SamsungYleinen

Tuomioistuin kielsi kymmenien Samsungin puhelimien myynnin Venäjällä

Venäläinen tuomioistuin on kieltänyt Samsungia tuomasta ja myymästä kymmeniä älypuhelimiaan Venäjällä. Vaikka asia kuulostaa vakavalta, niin toistaiseksi Samsung pystyy silti jatkamaan puhelimiensa myyntiä maassa. Tuomioistuimen päätös liittyy Samsungia vastaan nostettuun kanteeseen.

Kielto koskee yhteensä 61 Samsungin älypuhelinmallia, joiden tuonti, varastointi ja myynti on kielletty Venäjällä. Päätös liittyy sveitsiläisen Sqwin SA:n Samsungia vastaan nostamaan kanteeseen, joka on jatkunut jo puolentoista vuoden ajan. Syynä kanteeseen oli Samsung Pay -maksujärjestelmä, jonka väitetään loukkaavan Sqwin SA:n patentteja sähköisten maksujen järjestelmästä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kielto on alun perin määrätty jo heinäkuussa, jolloin kiellettiin Samsungia myymästä sähköisillä maksupalveluilla varusteltuja puhelimia Venäjällä. Nyt julkaistun lisäpäätöksen perusteella on listattu 61 Samsungin älypuhelinta, jotka on julkaistu vuosien 2017 ja 2021 välillä. Samsung on kuitenkin riitauttanut tuomioistuimen päätöksen, jonka takia kielto ei ole vielä tullut voimaan.

Samsung lanseerasi Samsung Pay -maksujärjestelmänsä Venäjällä vuonna 2016 ja tällä hetkellä kyseessä on kolmanneksi suosituin maksujärjestelmä 17 prosentin markkinaosuudella. Toisella sijalla on Apple Pay 30 prosentin markkinaosuudella ja suosituin on Google Pay 32 prosentin markkinaosuudella.

Lähde: Ria.ru (venäjäksi), Reuters.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung