HuaweiYleinen

Huawei esitteli Nova 9 -puhelimen Euroopan markkinoille – tarjoaa Googlettoman Android 11 -käyttöjärjestelmän

Huawei on julkistanut tänään globaaleille markkinoille uuden Nova 9 -puhelimen, joka nähtiin aikaisemmin jo Kiinan markkinoilla. Nähtävästi myös Suomessa puhelin tulee valikoidusti myyntiin, mutta se on aluksi saatavilla valituilla Euroopan markkinoilla. Nova 9 -puhelin asettuu keskihintaluokkaan ja se ei tarjoa Googlen palveluita tai 5G-yhteyksiä Huaweille asetettujen rajoitteiden takia.

Puhelin on rakennettu kookkaan 6,57 tuuman OLED-näyttöpaneelin ympärille, jossa on Full HD+ -tarkkuus, 120 hertsin virkistystaajuus sekä etukameraa varten tehty keskitetty reikä. Näytössä on kaartuvat reunat ja Huawein mukaan värintoistoon on panostettu todella paljon. Tehoista on vastaamassa Snapdragon 778G 4G -järjestelmäpiiri, jonka rinnalla on 8 gigatavua RAM-muistia sekä 128 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Muistikorttipaikkaa puhelimeen ei ole saatu.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kameroiden osalta Nova 9 tarjoaa Huaweille tuttuja teknologioita. Laitteessa on tarkka 50 megapikselin pääkamera, 8 megapikselin ultralaajakulmakamera sekä kaksi 2 megapikselin kameraa makro- ja syvyyskuvaamista varten. Pääkamera tukee RYYB-värisuodatinta, jonka ansiosta kuviin saadaan 40 prosenttia aikaisempaa enemmän valoa. Kamerassa on tuki myös Huawei XD Fusion Engine -tekniikalle, joka auttaa käsittelemään nopeasti suuren määrän tietoja ja parantaa pikselintason selkeyttä. Etuosassa on vain yksi kamera, jonka tarkkuus yltää 32 megapikseliin, mutta se tukee 4K-videokuvausta.

Huawei Nova 9 tarjoaa kookkaan 4300 milliampeeritunnin akun ja 66 watin tehoisen pikalatauksen. Huawein mukaan akku latautuu 18 minuutissa 60 prosentin tasoon ja 38 minuutissa tyhjästä täyteen. Puhelimessa on myös näytönalainen sormenjälkilukija, Bluetooth 5.2 sekä kaksi SIM-korttipaikkaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Puhelimessa ei hyödynnetä Huawein paljon puhuttua HarmonyOS-käyttöjärjestelmää, vaan Nova 9:ssä luotetaan Android 11 -käyttöjärjestelmän avoimen lähdekoodin versioon. Androidin päällä toimii Huawein EMUI 12 -käyttöliittymä, joka on pitkälti samanlainen kuin Kiinassa käytettävä HarmonyOS 2.0. Googlen palveluita ei laitteessa luonnollisestikaan ole, vaan sovelluksien lataus onnistuu Huawein oman AppGallery-sovelluskaupan kautta.

Euroopassa Huawei on julkaissut puhelimen kolmessa väriversiossa, jotka ovat vihreä Crush Green, perinteinen musta sekä sininen Starry Blue. Euroopassa Huawei Nova 9 on saatavilla valituilla markkinoilla 499 euron hintaan. Suomessa Huawei on kertonut Nova 9 -puhelimen tulevan myyntiin vuoden 2021 aikana 549 euron suositushintaan.

Samalla Huawei esitteli Euroopan markkinoille 349 euron hintaisen Nova 8i -puhelimen, josta voi lukea enemmän aikaisemmasta artikkelistamme tämän linkin takaa. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lähde: Huawei

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei