensoria sekä yksi LED-salamavalo. Puhelimen takaosassa on esillä myös Samsungin logo, CE-logo sekä muita vaadittuja tietoja.

Laitteen oikeaan reunaan Samsung on sijoittanut virta- ja äänenvoimakkuuspainikkeet, jotka ovat valmistettuna muun rungon tapaisesti muovista. Painikkeiden tuntuma ja vaste on kohtuullinen, mutta ei kuitenkaan aivan odotetulla tasolla. Galaxy A53 5G:n vasemmassa kyljessä ei ole mitään mainittavan arvoista, sillä kylki on täysin tyhjä.

Puhelimen yläreunassa sijaitsee ainoastaan yksi mikrofoni. Samsung on laittanut alareunaan kaiuttimen, USB-C-liittimen, mikrofonin sekä SIM-korttiluukun, johon on mahdollista asettaa samanaikaisesti kaksi nano-SIM-korttia tai vaihtoehtoisesti nano-SIM-kortti ja microSD-muistikortti. Samsung on luopunut tällä kertaa kuulokeliittimestä.

Näyttö, tekniikka ja suorituskyky

Näytön toteutukseen Samsung ei ole kajonnut, vaan Galaxy A53 5G tarjoaa saman näyttöpaneelin kuin edeltäjänsä. Kyseessä on tuttu ja hyväksi todettu näyttöpaneeli, jossa ei ole suuremmin valittamisen aihetta. Näyttö on kooltaan 6,5 tuumaa ja se perustuu Super AMOLED -tekniikkaan. Tarkkuus yltää Full HD+ -tasolle, eli siinä on 2400 x 1080 pikseliä, mikä takaa 405 pikseliä tuumaa kohden. Näytössä on lisäksi 20:9-kuvasuhde sekä 800 nitin kirkkaus. Näytössä on edelleen korkea 120 hertsin virkistystaajuus.

120 hertsin virkistystaajuus tarkoittaa, että näyttö päivittää itsensä sekunnin aikana 120 kertaa, mikä näkyy muun muassa sulavampina animaatioina ja parempana käyttökokemuksena. Galaxy A53 5G:n kohdalla voidaan käyttää joko 60 tai 120 hertsin virkistystaajuutta, mutta ainakin itse käytin koko testijakson ajan 120 hertsiä. Samsung ei tarjoa dynaamista vaihtoehtoa, eli näytön virkistystaajuus ei osaa vaihdella näytettävän sisällön mukaisesti.

Näytön tarkkuus on mielestäni hyvällä tasolla, sillä Full HD+ -tarkkuus riittää ainakin itselleni. Galaxy A53 5G:n näytöllä kaikki näyttää tarkalta, eikä yksittäisten pikseleiden havaitseminen ole paljain silmin mahdollista. 800 nitin kirkkaus mahdollistaa näytön tarkastelun ilman silmien siristystä kirkkaissakin olosuhteissa. Luettavuus esimerkiksi auringonvalossa on hyvä, mutta ei kuitenkaan aivan huippupuhelimien tasolla.

Super AMOLED -paneelien kanssa Samsung on ollut aina vahvoilla ja Galaxy A53 5G tarjoaakin kategoriassaan yhden parhaimmista näytöistä. Näyttö toistaa mielestäni värit oletusasetuksilla erinomaisesti ja musta on oikeasti mustaa. Samsung on saanut näyttöön myös kokonaisuudessaan hyvät katselukulmat.

Samsung Galaxy A53 5G on saanut myös Widevine L1 -sertifikaatin, mikä tarkoittaa puhelimen tukevan laadukasta HD-toistoa suoratoistopalveluissa. Näyttö ei kuitenkaan tue oletusarvoisesti HDR-tekniikkaa, joten siitä ei päästä nyt nauttimaan. Esimerkiksi Netflix tunnistaa puhelimen Widevine L1 -sertifikaatin, joten elokuvien katselu on mahdollista Full HD -tarkkuudella.

Samsung antaa Galaxy A53 5G:n näytön kohdalla monenlaisia asetuksia, joilla käyttäjä voi itse tehdä näytöstään omille silmilleen sopivan. Näytön värejä on mahdollista säätää kahden oletusasetuksen avulla (eloisa, luonnollinen), minkä lisäksi valkotasapainoa on mahdollista säätää vielä viileän ja lämpimän välillä. Galaxy A53 5G tukee AMOLED-näyttönsä ansiosta myös Samsungin perinteistä Always-on-display-toiminnallisuutta, jolla saadaan kellonaika sekä ilmoitukset näkymään sammutetulla näytöllä.

Suorituskyvyn ja yleisen teknisen toteutuksen osalta Galaxy A53 5G on tänä vuonna täysin samanlainen kuin edullisempi Galaxy A33 5G -puhelin. Samsung hyödyntää yhtiön itse kehittämää Exynos 1280 -järjestelmäpiiriä, vaikka aikaisemmin on käytetty Qualcommin kehittämiä Snapdragon-järjestelmäpiirejä. Muutos on huomattava, sillä yleisesti Exynos-järjestelmäpiirejä on pidetty hieman heikompina.

Exynos 1280 -järjestelmäpiiri on valmistettu kehittyneellä 5 nanometrin tekniikalla ja kyseessä on kahdeksanytiminen järjestelmäpiiri. Se koostuu kahdesta 2,4 GHz:n taajuudella hyrräävästä Cortex-A78-ytimestä, sekä kuudesta 2,0 GHz:n taajuudella toimivasta virtapihimmästä Cortex-A55-ytimestä. Grafiikkasuorittimena toimii Mali-G68. Samsung ei ole antanut järjestelmäpiirin osalta mitään lupauksia paremmasta suorituskyvystä, mutta teknisesti kyseessä on varsin normaali alemman keskihintaluokan puhelimiin suunnattu kokonaisuus.

Suomessa Samsung Galaxy A53 5G on saatavilla vain kahdessa muistiversiossa, joista testiin saatu tarjoaa 6 gigatavua RAM-muistia sekä 128 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Halukkaat voivat ostaa myös 8 + 256 gigatavun muistiversion. Samsung hyödyntää puhelimessa LPDDR4X-RAM-muistia sekä UFS 2.1 -tallennustilaa, jotka ovat varsin normaalit toteutukset tässä hintapisteessä. Sisäistä tallennustilaa on mahdollista saada lisää myös microSD-muistikorttituen ansiosta jopa yhden teratavun verran.

Uuden Exynos 1280 -järjestelmäpiirin suorituskyky tuli hyvin selväksi jo Galaxy A33 5G:n testin aikaan, mutta tästä huolimatta ajoimme Galaxy A53 5G -puhelimessa läpi samat suorituskykytestit. Tuloksien perusteella Galaxy A53 5G:n suorituskyky ei ole mitenkään radikaalisesti parempi kuin Snapdragon 750G -järjestelmäpiiriin perustuvalla Galaxy A52 5G -puhelimella. Exynos 1280 on suorituskyvyltään hyvin vastaava MediaTek Dimensity 900 -järjestelmäpiirin kanssa. Alapuolella olevasta taulukosta pystyy vertaamaan Galaxy A53 5G:n saamia pisteytyksiä Galaxy A33 5G- ja Galaxy A52 5G -puhelimien saamiin vastaaviin pisteisiin.

Testitulokset
Samsung Galaxy A53 5G (E1280) Samsung Galaxy A52 5G (SD750G) Samsung Galaxy A33 5G (E1280)
AnTuTu (V8): 379 892 pistettä 385 312 pistettä 402 764 pistettä
Geekbench 5 (single): 739 pistettä 632 pistettä 733 pistettä
Geekbench 5 (multi): 1892 pistettä 1720 pistettä 1872 pistettä
PCMark 2.0: 11 713 pistettä 9126 pistettä 11 060 pistettä
3DMark Slingshot Extreme: 3588 pistettä 2693 pistettä 3561 pistettä
3DMark Slingshot Extreme (graphics): 3922 pistettä 2558 pistettä 3907 pistettä
3DMark Slingshot Extreme (physics): 2764 pistettä 3304 pistettä 2719 pistettä
3DMark Wild Life: 2289 pistettä 1098 pistettä 2259 pistettä
Mitä korkeammat pisteet sitä suorituskykyisempi laite. *Testi ei ollut käytettävissä puhelimella tai sitä ei ole testattu.

Mielestäni Galaxy A53 5G:n suorituskyky on hintaluokassaan selvästi alimitoitettu, koska se oli alimitoitettu jo Galaxy A33 5G -puhelimenkin kohdalla. Vastaavaa suorituskykyä voisi odottaa alle 300 euron puhelimelta, eikä lähes 500 euron puhelimelta. Kuitenkin on hyvä myös muistaa, ettei suorituskykytestit aina kerro koko totuutta todellisesta suorituskyvystä normaalissa käytössä.

Suorituskyky riittää Galaxy A53 5G -puhelimessa mielestäni hyvin peruskäyttöön ja myös kevyiden pelien pelaamiseen. Aikaisemmin testatun Galaxy A33 5G -puhelimen kanssa havaittiin isoja ongelmia laitteen käyttökokemuksen kanssa, mutta Galaxy A53 5G -mallissa Samsung on pystynyt minimoimaan ongelmat. Laite tuntui toimivan pääasiassa aina hyvin, vaikka toki toisinaan olikin havaittavissa hieman tahmaisuutta käyttöliittymässä. Galaxy A53 5G toimi kuitenkin selvästi paremmin kuin samaan tekniikkaan perustuva pikkuvelimalli, joka on hieman erikoista.

Exynos 1280 -järjestelmäpiirissä on integroitu 5G-modeemi, joka takaa toiminnan non-standalone- ja standalone-5G-verkoissa (NSA ja SA). Suomessa puhelimessa on ainoastaan tuki sub-6 GHz -taajuuksille, joten mmWave-verkkoja ei luonnollisestikaan ole tuettuna. Samsungin mukaan 5G-verkoissa päästään teoreettisesti jopa 2,55 Gbps latausnopeuksiin 5G-verkoissa ja LTE-verkoissa vastaavasti 1,2 Gbps latausnopeuksiin.

Testijakson aikana suurempia ongelmia mobiiliverkkoyhteyksien kanssa ei havaittu ja 5G-verkoissakin päästiin tuttuihin korkeisiin lataus- ja lähetysnopeuksiin. 5G-verkkoja testattiin DNA:n ja Elisan verkoissa, joissa molemmissa puhelin toimi hyvin. Kokonaisuus on siis yhteyksien osalta kunnossa Galaxy A53 5G -puhelimessa.

Sormenjälkilukija ja äänentoisto

Samsung luottaa puhelimessa näytönalaiseen optiseen sormenjälkilukijaan, joka sijaitsee näytön alareunassa. Vastaava näytönalainen sormenjälkilukija on ollut jo useissa Samsungin Galaxy A5x -sarjan puhelimissa. Näytön alareunassa sormenjälkilukija on omaan makuuni kuitenkin hieman alhaalla, mutta jos se olisi pari senttimetriä korkeammalla, niin siihen olisi vaivattomampaa yltää.

Samsungin keskihintaluokan puhelimien näytönalaiset sormenjälkilukijat eivät usein ole vakuuttaneet, mutta nyt Galaxy A53 5G:n lukija tuntui toimivan jo hyvin. Sormenjälkilukija oli varma ja nopea, vaikka ei mistään nopeimmasta päästä kuitenkaan. Vain harvoin puhelin ilmoitti, ettei sormenjälkiä voida tunnistaa. Galaxy A53 5G tukee ainoastaan kolmen sormenjäljen aktivoimista sormenjälkilukijalle, joten kaikkia sormia ei puhelimella voi opettaa.

Sormenjälkilukijan ohella Samsung on toteuttanut Galaxy A53 5G -malliin myös kasvojentunnistuksen, joka perustuu etukameraan. Etukameraan perustuvat kasvojentunnistukset eivät ole koskaan yhtä luotettavia kuin sormenjälkilukijat, mutta ainakin testijakson aikana Galaxy A53 5G:n kasvojentunnistus toimi luotettavasti. Sitä ei saatu ohitettua kuvalla ja kasvojentunnistus oli myös mukavan nopea.

Äänentoistosta Galaxy A53 5G -puhelimessa vastaa stereokaiuttimet, jotka tulivat tutuksi jo viime vuoden Galaxy A -sarjan parhaimmista puhelimista. Samsung hyödyntää stereoäänentoiston toteuttamiseen laitteen alareunassa olevaa pääkaiutinta sekä toisena kaiuttimena käytetään puheluihin tarkoitettua kuuloketta. Stereoäänentoisto on yleiseltä tasoltaan hyvä ja tuottaa mukavan tilaääniefektin. Kaiuttimien kautta on mukava kuunnella esimerkiksi puhepainotteista ääntä, mutta niinkään musiikin kuuntelu ei ole kovin miellyttävää pidempiä aikoja.

Vaikka Samsung on panostanut tänä vuonna puhelimen omiin kaiuttimiin, niin erikoisesti perinteiselle 3,5 millimetrin kuulokeliittimelle on saatu sanoa hyvästit. Kuulokeliittimen puuttuminen tämän kategorian puhelimessa on erikoista, sillä käyttöä sille olisi varmasti vielä monilla. Toki kyseessä ei ole mikään suuri ongelma, sillä langattomat kuulokkeet yleistyvät jatkuvasti kovempaa tahtia.

Galaxy A53 -puhelimessa on Bluetooth 5.1 -yhteys, joka takaa langattomille kuulokkeille vakaan yhteyden. Puhelimen kaverina käytettiin muutaman kerran langattomia kuulokkeita, eikä yhteyden kanssa ollut ongelmia. Samsungin hyödyntäessä puhelimessa omaa järjestelmäpiiriään, niin valitettavasti tukea Qualcommin kehittyneemmille äänitekniikoille ei ole saatu. Samsung Galaxy A53 5G tukee lisäksi Dolby Atmos -tekniikkaa.

Akunkesto ja pakkastesti

Samsung on tehnyt miellyttäviä muutoksia akkuun, sillä Galaxy A53 5G tarjoaa aikaisempaa suuremman 5000 milliampeeritunnin akun. Itse koin akunkeston olevan pitkälti samalla tasolla kuin aikaisemmin testatussa Galaxy A33 5G -puhelimessa. Akku on siis hyvällä tasolla, sillä aktiivisenkaan päivän aikana ei tarvinnut miettiä akun loppumista. Aivan kahden päivän akunkestoon en ainakaan itse päässyt, mutta helposti yksi päivä menee.

Päivän aikana puhelimella selattiin sosiaalista mediaa, viestiteltiin, puhuttiin muutamia puheluita sekä kuvattiin. Lisäksi puhelinta käytettiin videoiden katseluun sekä erityisesti musiikin kuunteluun Bluetooth-kuulokkeiden kautta useita tunteja päivässä. Pelaamista ei testijakson aikana aktiivisesti puhelimella suoritettu, eikä puhelin ollut jatkuvasti käytössä 5G-verkoissa, joten niiden vaikutusta akunkulutukseen oli vaikea todentaa. Akku on kuitenkin yksi puhelimen valttikorteista, sillä Galaxy A53 5G ei jättänyt kertaakaan pulaan tämän osalta.

Galaxy A53 5G -puhelimeen on saatu mukaan myös tuki 25 watin langalliselle lataukselle, joka on varsin normaali Samsungin puhelimille tällä hetkellä. Mistään kovinkaan tehokkaasta pikalatauksesta ei ole kyse verrattuna monien kilpailijoiden 30-60 watin pikalatuksiin tässä hintapisteessä. Samsung ei ole antanut tällä kertaa mitään varsinaista lupausta siitä, kuinka nopeasti akku latautuu 25 watin latauksella.

Samsung on tänä vuonna luopunut kokonaan laturista Galaxy A53 5G:n kohdalla, joten 25 watin laturi on ostettava erikseen. Laturin puuttuminen tämän hintapisteen puhelimen myyntipakkauksesta voi tulla monille yllätyksenä, ja mielestäni Samsung on vain lähtenyt pelleilemään. Lisäksi puhelimen mukana on nyt USB-C-to-USB-C-kaapeli aikaisemman USB-A-to-USB-C-kaapelin sijasta, joten uusi johto ei sovi vanhoihin latureihin. Pystyimme toteuttamana Galaxy A53 5G:lle lataustestin Samsungin erikseen ostettavalla 25 watin pikalaturilla.

Samsung Galaxy A53 5G -puhelimen latausaika 22,5 watin pikalatauksella.

Lataustestin perusteella Galaxy A53 5G latautuu tyhjästä täyteen 85 minuutissa, joka tarkoittaa yhtä tuntia ja 25 minuuttia. Galaxy A53 5G:n kohdalla akun lataus oli jopa hitaampaa kuin Galaxy A33 5G:n kohdalla, vaikka lähtökohdat ovat samanlaiset. Puolessa tunnissa akkua on saatu ladattua 46 prosenttia ja 90 prosentin varaustaso saavutetaan 65 minuutin kohdalla. Kuvaajasta nähdään akun latautuvan varsin tasaisesti aina 90 prosenttiin asti, minkä jälkeen latausnopeus hidastuu todella paljon. Esimerkiksi ensimmäiset 10 prosenttia akusta latautuu vain 7 minuutissa ja viimeiset 10 prosenttia 20 minuutissa.

Kokonaisuudessaan 25 watin pikalataus on puhelimessa hyvä, mutta Samsung pystyisi tarjoamaan jotain parempaakin. Galaxy A53 5G:n pikalataus ei pysty vastaamaan pahimpien kilpailijoiden ratkaisuihin, joten Samsungilla olisi paljon petrattavaa latauksen osalta. Galaxy A53 5G:n kohdalla USB-C-liittimen kautta tapahtuva langallinen lataus on ainoa lataustapa, sillä Samsung ei ole tuonut puhelimeen tukea langattomalle lataukselle.

Samsung Galaxy A53 5G laitettiin SuomiMobiilin tuttuun pakkastestiin, jossa on tarkoitus testata kuinka hyvin älypuhelimet kestävät pakkasta. Laitoimme puhelimen pakastimeen ja katsoimme kuinka paljon 60 minuutin oleskelu -18 asteessa kulutti akkua. Testi suoritettiin kahdesti: ensimmäisellä kerralla puhelimen näytön ollessa sammutettuna sekä toisella kerralla videon toistuessa näytöllä.

Ensimmäisellä testauskerralla Galaxy A53 5G laitettiin pelkiltään 60 minuutiksi -18 asteen pakkaseen näytön ollessa sammutettuna. Testin jälkeen puhelimesta oli kulunut jopa 4 prosenttia akkua, joten akunvaraus oli tippunut 96 prosenttiin. Tiputus on merkittävä, sillä usein akkua kuluu testissä maksimissaan prosentin verran. Samsung hyödyntää AMOLED-näyttöpaneelia, joten pakkanen ei vaikuttanut sen toimintaan millään tavalla. Näyttöön sijoitettu sormenjälkilukija toimi moitteettomasti. Samsung oli rajoittanut salaman käyttöä kuvattaessa ja myöskään akun lataaminen ei ollut mahdollista puhelimen ollessa jääkylmänä.

Toisella testauskerralla puhelin laitettiin jälleen 100 prosentin akunvarauksessa 60 minuutiksi -18 asteen pakkaseen. Tällä kerralla Galaxy A53 5G:n näyttö oli päällä koko testin ajan ja toisti Full HD -tasoista videota. Tämän testin jälkeen akkua oli kulunut 13 prosenttia, eli akunvarausta oli jäljellä 83 prosenttia. Akun kuluminen testin aikana oli yllättävän korkeaa Samsungin standardeihin verrattuna. Yleisesti pakkastestin keskimääräinen akun kuluminen on 5-15 prosentin tasolla, jonka välimaastoon myös Galaxy A53 5G ylsi. Toisella testauskerralla ei tullut vastaan muita ongelmia, joita ei olisi havaittu jo ensimmäisellä kerralla.

Pakkastesti osoitti, ettei Galaxy A53 5G ole mitenkään kovin erikoinen pakkasessa, vaan akun kuluminen kummankin testin aikana oli odotettua suurempaa. Akun nopeamman kulumisen ohella pakkanen ei vaikuttanut mitenkään merkittävästi laitteen käyttöön. Samsung oli ainoastaan rajoittanut salaman käyttöä ja latausta. Galaxy A53 5G palautui kuitenkin muutamassa minuutissa huoneenlämmössä normaaliksi.

Kamerat

Kamerat ovat Galaxy A53 5G -puhelimessa pääasiassa identtiset edeltäjäversioiden kanssa, eikä Samsung ole tehnyt merkittäviä uudistuksia. Takaosassa on neljä kamerasensoria, jotka ovat 64 megapikselin pääkamera, ultralaajakulmakamera, makrokamera sekä syvyyskamera. Laitteen etuosassa on myös erittäin tarkka 32 megapikselin tasoinen selfiekamera, joka on varmasti riittävä monille puhelimen käyttäjille.

64 megapikselin pääkameran kohokohta on optinen kuvanvakautus (OIS), joka ei ole itsestään selvyys keskihintaluokan puhelimissa. Pääkamerasensorin on kerrottu olevan 1/1,79 tuuman suuruinen ja siinä on 0,8 µm pikselikoko. Kameran linssissä on f/1.8-aukko sekä tuettuna on vaiheentunnistava automaattitarkennus.

Toinen kameroista on 12 megapikselin tasoinen ultralaajakulmakamera, jossa on f/2.2-aukko sekä 1,12 µm pikselikoko. Ultralaajakulmakameralla on mahdollista taltioida kuvia 123 asteen kuvakentällä. Kaksi muuta kameraa ovat 5 megapikselin tasoisia ja niitä käytetään makrokuvaamiseen sekä syvyysterävyyden taltioimiseen. Makrokameralla on mahdollista kuvata kohdetta jopa 3-5 senttimetrin etäisyydeltä.

Samsung Galaxy A53 5G:n kamerat lyhyesti:

 • Takaosan neloiskamera:
  • Pääkamera: 64 megapikseliä (f/1.8, 26 mm, 1/1.79”, 0,8 µm, PDAF, OIS)
  • Ultralaajakulma: 12 megapikseliä (f/2.2, 1.12 µm, 123 asteen näkökenttä)
  • Makrokamera: 5 megapikseliä (f/2.4, 3-5 cm tarkennus)
  • Syvyyskamera: 5 megapikseliä (f/2.4)
 • Etukamera: 32 megapikseliä (f/2.2, 26 mm, 1/2.8”, 0.8 µm)

Huom. artikkelissa kuvat on pakattu, mutta täydessä resoluutiossa niitä voi tarkastella OneDrivesta.

Puhelimen tarkassa 64 megapikselin kamerasensorissa käytetään hyödyksi tuttua pikseleiden yhdistämistekniikkaa, jolloin lopputulokseksi saadaan 16 megapikselin tasoisia kuvia. Vaikka oletusasetuksilla taltioidaankin 16 megapikselin kuvia, niin erillisessä kuvaustilassa myös 64 megapikselin kuvien ottaminen on mahdollista. Testijakson aikana kameraa käytettiin oletusasetuksilla, joten kuvatkin ovat taltioutuna 16 megapikselin tarkkuudella.

Galaxy A53 5G:n pääkameralla onnistuu hyvin kuvien taltioiminen erityisesti hyvässä valaistuksessa. Mitään hintaluokassaan poikkeavaa kamerasuorituskykyä ei ole tarjolla, mutta laite ajaa asiansa. Kuvat ovat yksityiskohtaisia ja dynaaminen alue on laaja. Pääkamera tuntuu huomattavasti korostavan värejä, kuten vihreää tai sinistä.

Heikommassa valaistuksessa kuvien laatu heikkenee, mutta mistään radikaalista muutoksesta ei puhuta. Kuviin saadaan edelleen mukavasti yksityiskohtia sekä hyvä dynaaminen alue. Heikossa valaistuksessa kuvissa pehmeys lisääntyy ja värit muuttuvat luonnollisemmiksi. Galaxy A53 5G tukee myös pääkameransa kanssa automaattista yökuvaustilaa, joka parantaa oletusarvoisesti kuvien laatua hieman. Erillisessä yökuvaustilassa kuvista saadaan vielä parempia pidemmän valotusajan ansiosta.

Alapuolella on muutamia kuvia, jotka ovat otettuna Galaxy A53 5G:n pääkameralla.

12 megapikselin ultralaajakulmakamera pystyy taltioimaan kuvia korkeintaan 123 asteen kuvakentällä. Kamera on siis hyvin laaja, mutta samalla myös hieman tarkempi kuin useimmissa muissa keskihintaluokan älypuhelimissa. Yleisesti ultralaajakulmakamerat eivät pääse koskaan pääkameroiden tasolle, joka on myös tällä kertaa pieni ongelma.

Kuvat ovat tarkkuudeltaan hyviä, mutta dynaaminen alue on hieman heikompi. Ultralaajakulmakuvissa oli myös havaittavissa epämääräistä pehmeyttä erityisesti kuvien kulmissa, mikä johtuu automaattisesta vääristyksen korjauksesta. Ultralaajakulmakamera ei ole kuitenkaan täysin toivoton, vaan sillä saadaan taltioitua tarpeeksi hyviä kuvia jaettavaksi esimerkiksi sosiaalisessa mediassa.

Heikossa valaistuksessa kameran kuvien laatu heikkenee silminnähtävästi, mutta onneksi Galaxy A53 5G tukee myös ultralaajakulmakamerassa erillistä yökuvaustilaa, jonka avulla saadaan kuviin hieman enemmän valoa sekä yksityiskohtia.

Alapuolella on muutamia ultralaajakulmakuvia, jotka on otettu Galaxy A53 5G -puhelimella.

Galaxy A53 5G -puhelimessa on monista Samsungin keskihintaisista puhelimista tutuksi tullut 5 megapikselin tasoinen makrokamera. Makrokamerat on usein syystäkin tituleerattu turhiksi kameroiksi, eikä nyt myöskään Galaxy A53 5G:n makrokameraa voi sanoa kovin tarpeelliseksi. Toki 5 megapikselin makrokuvat ovat hieman parempia kuin monissa puhelimissa tavatut 2 megapikselin makrokuvat.

Puhelimella taltioidut makrokuvat ovat kohtuullisia, mutta kameralla on myös omat rajoitteensa. Makrokuvissa on mukavasti yksityiskohtia ja värit ovat hyvinkin luonnollisia. Valitettavasti makrokamerassa ei kuitenkaan ole automaattitarkennusta, ja kuvista tulee tarkkoja vain, jos etäisyys kuvattavaan kohteeseen on minimissään 3 senttimetriä. Alapuolella on muutamia kuvia, jotka on otettu makrokameran avustuksella.

Toinen Galaxy A53 5G -puhelimen 5 megapikselin kameroista on tarkoitettu syvyysterävyyden taltioimiseen pääkameran tukena. Galaxy A53 5G -puhelimella on helppo saada hyviä bokeh-kuvia, jos valaistus on hyvä ja kuvattavia kohteita on vain yksi. Tällöin kohteen ääriviivat tunnistetaan hyvin ja taustasumennuksesta tulee tyylikäs. Jos kohteita on kuitenkin enemmän sekä valaistus on hämärä, niin hyvän syvyysterävyyden taltioiminen on selvästi haastavampaa. Alapuolella on bokeh-kuva, joka on otettu Galaxy A53 5G:n muotokuvatilassa.

Videokuvaus onnistuu Galaxy A53 5G -puhelimen pääkameralla parhaimmillaan 4K 30 fps -tasoisena, mutta videokuvaus on mahdollista myös HD- ja Full HD -tasoisena. Videokuvauksen osalta Galaxy A53 5G on mielestäni perus hyvällä tasolla omassa kategoriassaan, ja ainakin se riittää itselleni hyvin satunnaista kuvaamista varten. Samsung on päivittänyt ultralaajakulmakameraa, sillä nyt tuettuna on 4K 30 fps -taso myös kyseisellä kameralla. Pääkameran ja ultralaajakulmakameran välillä on mahdollista vaihdella myös kesken videokuvauksen.

Etukamera on Galaxy A53 5G -puhelimessa tarkkuudeltaan mukavat 32 megapikseliä ja se on täysin identtinen kuin edeltäjämallissa. Tarkan selfiekameran avulla saadaan aikaiseksi varsin mukavia omakuvia. Kuvat ovat hyvässä valaistuksessa erinomaisia ja tarkkoja, mutta toisinaan kuviin tulee näkyviin selvästi liikaa rakeisuutta. Samsung hyödyntää etukamerassa tuttua pikseleiden yhdistämistekniikkaa, jonka ansiosta etukameralla taltioidaan oletusarvoisesti 8 megapikselin kuvia. Etukamera tukee myös 4K 30 fps -videokuvausta, joka on loistava ominaisuus tässä hintapisteessä.

Kamerasovellus on Galaxy A53 5G -puhelimen kohdalla samanlainen kuin muissakin Samsungin tuoreimmissa puhelimissa. Sovelluksen päänäkymässä on karusellimainen ominaisuusvalitsin, jossa on mahdollista vaihdella muun muassa valo- ja videokuvauksen välillä. Samsung antaa mahdollisuuden myös muokata tarvittaessa ominaisuusvalitsimen järjestystä ja näkyviä kuvaustiloja.

Sovelluksen yläreunassa on mahdollisuus muokata perusasetuksia, kuten salamaa, ajastusta tai kuvasuhdetta. Sovelluksen päänäkymässä on myös mahdollista vaihdella laitteen eri kameroiden välillä, joita ovat ultralaajakulma (0,5x) ja pääkamera (1x). Mukana on myös zoomauspainike (2x), vaikka Galaxy A53 5G ei tarjoa erillistä telekameraa. Samsung on myös tuonut puhelimeen zoomivalikon, jossa on mahdollista valita zoomitasoa monesta oletusarvoisesta painikkeesta (0,5x, 1x, 2x, 4x, 10x).

Samsung on varustellut Galaxy A53 5G -puhelimen monipuolisella manuaalikuvaustilalla, jossa on mahdollisuus säätää ISO-arvoa (50 – 3200), valotusaikaa (1/6000 – 10 s), tarkennusta, värisävyjä, valkotasapainoa sekä valoisuuden korjausta (-2.0 … +2.0). Samsung antaa manuaalitilassa siis varsin mukavasti asetuksia suoraan käyttäjälle, jotta kuvista saisi hieman parempia kuin automaattiasetuksilla. Valitettavasti manuaalitila on käytettävissä vain puhelimen pääkameralla. Galaxy A53 5G:n kohdalla kameraan on tuotu myös uusi hauska-tila, jossa pystyy käyttämään Snapchat-sovelluksen filttereitä suoraan kamerasovelluksesta.

Kamerasovellus on tuttua Samsungia ja se on yhtä monipuolinen kuin aina ennenkin. Sovellus on käyttäjäystävällinen sekä pääasiassa hyvin selkeäkäyttöinen. Kamerasovelluksessa oli havaittavissa pientä hidastelua myös Galaxy A53 5G -puhelimessa esimerkiksi kuvaustilojen välillä vaihtaessa. Mistään liian hitaasta kokemuksesta ei ollut kyse, mutta toisinaan hitaus oli paremmin havaittavissa.

Käyttöjärjestelmä

Käyttöjärjestelmänä puhelimessa käytetään Googlen tuoreinta Android 12 -versiota, jonka päällä hyrrää Samsungin oma One UI 4.1 -käyttöliittymä. Testijakson aikana Galaxy A53 5G ei saanut päivityksiä, vaan tuorein saatavilla ollut ohjelmisto piti sisällään Googlen 1. huhtikuuta 2022 julkaisemat tietoturvakorjaukset, joten tietoturvapäivitykset ovat hyvin ajan tasalla.

Yksi suurimmista valttikorteista puhelimessa löytyy päivityslupauksesta, sillä Samsung lupaa puhelimelle yhtä paljon päivityksiä kuin yhtiön huippupuhelimille. Samsung on luvannut laitteelle neljä suurempaa Android-versiopäivitystä sekä viisi vuotta tietoturvapäivityksiä. Teoreettisesti puhelimen pitäisi saada siis Android 13-, Android 14-, Android 15- ja Android 16 -versiot, mikä on puolet enemmän kuin yleisesti tässä hintaluokassa. Samsung on viime aikoina kunnostautunut puhelimiensa päivityksien suhteen, mutta todennäköisesti vasta viiden vuoden päästä nähdään kuinka hyvin päivityslupaus on pitänyt.

Android 12:n uusia ominaisuuksia Galaxy A53 5G -puhelimessa ovat paremmat tietoturva-asetukset, kuten likimääräinen sijainti sekä kameran ja mikrofonin ilmaisinkuvakkeet niiden ollessa käytössä. Lisäksi mukana on muutamia muitakin ominaisuuksia, mutta ei lähellekään kaikkia Android 12:n uudistuksia, sillä Samsung ei käytä Googlen esittelemää Material You -muotokieltä. One UI 4.1 -käyttöliittymä peittää alleen monet Googlen innovaatiot, mikä on mielestäni pieni pettymys.

One UI 4.1 -käyttöliittymä on itsessään pitkälti samanlainen kuin aikaisempi One UI 3, eikä merkittäviä uudistuksia ole havaittavissa. Samsung on tuonut mukaan erilaiset kustomoitavat teemat, sillä käyttäjät voivat nyt valita taustakuvaan sopivan käyttöliittymän korostusvärit. Kyseessä on vastaava ominaisuus, joka nähtiin Googlen toimesta Android 12 -versiossa, mutta One UI 4.1:ssa kyseessä on Samsungin ratkaisu, eikä toimi yhtä kattavasti. Käyttäjät voivat myös muuttaa aloitusnäyttöä, kuvakkeita, ilmoituksia ja taustakuvia aikaisempaa monipuolisemmin. One UI 4.1 tarjoaa lisäksi uusitut widgetit ja muutamia uudistuksia emojeihin.

Ohjelmistokokemus Galaxy A53 5G -puhelimessa oli hyvä ja kaikki tuntui toimivan pääosin sujuvasti. Toisinaan oli havaittavissa pientä tahmaisuutta käyttöliittymässä, mutta Samsung oli kuitenkin tehnyt jotain toisin kuin Galaxy A33 5G:n kohdalla. Laitteet perustuvat täysin samaan laitteistoon, mutta Galaxy A53 5G:n käyttökokemus oli selvästi parempi. Sovellukset avautuivat nopeasti ja käyttöliittymässä liikkuminen oli mukavaa. Kokemus oli mielestäni juuri sellainen, mitä keskihintaluokan puhelimelta voikin odottaa.

Yhteenveto

Samsung Galaxy A53 5G on ristiriitaisia ajatuksia herättävä uutuuspuhelin. Kyse on hyvin minimaalisesta päivityksestä Galaxy A52 5G- ja Galaxy A52s 5G -puhelimille, eikä Samsung anna hyvää syytä edes päivittää uuteen versioon. Lisäksi muutokset ovat niin pieniä, että vanhempi malli kannattaa ostaa ennemmin kuin uusi – varsinkin alennuksesta.

Puhelimessa on tutut Samsungin vahvuudet, joita ovat jämäkkä ja IP67-luokiteltu rakenne, loistava 120 hertsin AMOLED-näyttöpaneeli sekä pitkä akunkesto. Lisäksi puhelimessa hyviä toteutuksia ovat esimerkiksi stereokaiuttimet sekä muistikorttipaikan säästäminen. Omassa kategoriassaan Galaxy A53 5G erottuu kattavalla päivityslupauksella, joka on tuplasti parempi kuin monilla kilpailijoilla.

Suurin ongelma Galaxy A53 5G -puhelimessa on varmasti yhtiön oma Exynos 1280 -järjestelmäpiiri, joka on selvästi alimitoitettu tähän hintaan. Puhelimen kokonaan muovinen rakenne on myös hieman liian muovinen, sillä tällä hinnalla voisi kuvitella saada jo myös hieman premium-materiaaleja. Muita heikkouksia ovat tuhat makro- ja syvyyskamerat, kuulokeliittimen puute sekä laturin jääminen pois myyntipakkauksesta. Hinta on myös korkea suhteutettuna ominaisuuksiin.

Samsung on tuonut Galaxy A53 5G -puhelimesta Suomessa myyntiin kaksi muistivarianttia, jotka ovat 6 + 128 gigatavua sekä 8 + 256 gigatavua. Hintaa puhelimella on edullisimmillaan 449 euroa ja kalliimpi versio maksaa 499 euroa. Suomessa tarjolla olevat väriversiot ovat oranssi Awesome Peach, valkoinen Awesome White, sininen Awesome Blue sekä musta Awesome Black.

Samsung Galaxy A53 5G

7.5

Samsung Galaxy A53 5G on tuttua Samsungia, mutta ei kuitenkaan tarjoa rahalle tarpeeksi vastinetta.

Hyvää
 • Jämäkkä ja kestävä rakenne
 • IP67-luokituksen mukaisesti vedenkestävä
 • Erinomainen 120 hertsin Super AMOLED -näyttö
 • Muistikorttipaikka ja stereokaiuttimet löytyvät
 • Hyvä akunkesto
 • Kattava päivityslupaus (4 + 5 vuotta)
Huonoa
 • Kokonaan muovinen rakenne tuntuu halvalta
 • Hintaluokassaan Exynos 1280 ei suuremmin vakuuta
 • Makrokamera ja syvyyskamera turhia
 • Kuulokeliitin puuttuu
 • Ei laturia myyntipakkauksessa
 • Korkea hinnoittelu
Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

7 Kommenttia

 1. Onko tämä siis Samsung Galaxy A53 oikeasti hyvä pelaamisen? Tän hetkinen puhelin mitä minulla on Motorola Moto g8. Eli jos katotaan Motorola Moto g8 vs Samsung Galaxy A53 niin onko se paljon paljon parempi ja onko siinä iso ero pelaamisen kannalta? Kiinnostaa ainostaan tietää pelaamisen liittyen, koska olen jo saanut akun kestosta selvää ja se on minulle ok. Mutta kannattaako ostaa tämä puhelin jos vertaa Motorola Moto g8, joka ei ole enään kaupoissa?

  1. Ja eikös tässä ole jo Android 13 eikä 12?

   1. Galaxy A53 5G on teknisesti suorituskykyisempi kuin Moto G8, joten varmasti toimii pelaamista ajatellen paremmin. Puhelin toimitetaan edelleen Android 12 -versiolla, mutta sen voi päivittää uudempaan Android 13 -versioon.

    1. Kiitos. Tämä tieto auttoi paljon. Nyt kun sain sen selville niin aijon saada tämän. Nyt kun se on alennuksessa Teliassa eli 300€ niin sen pitäisi olla parempi kuin Samsung Galaxy A33 eli sama hinta. Eli Samsung Galaxy A33 on sama hinta kuin A53 Teliassa. Vai kumpi niistä on parempi puhelin.

     1. Galaxy A53 5G on hieman parempi kuin Galaxy A33 5G. Kokonaisuudessaan 300 eurolla hyvä puhelin!

     2. Huomasin muuten että pakkastestisssä Samsung Galaxy A53 oli paljon huonompi kuin A33. Mikähän voisi aiheuttaa sellaista 🤔

 2. Usb-c adapteri kuulokkeile toimii (myös yleismalli). Olisi saanut tulla mukana.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Arvostelut