ArvostelutSamsungYleinen

Testissä Samsung Galaxy Buds 2 – erinomaiset nappikuulokkeet

Samsung Galaxy Buds 2

Samsung julkisti uusien Galaxy Z Fold 3– ja Galaxy Z Flip 3 -puhelimien rinnalla myös uudet Galaxy Buds 2 -kuulokkeet, jotka jatkavat yhtiön kattavaa täyslangattomien kuulokkeiden valikoimaa. Myös SuomiMobiilissa päätettiin testata Galaxy Buds 2 -kuulokkeet, jotka pääsivät todella yllättämään.

Samsung on ollut jo pitkään vahvoilla täyslangattomien nappikuulokkeidensa kanssa, mutta nyt Galaxy Buds 2 -kuulokkeet pääsevät vakuuttamaan kokonaisvaltaisesti. Kuulokkeissa on kevyt rakenne, aktiivinen taustamelun vaimennus, hyvä akunkesto sekä tasapainoinen äänenlaatu. Suomessa Galaxy Buds 2 -kuulokkeet ovat olleet saataville elokuusta lähtien ja hintaa niillä on 149 euroa. Samsung tarjoaa kuulokkeista neljää väriversiota, jotka ovat musta, violetti, valkoinen ja vihreä.

Täyslangattomia kuulokkeita on testattu SuomiMobiilissa useita viime aikoina ja Samsung pyrkii kilpailemaan Galaxy Buds 2 -kuulokkeilla todella kilpaillussa alle 150 euron kategoriassa. Galaxy Buds 2 -kuulokkeita on testattu useamman viikon ajan, jonka perusteella arvostelu on nyt hyvä julkaista. Alapuolella on listattuna Galaxy Buds 2 -kuulokkeiden tärkeimpiä teknisiä ominaisuuksia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Samsung Galaxy Buds 2 tekniset tiedot

  • Elementti: Dynaaminen kaksisuuntainen elementti (basso ja diskantti)
  • Melunvaimennus: Aktiivinen taustamelun vaimennus (ANC)
  • Yhteys: Bluetooth 5.2 (Profiilit: A2DP, AVRCP, HFP | Koodekit: SBC, AAC)
  • Kuulokkeiden akku: 61 mAh (5 tunnin akunkesto ANC, 7,5 tunnin akunkesto ilman ANC)
  • Kotelon akku: 472 mAh (parhaimmillaan 29 tunnin akunkesto)
  • Ohjattavuus: napautusohjaus kuulokkeissa
  • Lataus: USB-C-liitännällä langallisesti tai langattomasti Qi-standardin mukaisesti
  • Muuta: pop-up-pariliitos (Samsung-puhelimet), tunnistaa korvassa olemisen, 3x mikrofonia
  • Kuulokkeiden mitat: 17 x 20,9 x 21,1 mm
  • Kotelon mitat: 50 x 50,2 x 27,8 mm
  • Kuulokkeen paino: 5 g
  • Kotelon paino: 41,2 g
  • Vedenkestävyys: IPX2, roiskevesitiiviit
  • Väriversiot: Musta, violetti, vihreä ja valkoinen
  • Hinta: 149 euroa

Kompaktit ja pysyvät hyvin korvissa

Samsung jatkaa Galaxy Buds 2 -kuulokkeiden muotoilun kanssa tuttua toteutustaan, joka on nähty jo muutamissa yhtiön kuulokkeissa. Yleisesti kuulokkeiden muotoilu on jopa tylsä, eikä herätä suurempaa mielenkiintoa. Tylsä muotoilu ei kuitenkaan tarkoita, etteikö kuulokkeita olisi miellyttävää käyttää. Itse asiassa Samsung pystyi vakuuttamaan jo ensimmäisellä käyttökerralla kuulokkeiden olevan erittäin miellyttävät.

Latauskotelo jatkaa Samsungille hyvin perinteistä muotokieltä, sillä se on laatikkomainen ja aukeaa korurasian tavoin. Latauskotelo on myös kauttaaltaan selvästi pyöristetty, joten teräviä reunoja tai kulmia ei ole havaittavissa. Latauskotelon yläpuolelle on kaiverrettu Samsungin logo ja alapuolelta löytyy tuhti määrä erilaisia sertifiointitietoja sekä merkintöjä. Latauskotelon keskiosassa on parin millimetrin kokoinen sauma, joka helpottaa kannen avaamista. Samsung on asettanut koteloon myös LED-ilmaisinvalon ja USB-C-liittimen latausta varten.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Samsung toimitti testiin mustan väriversion Galaxy Buds 2 -kuulokkeista, vaikka se ei ulospäin latauskotelosta näykkään. Kaikki väriversiot tarjoavat ulkoisesti valkoisen latauskotelon, joka on valmistettu kiiltävästä muovista. Kiiltävä muovi kerää huomattavasti sormenjälkiä ja kiiltävä pinta naarmuuntuu nopeasti, jonka takia itse olisin toivonut jonkinlaista mattapintaista viimeistelyä. Toki valkoinen väri hieman peittää jälkiä, sillä ne eivät näy samalla tavalla kuin tummemmissa väreissä. Pidemmässä käytössä latauskotelo saattaa kuitenkin muuttua kuluneen näköiseksi, jos se pyörii laukun pohjalla tai taskussa avainten kanssa.

Galaxy Buds 2 -kuulokkeiden latauskotelosta on onnistuttu tekemään mukavan kompakti ja kiiltävän pinnan takia ne sujahtavat helposti myös tiukempien housujen taskuihin. Samsung on ilmoittanut latauskotelon mitoiksi 50 x 50,2 x 27,8 millimetriä ja painoksi vain 41,5 grammaa. Eli latauskotelon koko tai paino tuskin on suurikaan ongelma kovinkaan monelle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Latauskotelon sisältä löytyy itse Galaxy Buds 2 -kuulokkeet, jotka ovat asetettuna omiin syvennyksiinsä. Kuulokkeet saadaan kotelosta helposti pois laittamalla etusormi kuulokkeen taakse ja vetämällä hieman itseensä päin. Kuulokkeet eivät ole kovinkaan vahvalla magneetilla kiinni kotelossa ja ainakin testijakson aikana kotelon tippuessa myös kuulokkeet lensivät täysin omille teilleen. Kuulokkeet lähtevät koloistaan myös koteloa hieman ylösalaisin ravisteltaessa. Mielenkiintoisena yksityiskohtana latauskotelon sisäpuoli on aina väriversion mukaisesti samanlainen kuin itse kuulokkeet.

Galaxy Buds 2 -kuulokkeiden muotoilu perustuu tulpalliseen rakenteeseen ja Samsung ei ole lähtenyt varsin perinteiseen täyslangattomien kuulokkeiden muotoilutrendiin, vaan luottaa omaan osaamiseensa. Kuulokkeissa ei ole niin sanottua ”vartta”, vaan ne ovat yksiosaiset ”pavut” tai miksi niitä ikinä haluaakaan kuvailla. Kuulokkeet ovat kokonaan kiiltävää muovia. Kuulokkeissa on kolme mikrofonia ja niiden päälipuolella on lisäksi kosketusanturi napautuksia ja eleitä varten. Lisäksi kuulokkeiden korvapuolella on sensori, joka tunnistaa kuulokkeiden olevan korvissa.

Samsung on ilmoittanut kuulokkeiden kooksi vain 17 x 20,9 x 21,1 millimetriä ja painoksi 5 grammaa. Kyseessä ovat siis pienet kuulokkeet, mutta ei kuitenkaan kaikista kevyimmät. Painoa ei ole kuitenkaan liikaa, jotta se häiritsisi millään tavalla käyttökokemusta. Ainakin itse tykästyin jo ensimmäisellä kerralla kuulokkeiden istuvuuteen korvissa, sillä parempia en ole vielä tänä vuonna kokeillut. Kuulokkeiden muotoilu on onnistunut erinomaisesti, sillä ne asettuvat korviin luonnollisesti ja pysyvät paikallaan myös urheillessa. Kuulokkeet eivät pääse valumaan pois korvista ja Samsung toimittaa mukana myös kolmet eri kokoiset silikonitulpat. Tulpat ovat myös mukavan pehmeät, eikä ne rasita korvia.

Muotoilu ja korviin istuvuus on mielestäni onnistunut erinomaisesti ja Galaxy Buds 2 -kuulokkeet ovatkin osoitus Samsungin kuulokeosaamisesta. Vaikka kuulokkeet näyttävät ulkoisesti varsin tylsiltä, niin kyllä ainakin itse valitsisin nämä istuvuuden takia ennemmin kuin tyylikkyyteen keskittyvät kuulokkeet. Samsung on tehnyt Galaxy Buds 2 -kuulokkeista myöskin IPX2-luokituksen mukaisesti vedenkestävät, joten hikeä tai kevyttä sadetta ei kannata pelätä kuulokkeita käytettäessä. Uimaan kuulokkeiden kanssa ei kannata mennä, sillä sitä ne tuskin kestävät.

Hyvä äänenlaatu ja toimiva melunvaimennus

Samsungin kuulokkeet ovat viime vuosina vakuuttaneet erityisesti hyvän äänenlaadun osalta, eikä nyt Galaxy Buds 2 -kuulokkeet poikkea millään tavalla. Kuulokkeet pitävät sisällään dynaamisen kaksisuuntaisen elementin, jossa on basso- ja diskanttikaiuttimet. Samsung ei ole maininnut elementin kokoa missään, mutta nähtävästi kyseessä ovat laadukkaat elementit. Ääni on viritetty yhdessä AKG:n kanssa, joten kuulokkeilta on lupa odottaa paljon.

Testijakson aikana itse tykkäsin kuulokkeiden äänenlaadusta paljon, sillä Galaxy Buds 2 on vahva suorittaja. Omassa hintaluokassaan kuulokkeiden äänenlaatu on miellyttävä, mutta toki Samsungin kalliimpien kuulokkeiden tasolle ei päästä. Galaxy Buds 2 -kuulokkeet pystyvät toistamaan hyvin monenlaista musiikkia ja ainakin itse tykkään Samsungin tarjoamasta tasapainoisesta äänikokemuksesta. Bassoa löytyy mukavasti, mutta myös keskitason ja korkeat äänet toistuvat mainiosti. Äänessä ei mielestäni ole suurempia valituksen aiheita, kun katsotaan 150 euron hintapistettä.

Samsung antaa kuulokkeiden käyttäjille myös mahdollisuuden säätää Galaxy Buds 2:n äänen korostuksia taajuuskorjaimen kautta. Oletusarvoisesti kuulokkeille tarjotaan muutamaa tilaa, mutta itse taajuuskorjainta ei valitettavasti ole mahdollista säätää. Jos kuitenkin tykkää enemmän bassosta tai vaihtoehtoisesti diskantista, niin näille löytyy omat tilansa kuulokkeita varten kehitetystä sovelluksesta. Itse tykkäsin kuulokkeiden äänestä ja kyseessä voisivatkin olla minun seuraavat päivittäin käyttöön jäävät kuulokkeet.

Galaxy Buds 2 -kuulokkeet tarjoavat Bluetooth 5.2 -yhteystuen, joten yhteys kuulokkeiden ja puhelimen välillä on hyvä. Ainakaan itse en testijakson aikana havainnut tilanteita, joissa yhteys olisi päässyt pätkimään tai yhteydessä olisi ollut häiriöitä, joka on osoitus hyvin suunnitelluista antenneista sekä kokonaisuudesta. Samsung on laittanut kuulokkeisiin tuen HFP-, A2DP-, AVRCP-Bluetooth-profiileille sekä mukana on myös AAC- ja SBC-koodekit.

Samsung on laittanut Galaxy Buds 2 -kuulokkeisiin tuen myöskin aktiiviselle taustamelun vaimennukselle, joka on myös odotettu ominaisuus tämän hintapisteen täyslangattomissa nappikuulokkeissa. Kyseessä ei ole mikään paras mahdollinen melunvaimennus, mutta mielestäni aika samaa tasoa kuin monissa muissa saman hintaluokan kuulokkeissa. Samsung ei ole tehnyt melunvaimennuksesta yhtä kehittynyttä kuin yhtiön kalliimmissa kuulokkeissa, sillä melunvaimennus on joko päällä tai pois päältä. Melunvaimennuksen voimakkuutta ei ole mahdollista säätää.

Melunvaimennus tuntui olevan monessa tilanteessa riittävä, sillä se pystyi vaimentamaan jonkin verran näppäimistön ääniä sekä ihmisten puhetta. Lisäksi melunvaimennus poistaa mukavasti melua myös kaikissa muissa tilanteissa, mutta läheskään kaikkea melua ei saa pois. Jos kuitenkin kuuntelee musiikkia melunvaimennuksen ollessa päällä, niin silloin tuskin kuulee juurikaan mitään, mutta ilman musiikkia taustamelun kyllä kuulee. Itselle melunvaimennus tuntui olevan riittävä monessa tilanteessa, vaikka jäinkin hieman kaipaamaan mahdollisuutta melunvaimennuksen voimakkuuden säätämiselle.

Galaxy Buds 2 -kuulokkeissa on myös tuki läpikuuluvuustilalle tai Samsungin termistössä se on ”ympäristön äänet”. Samsung antaa mahdollisuuden säätää ympäristön äänien voimakkuutta kolmella tasolla, joista ainakin voimakkain vahvistaa ääniä selvästi. Välillä tuntui, että Galaxy Buds 2 -kuulokkeita pystyisi käyttämään myös kuulokojeena, sillä läpikuuluvuustila todella toimii. Kyseessä on ominaisuus, joka on täysi vastakohta melunvaimennukselle. Läpikuuluvuustilan ansiosta kuulokkeita ei aina tarvitse ottaa pois korvista, jos puhuu jonkun kanssa esimerkiksi lenkillä ollessa.

Testijakson aikana Galaxy Buds 2 -kuulokkeilla kokeiltiin myös puheluiden puhumista ja ainakin muutaman testin perusteella vastaanottaja kuuli todella kirkkaasti puheen. Lisäksi kuulokkeet pystyvät hieman jopa suodattamaan taustamelua pois puheluista, joka parantaa puheen selkeyttä. Kokonaisuudessaan Galaxy Buds 2 -kuulokkeiden äänentoisto oli siis hyvä ja melunvaimennus varmasti monille täysin riittävä, jos ei kaipaa mitään mullistavaa melunvaimennusta. Itse olin ainakin tyytyväinen Samsungin tarjoamaan laadukkaaseen kokonaisuuteen.

Riittävä akunkesto

Täyslangattomat kuulokkeet tarjoavat laidasta laitaan erilaisia akunkestoja ja nyt erityisesti Galaxy Buds 2 -kuulokkeiden kanssa Samsung on päättänyt valita kultaisen keskitien. Kuulokkeet eivät erotu millään massiivisen hyvällä akun kestolla, mutta tarjoavat riittävän akunkeston varmasti suurimmalle osalle käyttäjistä.

Itse kuulokkeisiin on saatu mahdutettua 61 milliampeeritunnin akku ja kotelosta löytyy selvästi kookkaampi 472 milliampeeritunnin akku. Samsung on itse luvannut kuulokkeille 5 tunnin akunkeston melunvaimennuksen ollessa päällä ja 7,5 tunnin akunkeston ilman melunvaimennusta. Latauskotelon kanssa akunkesto saadaan nostettua jopa 20 tuntiin melunvaimennuksella sekä 29 tuntiin ilman melunvaimennusta. Ainakin ilman melunvaimennusta Samsungin lupaukset ovat todella hyviä.

Akunkesto riippuu kuitenkin todella paljon kuulokkeiden käytöstä ja esimerkiksi puhelut kuluttavat akkua vielä selvästi enemmän. Testijakson aikana koin Galaxy Buds 2 -kuulokkeiden akunkeston tarpeeksi hyväksi ainakin omaan käyttööni ja harvoin akku loppui kesken. Läheskään aina ei melunvaimennusta tarvitse käyttää, sillä kuulokkeiden omat tulpat hoitavat passiivisesti tiettyyn pisteeseen asti melunvaimennusta. Melunvaimennus on kuitenkin kätevä esimerkiksi matkoilla, junissa tai lentokoneessa, jolloin akunkesto ei välttämättä ole riittävä, jos matka kestää yli viisi tuntia.

Usein ainakin itse käytin kuulokkeita tunnista kahteen tuntiin kerrallaan, jonka jälkeen laitoin ne latautumaan koteloonsa seuraavaa käyttöä varten. Akunkesto on riittävä, jos kuulokkeita ei käytä liian pitkiä aikoja putkeen.

Galaxy Buds 2 -kuulokkeet tukevat myös jonkinlaista pikalatausta, sillä Samsungin mukaan 3 minuutin latauksella saadaan 40 minuutiksi akkua sekä 10 minuutin latauksella 150 minuutiksi. Pikalataus on siis hyvä, jos tarvitsee nopeasti virtaa kuulokkeisiin esimerkiksi tunnin mittaista lenkkiä varten. Kuulokkeita pystyy lataamaan tutulla tavalla langallisesti USB-C-liittimen kautta, mutta Samsung on laittanut mukaan myös tuen langattomalle lataukselle. Langaton lataus ei ole itsestäänselvyys tämän hintapisteen kuulokkeissa, joten ominaisuutta voidaan pitää Galaxy Buds 2 -kuulokkeiden valttikorttina.

Sovelluksella kaikki hyöty irti kuulokkeista

Samsung tarjoaa kuulokkeille hallintasovelluksen ja kuulokkeet yhdistetään puhelimiin Galaxy Wearable -sovelluksen avulla, mutta sen rinnalle on ladattava myös erillinen Galaxy Buds 2 -lisäsovellus. Samsungin mukaan sovellus on tuettuna vain Android-puhelimilla, joissa on Android 7.0 tai uudempi versio. Sovellus ei ole tarjolla Applen laitteille, mutta tuettuna on myös Windows 10, jolle Samsung tarjoaa oman sovelluksensa. Kuulokkeet voidaan toki yhdistää kaikkiin Bluetooth-tuettuihin laitteisiin asetuksien kautta, mutta ilman sovellusta ei pääse käsiksi hyödyllisiin asetuksiin tai ominaisuuksiin.

Galaxy Wearable -sovelluksen avulla pystytään näkemään helposti kuulokkeiden ja latauskotelon akun varaustaso, säätää melunvaimennusta, läpikuuluvuustilaa, kosketuspainikkeita, etsiä kuulokkeet tai lukea käyttöoppaan. Mukana on myös laajat korvanappien asetukset, joiden takaa voidaan säätää taajuuskorjainta, yhteyttä, käyttää kokeellisia ominaisuuksia sekä muuttaa helppokäyttöisyysasetuksia. Sovellus tarjoaa Galaxy Buds 2 -kuulokkeille myös istuvuustestin, joka kertoo, jos kuulokkeet ovat tarpeeksi hyvin korvissa.

Kyseessä on mielestäni hyödyllinen sovellus, joka kannattaa kuulokkeille ladata. Sen kautta on myös mahdollista päivittää kuulokkeiden ohjelmisto ja testijakson aikana Samsung julkaisikin Galaxy Buds 2 -kuulokkeille muutaman päivityksen, joiden kerrottiin parantavan yhteyttä ja äänenlaatua. Päivitykset ovat siis tärkeitä ja niiden avulla Samsung pyrkii parantamaan kuulokkeita. Valitettavasti sovellus ei ole tuettuna iOS-laitteilla, jota voidaan pitää suurenakin puutteena, vaikka Samsungin muiden kuulokkeiden kohdalla sovellus on ollut myös Applen laitteille.

Galaxy Buds 2 -kuulokkeiden päällä on kosketussäätimet, joilla käyttäjät voivat ohjata musiikkia tai tiloja ilman puhelinta. Esimerkiksi kuulokkeita kerran napauttamalla voidaan pysäyttää tai jatkaa musiikintoisto ja kaksoisnapauttamalla voidaan toistaa seuraava kappale tai vastata puheluun. Kolmoisnapautuksella on mahdollista toistaa edellinen kappale. Pitkällä painalluksella voidaan hylätä puhelu tai vaihtoehtoisesti käynnistää käyttäjän valitsema ominaisuus, kuten melunvaimennustila. Testijakson aikana totesin kosketusohjauksen toimivan hyvin, eikä suurempia ongelmia sen kanssa ollut.

Yksinkertaisesti loistavat kuulokkeet

SuomiMobiili suosittelee Samsung Galaxy Buds 2 -kuulokkeita.

Galaxy Buds 2 -kuulokkeet osoittavat Samsungin pystyvän tarjoamaan yksinkertaisesti loistavat kuulokkeet myös keskiluokassa. Kuulokkeet ovat vahvoilla juuri niillä osa-alueilla, joihin Samsung on myös panostanut ja suurimmilta huonoilta puolilta on pystytty välttymään. Mielestäni Galaxy Buds 2 -kuulokkeita on helppo suositella, jos hakusessa on alle 150 euron kuulokkeet Android-puhelimen kaveriksi.

Itse tykkäsin kuulokkeiden hyvin istuvasta muotoilusta, vaikka kyseessä ovatkin ulkoisesti varsin geneeriset kuulokkeet. Äänentoisto oli kuulokkeissa mukavan tasavahva joka osa-alueella, mutta aktiivinen taustamelunvaimennus olisi mielestäni voinut olla hieman vahvempi tietyissä tilanteissa. Galaxy Buds 2 -kuulokeilla on perushyvä akunkesto ja Samsung tarjoilee kuulokkeissa pikalatauksen ja langaton lataus on todella kätevä lisäominaisuus. Samsungin oman sovelluksen avulla kuulokkeista saadaan kaikki hyöty irti.

Hieman vaimean melunvaimennuksen ohella itse olisin kaivannut ominaisuudelle myös melunvaimennuksen voimakkuuden säätämistä. Huonona puolena voidaan pitää myöskin IPX2-luokituksen mukaista vedenkestävyyttä, sillä tässä hintapisteessä vedenkestävyys voisi olla myös selvästi parempi. Suurin ongelma tulee kuitenkin vastaan, jos käyttää Applen laitteita. Samsung ei nimittäin tarjoa kuulokkeiden sovellusta iOS-laitteille, vaan se on käytettävissä vain Android- ja Windows-alustoilla.

Samsung Galaxy Buds 2 -kuulokkeet ovat olleet Suomessa saatavilla elokuun lopulta lähtien. Hintaa uutuuskuulokkeilla on 149 euroa ja ne ovat tarjolla neljässä väriversiossa, jotka ovat musta, valkoinen, violetti ja vihreä. Kaikki Samsung Galaxy Buds 2 -kuulokkeita tarjoavat jälleenmyyjät sekä edullisimmat hinnat löydät Hintaseuranta.fi -palvelusta tämän linkin takaa.

Hyvää

  • Kuulokkeet istuvat korviin erinomaisesti
  • Kompakti toteutus ja monipuoliset väriversiot
  • Monessa tilanteessa riittävän hyvä akunkesto
  • Hyvä äänenlaatu tuttuun Samsungin tyyliin
  • Aktiivinen taustamelun vaimennus on pelkkää plussaa
  • Tuki pikalataukselle sekä langattomalle lataukselle
  • Galaxy Wearable tarjoaa kuulokkeille monipuoliset säätömahdollisuudet

Huonoa

  • Melunvaimennus kaipaisi mahdollisuutta voimakkuuden säätämiselle
  • Vedenkestävyys voisi olla IPX2-luokitusta parempi
  • Kuulokkeiden sovellusta ei voi ladata iOS-laitteille

 

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Arvostelut