SamsungYleinen

Tuliko Samsungin odotetusta hittipuhelimesta floppi? Myynti laahaa perässä ”vakavien ongelmien” seurauksena

Samsung Galaxy A23 5G

Samsungin Galaxy A -sarja on ollut jo monta vuotta erittäin suosittu ja erityisesti edullisemmat puhelimet myyvät hyvin. Samsungilla on ollut kovia odotuksia tänä vuonna julkaistua Galaxy A23 5G -puhelinta kohtaan, mutta nähtävästi laitteesta on lopulta tulossa floppi.

Koreasta kantautuvan raportin mukaan Samsung on vähentänyt rajusti Galaxy A23 5G -puhelimen toimitustavoitetta. Samsungin on kerrottu alun perin suunnitelleen 12,6 miljoonan Galaxy A23 5G -puhelimen toimittamista, mutta nyt tavoite on laskettu alle 4 miljoonaan kappaleeseen. Tämä tarkoittaa yli 70 prosentin laskua myyntitavoitteeseen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aikaisemmin tänä vuonna Samsungin kerrottiin tavoittelevan 17,1 miljoonaan Galaxy A23 4G -puhelimen toimitusta sekä 12,6 miljoonan Galaxy A23 5G -puhelimen toimitusta. Yhdistettynä toimitustavoite on ollut noin 30 miljoonaa kappaletta tämän vuoden aikana.

Samsung esitteli 4G-version tämän vuoden maaliskuussa ja 5G-versio julkaistiin vasta syyskuussa. Lähteiden mukaan laitteen julkaisu viivästyi. Puhelimessa ollut ominaisuus aiheutti tietojen mukaan vakavia ongelmia laitteen toimintaan. Ongelmien osalta Samsung keskusteli useiden kumppaneiden kanssa ratkaisun keksimiseksi. Lisäksi Samsung teki kuukauden mittaisen tutkimuksen ennen kuin ongelma ratkaistiin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ongelman kerrotaan koskeneen laitteen kameroita ja Samsung joutui vaihtamaan kumppaneita kesken kehitystyön. Puhelimessa ollut ongelma sai puhelimen kameran toimimaan huonosti, mutta lopulta perimmäinen syy oli ”määrittelemätön”. Nähtävästi ongelma koski Sunny Opticalin valmistamaa 50 megapikselin optisesti vakautettua kameraa, sillä Samsungin mukaan kiinalaisvalmistajan olisi pitänyt reagoida ongelmaan aikaisemmin.

Vaikka ongelmaan saatiin ratkaisu, niin Samsungin kerrotaan valmistavan vähemmän Galaxy A23 5G -puhelinta kuin alun perin piti. Samsung aikoo toimittaa vain 5 miljoonaa kappaletta Galaxy A23 5G -puhelimia ensi vuonna.

Lähde: The Elec

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

2 Kommenttia

  1. Miksi ostaa samsung kun Nokiankin saa.Androidpuheli.ia kumpikin.Valinta täytyy olla ainoa Eurooppalainen ja Suomalainen puhel

  2. Siksi ettei Nokia toimi, jumissa. Vaikea löytää asetuksia ja muutenkin hallita

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung