HuaweiYleinen

Huaweilla kovat puheet, eikä tarkoitus ole luovuttaa – ”Huawei palaa älypuhelimien valtaistuimelle”

Huawei on menettänyt asemansa älypuhelinmarkkinoilla Yhdysvaltojen rajoituksien takia, sillä yhtiö ei enää pysty tuottamaan puhelimia entiseen tahtiin ja uutuuslaitteissa ei ole enää pariin vuoteen ollut Googlen palveluita. Nyt yksi Huawei-pomoista on kertonut yhtiön työntekijöille tulevista suunnitelmista ja mainitsi tavoitteena olevan palata älypuhelinmarkkinan valtaistuimelle.

Työntekijöille järjestetyssä kyselytilaisuudessa Huawein puheenjohtaja Guo Ping kertoi yhtiön ongelmien olevan puhelimissa ja sirutuotannossa. Huawei ei kuitenkaan tule päästämään irti puhelimista, vaan pyrkii vielä nousemaan ylös, vaikka tällä hetkellä yhtiö onkin jumissa. Huawei ei pysty hankkimaan komponentteja Yhdysvaltojen asettamien rajoitteiden takia, joka hankaloittaa Huawein toimintaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Suurin ongelma meillä tällä hetkellä on puhelimissa. Kaikki tietävät, että puhelimien piirit tarvitsevat kehittynyttä teknologiaa pienessä koossa sekä matalalla virrankulutuksella. Huawei voi suunnitella sen, mutta kukaan ei voi auttaa meitä tekemään sitä. Olemme jumissa”, sanoi Huawein puheenjohtaja Guo Ping työntekijöille suunnatussa Q&A-tapahtumassa.

Huawein puheenjohtaja on kuitenkin kertonut, että tämänhetkiset ongelmat ovat ratkaistavissa. Huawei tulee tekemään yhteistyötä kumppaneiden kanssa parantaakseen heidän tekniikkaansa, mikä puolestaan hyödyttää Huaweita, koska se voi saada Kiinassa tuotettuja siruja.

”Huawei säilyttää olemassaolonsa puhelinmarkkinoilla. Odotan, että kun sirutuotannon valmistuskapasiteetti kasvaa, Huawei palaa älypuhelimien valtaistuimelle”, totesi Ping.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ennen Yhdysvaltojen asettamia rajoituksia Huawei oli matkalla kohti älypuhelinmarkkinoiden kärkeä ja onnistuikin muutamana kuukautena toimittamaan enemmän puhelimia kuin Apple tai Samsung. Viimeisen vuoden aikana yhtiön kova työ on kuitenkin luhistunut täysin, eikä Huawei löydy enää edes kotimarkkinoidensa viiden suurimman valmistajan joukosta.

Huawein liikevaihto laski vuoden ensimmäisellä puoliskolla huimat 29 prosenttia, mikä on kaikkien aikojen suurin lasku.

Hiljattain Kiinassa julkaistiin Huawein uudet huippuluokan P50-sarjan älypuhelimet, joiden Huawei on kertonut tulevan saataville myöskin globaalisti. Toistaiseksi tarkkaa aikataulua puhelimien saatavuudesta ei kuitenkaan ole. Huawei on panostanut puhelimien sijasta kuluttajaliiketoiminnassa uusien tuotekategorioiden löytämiseen, sillä yhtiö on julkaissut tietokoneita, televisioita, näyttöjä sekä monia muita tuotteita.

Lähde: Cnbc.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

  1. Pakotepolitiikka toimii motiivina kehittää oma sirutuotanto. Sillä alalla tulee lisenssirahaa virtaamaan Huaweille samaan tapaan kuin nyt puhelintekniikassa, jossa yhtiöt ovat riippuvaisia Huaweista.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei