SamsungYleinen

Samsung luopuu turhuuksista! Tuleviin Galaxy A -puhelimiin ei ole enää tulossa ainakaan tätä yhtä kameraa

Samsung Galaxy A33 5G

Vihdoinko myös Samsung on sen tajunnut? Tuoreiden raporttien mukaan korealaisjätti tulee vähentämään puhelimiensa kameroiden määrää erityisesti Galaxy A -mallistossa. Samsung on mennyt edullisissa puhelimissa viime vuosina ajatus edellä, että mitä enemmän kameroita sitä parempi. Koreasta kantautuvan raportin mukaan jatkossa Samsung karsii ainakin yhden kameroista.

Raportin mukaan Samsung luopuu pääosin turhasta syvyyskamerasta puhelimien takaosasta tulevissa Galaxy A24-, A34- ja A54 -puhelimissa, joita odotetaan julkaistavaksi vuonna 2023. Kaikkiin puhelimiin on tulossa nähtävästi kolmoiskamera, joista yksi tulee kuitenkin olemaan turha. Samsung ei luovu makrokamerasta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Esimerkiksi älypuhelinmarkkinan tulokas Nothing on puhunut sen puolesta, ettei puhelimissa olisi mitään ylimääräistä, joita kuluttajat eivät tarvitse. Nothing Phone (1) esiteltiin vain kahdella takaosan kameralla, jotka olivat pää- ja ultralaajakulmakamerat. Samsung on nähtävästi ottamassa oppia Nothingista ainakin osittain.

Viime vuosina älypuhelinvalmistajat ovat lisänneet kameroita edullisiin älypuhelimiin urakalla, vaikka yleensä kahdesta niistä ei ole mitään hyötyä. Esimerkiksi syvyyskamera pystytään korvaamaan ohjelmistolla ja makrokamerat tuottavat todella laadutonta jälkeä. Lisäksi makrokamerat pystytään korvaamaan laadukkaammilla ultralaajakulmakameroilla. Kameroiden määrän on kuitenkin tiedetty olevan pelkkää markkinointia, sillä ”neloiskamera” kuulostaa paljon paremmalta kuin ”kaksoiskamera”.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Samaisen raportin mukaan Galaxy A24 -puhelimeen on tulossa 50 megapikselin pääkamera, 8 megapikselin ultralaajakulmakamera sekä 5 megapikselin makrokamera. Galaxy A34 tulee saamaan 48 megapikselin pääkameran, 8 megapikselin ultralaajakulmakameran sekä 5 megapikselin makrokameran. Galaxy A54 -puhelimessa kerrotaan olevan 50 megapikselin pääkamera, 5 megapikselin ultralaajakulmakamera sekä 5 megapikselin makrokamera.

Huhujen mukaan Samsung tulisi julkaisemaan Galaxy A34 -puhelimen ensi vuoden maaliskuussa ja Galaxy A54 -mallia odotetaan kuukautta myöhemmin. Tiedot kannattaa ottaa kuitenkin varauksella vastaan, sillä julkaisuun on vielä useita kuukausia aikaa.

Lähde: Thelec.kr (koreaksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung