AppleYleinen

Tunnettu vuotaja: Applelta saatetaan nähdä uusia iPad-tabletteja jo tällä viikolla

Tulevat iPad-tabletit näyttävät pitkälti edeltäjän kaltaisiltaan.

Bloombergin Apple-toimittajana tunnettu Mark Gurman kertoo viikottaisessa Power On -uutiskirjeessään, että Apple saattaa olla julkistamassa uuden iPad Pro -tabletin jo tällä viikolla. Ajoituksen kanssa julkaisu olisi looginen, sillä Apple on julkaisemassa pian uuden iPadOS 16 -käyttöjärjestelmän. Myös Mac-tietokoneille suunnattu MacOS Ventura 13 -käyttöjärjestelmäpäivitys julkaistaan samaan aikaan iPadOS 16 -käyttöjärjestelmän kanssa.

Uusi iPad Pro ollaan tietojen mukaan julkaisemassa sekä 11 tuuman että 12.9 tuuman kokoversioina. Järjestelmäpiirinä tableteissa olisi Applen aiemmin tänä vuonna esittelemä M2. Muutoin tabletit ovat saamassa vain vähän uudistuksia. Apple ei ole mitään suurta julkaisutapahtumaa järjestämässä, vaan Apple kertoo uutuuksista ainoastaan lehdistötiedotteella nettisivuillaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Gurmanin mukaan iPad Pro voisi saada tuen Applen omalle MagSafe-laturille ja käänteiselle lataukselle, jolloin iPad-tabletilla voidaan ladata esimerkiksi AirPods-kuulokkeita, joissa on tuki langattomalle lataukselle. Ulkoisesti iPad Pro -tabletit näyttävät edeltäjiltään.

Gurmanin mukaan Apple on kehittelemässä halvempaa iPad-tablettia, jossa olisi USB-C-latausliitin Applen oman Lightning-liitännän sijaan. Applen on Euroopan unionin uuden lain myötä siirryttävä käyttämään USB-C-liitintä kaikissa uusissa laitteissaan viimeistään vuonna 2024.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Gurman kertoo, että uudet Mac-tietokoneet ovat myös tulossa lähiaikoina. Apple ei kuitenkaan ole julkaisemassa Mac-tietokoneita samaan aikaan iPad-tabletin kansssa. Aiempina vuosina Apple on julkaissut uusia Mac-tietokoneita marraskuussa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Apple on Gurmanin mukaan päivittämässä viime vuonna julkistetut 14 ja 16 tuuman Macbook Pro -tietokoneet. Sisuksiinsa uudet koneet tulisivat saamaan M2 Pro ja M2 Max -järjestelmäpiirit. Muutoin tietokoneet ovat pitkälti edeltäjiensä kaltaisia. Applella on näiden lisäksi tekeillä uusi M2-järjestelmäpiirillä varustettu Mac mini, jonka edellinen malli on tässä vaiheessa pari vuotta vanha.

Myös uusi Apple TV on kehitteillä. Apple TV voisi saada sisäänsä A14 Bionic -järjestelmäpiirin ja 4 gigatavua RAM-muistia. Edellisessä Apple TV:ssä on Bionic A12 -järjestelmäpiiri sekä 3 gigatavua RAM-muistia.

Lähde: Bloomberg

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple