AndroidSailfish OSTuring PhoneYleinen

Turing esittelee uuden puhelimen: ”Turing Phone Appassionato on fiksumpi, seksikkäämpi, sulavampi ja kauniimpi”

Turing Phone Appassionato

Turing Robotic Industriesin tarina on ollut viime aikoina jopa surullista seurattavaa. Vuoden 2016 alussa yhtiö päätti luopua Android -käyttöjärjestelmästä kokonaisuudessaan ja samalla ilmoitettiin suomalaisen Jollan Sailfish OS 2.0 -käyttöjärjestelmän käyttämisestä Turingin puhelimissa. Vuoden 2016 aikana yhtiöllä oli paljon ongelmia, joista suurimmat painottuivat puhelimien valmistus- ja toimitusongelmiin.

Tänään Turing on ilmoittanut lisätietoja yhtiön tulevaisuudesta. Turingin toimitusjohtaja Syl Chao kertoo uudessa tiedotteessa tämän vuoden kesällä saataville tulevasta Turing Phone Appassionato -puhelimesta. Uuden lippulaivapuhelimen on määrä tulla markkinoille vielä tämän vuoden aikana, mutta Turingin historian tuntien viivästyksiä on aina ollut. Chaon mukaan kuitenkin mahdollisilta viivästyksiltä pyritään välttymään tänä vuonna, sillä Turing työskentelee tiedotteen mukaan erittäin hyvämaineisen ja arvostetun ODM-kumppanin kanssa, joka hoitaa uuden älypuhelimen testauksen ja sertifikaatit.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tiedotteessa valoitetaan myös hieman enemmän tulevaa Turing Phone Appassionato -puhelinta, mutta kovinkaan paljoa tulevasta laitteesta ei vielä paljastettu. Turingin suunnittelijat ovat tutkineet, miten puhelin voisi olla vuorovaikutuksessa todellisen ympäristön ja virtuaalimaailman välillä. Tähän ratkaisuksi Turing on keksinyt uuden käyttöliittymän, joka ei ainoastaan tunnista sanoja, vaan pystyy ymmärtämään ajatuksia ja pystyy yksilöimään käyttäjänsä kaikista maapallon ihmisistä. Turing paljastaa toimivansa tiiviissä yhteistyössä KnuVersen kanssa, joka on erikoistunut todentamaan äänen, reaalimaailman meluisassa ympäristössä.

Uuden lippulaivapuhelimen pitäisi siis olla täynnä tekoälyä ja Turing painottaa myös, ettei Turing Phone Appassionato ole konseptipuhelin tai kokeellinen laite, sillä yhtiön kerrotaan kehittäneen puhelinta vuoden verran. Uutuuspuhelimen pitäisi rakentua Liquidmorphium -materiaalista ja safiirilasista. Laitteen sisällä kerrotaan hyrräävän Qualcommin Snapdragon 821 -järjestelmäpiiri, jonka tukena on 6 gigatavua RAM-muistia. Turing Phone Appassionato -puhelimessa on käyttöjärjestelmänä Android 7.0, mutta myös Sailfish OS -versio pitäisi olla tulossa myöhemmin.

Onkin mielenkiintoista nähdä onnistuuko Turing tällä kertaa tuomaan uuden puhelimen markkinoille luvatussa aikataulussa, sillä edellisen sukupolven Turing Phone epäonnistui täysin. Aikaisemman Turing Phone arviointilaitteen saaneet ennakkotilaajat tulevat saamaan luvatusti nyt esitellyn Turing Phone Appassionaton ilmaiseksi.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android