AppleYleinen

Tunnettu Apple-vuotaja: Ensi vuoden iPhonessa ei ole fyysisiä virta- ja äänenvoimakkuuspainikkeita

Applen asioista hyvin perillä oleva Ming-Chi Kuo on kertonut Twitter-tilillään muutoksesta, joka saattaa olla tulossa ensi vuoden iPhone 15 Pro -malleihin. Kuon mukaan Apple on luopumassa fyysisistä äänenvoimakkuus- ja virtapainikkeista ja korvaamassa ne kiinteillä painikkeilla, jotka antavat käyttäjälle tuntopalautteen värinämoottorilla.

Sama toimintaperiaate esitettiin aikanaan iPhone 7 -puhelimen sormenjälkilukijan kohdalla, joka ei ollut enää fyysinen painike, vaan ainoastaan tuntopalautteella toimiva kiinteä kotipainike. Nykyään iPhone SE (2022) -puhelin käyttää edelleen samaa kiinteää kotipainiketta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kuon mukaan ainoastaan iPhone 15 Pro -mallit saisivat kiinteät painikkeet, kun iPhone 15 -perusmalleissa olisi edelleen tutut fyysiset virta- sekä äänenvoimakkuuspainikkeet. Kuo odottaa myös Android-valmistajien seuraavan Applea ottamalla käyttöönsä kiinteitä painikkeita.

Komponenttien osalta Kuo kertoo, että uudistuvien painikkeiden johdosta Apple tulee lisäämään iPhone-puhelimien värinämoottorien määrää yhdestä kolmeen. Tämän ansiosta värinämoottoreita Applelle toimittavat yritykset Luxshare ICT ja AAC Technologies hyötyvät muutoksesta merkittävästi, kun toimitusten odotetaan kasvavan 80-100 prosentilla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kuo jatkaa sanomalla, että siirtyminen uudenlaiseen painikkeettomaan muotoiluun ja USB-C-liitäntään ovat tulevien iPhone 15 Pro -mallien kaksi tärkeintä päivitystä.

Lähde: Twitter

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple