RealmeYleinen

Tulossa seuraavaksi myös OnePlussalta? Sisarbrändi Realme esitteli ensimmäisen läppärinsä ja vilautti tablettia

Kiinalaisen Oppon tytärbrändi Realme on julkaissut Intian markkinoille ensimmäisen kannettavan tietokoneensa sekä vilauttanut ensimmäistä tablettiaan. Realme on  hyvin läheistä sukua Suomessakin tunnetulle OnePlussalle, jonka takia myöskin OnePlussalta saatetaan nähdä tulevaisuudessa vastaavia tuotteita.

Realme Book Slim on varusteltuna 14 tuuman suuruisella 2K IPS -näyttöpaneelilla, jossa on 400 nitin kirkkaus. Tehoista on vastaamassa Intelin 11. sukupolven Core i3- tai i5 -suoritin, jonka kaverina on Iris XE -grafiikkasuoritin. Realmen kannettavassa on lisäksi 8 gigatavua LPDDR4X-RAM-muistia sekä 256 gigatavua SSD-tallennustilaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kannettavaan on mahdutettu suuri 54 wattitunnin akku, joka tukee myöskin 65 watin tehoista pikalatausta. Jäähdytys on laitteessa kaksituulettimisen jäähdytysjärjestelmän varassa, jonka luvataan pitävän lämpeneminen kurissa. Parempaan Intel i5 -malliin on saatu Thunderbold 4 -portti sekä Wi-Fi 6 -tuki. Käyttöjärjestelmänä toimii esiasennettu Windows 10 Home ja Realmen mukaan kannettava saa Windows 11 -päivityksen ilmaiseksi.

Realme Book Slim on aluksi saatavilla vain Intiassa ja hintaa sillä on edullisimmillaan 46 999 rupiaa, eli noin 540 euroa. Realmen ensimmäinen kannettava on saatavilla vain harmaassa väriversiossa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lisäksi Realme on vihjannut ensimmäisestä tabletistaan, joka kantaa nimeä Realme Pad. Vielä tänään tablettia ei julkaistu, mutta sen kerrottiin olevan tulossa pian. Realme vahvisti tabletin yhden avainominaisuuksista olevan AMOLED-näyttöpaneeli. Realme Pad on nähty muutamissa kuvavuodoissa ja myöskin teknisistä ominaisuuksista on joitakin tietoja olemassa.

Aikaisempien vuotojen mukaan Realme Pad saa 10,4 tuuman suuruisen näyttöpaneelin ja etukamera löytyy näytön yläpuolelta keskitetysti. Tablettiin odotetaan 8 megapikselin tasoista etukameraa, jolla voidaan ottaa selfiekuvia tai vaikkapa puhua videopuheluita. Tablettiin on lupa odottaa myös suurta 7100 milliampeeritunnin akkua, 6 gigatavua RAM-muistia sekä vähintään 64 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Joidenkin tietojen mukaan tabletissa olisi Snapdragon 768G -järjestelmäpiiri, mutta tietoa ei ole vielä varmistettu useamman vuodon avulla.

Tärkein kysymys kuitenkin on, nähdäänkö vastaavia tuotteita myös OnePlussalta? OnePlus on Realmen sisarbrändi, joten resurssit ovat samat. Lisäksi tuotteet voivat olla brändien välillä varsin samanlaisia. OnePlus on aikaisemmin laajentanut jo älytelevisioihin ja puettaviin laitteisiin, joten ei olisi kovinkaan suuri yllätys kannettaviin tai tabletteihin laajentaminen. Vasta tulevat kuukaudet näyttävät, mihin OnePlus lähtee tuoteportfoliotaan laajentamaan.

Lähde: Realme

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Realme