JollaSailfish OSTuring Phone

Turing Phonesta puuttuu luvattuja ominaisuuksia – mukana myös keskeneräinen käyttöjärjestelmä

Turing Robotic Industries (TRI) ilmoitti tiistaina puhelimien toimitusten alkaneen ensimmäisille tilaajille. Tänään osa tilaajista on saanut jo sähköpostiinsa vahvistuksen puhelimen toimituksesta sekä muita tärkeitä tietoja. TRI on tänään julkaissut uuden tiedotteen, jossa valotetaan, millainen puhelin on luvassa ja kiitellään asiakkaiden kärsivyyttä.

Tiedotteen mukaan ensimmäinen erä puhelimia on lähtenyt matkaan 12. heinäkuuta, joten kaikki puhelimen tilanneet eivät edelleenkään saa puhelinta aivan heti. TRI:n mukaan seuraavat erät puhelimia on tarkoitus lähettää 22. heinäkuuta ja 29. heinäkuuta. Kaikki näissä kolmessa erässä lähetetyt puhelimet ovat niin kutsuttuja ”arviointilaitteita”, jotka vaihdetaan myöhemmin tänä vuonna viralliseen puhelimeen, josta löytyy Snapdragon 820 -järjestelmäpiiri sekä kaikki telealan vaatimat hyväksynnät.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vaikka Turing Phonea mainostettiin ennakkotilaajille vedenkestävänä, niin puhelimet eivät kuitenkaan ole vedenkestäviä. Ominaisuuden puute on varmasti monelle pettymys, mutta TRI kuitenkin vakuuttaa, että Snapdragon 820 -järjestelmäpiirillä toimiva versio puhelimesta pitää ominaisuuden sisällänsä.

d0a63a15-4c9b-4081-9f95-35ed0986bfe5

Puhelimen keskeneräisyys näkyy myös käyttöjärjestelmässä. Aiemmin tänä vuonna TRI ilmoitti jättävänsä Android -käyttöjärjestelmän ja siirtyvänsä kokonaisuudessaan käyttämään suomalaisen Jollan Sailfish OS -käyttöliittymää. Nyt lähetetyt arviointilaitteet kuitenkin ovat varusteltu vasta Alpha -vaiheessa olevalla Sailfish OS 2.0 -versiolla, joka ei siis ole vielä valmis, eikä sisällä kaikki ominaisuuksia. Yhtiö kuitenkin lupaa, että puhelin tulee saamaan elokuun alussa päivityksen, joka toi puhelimeen viimeisimmät ominaisuudet.

Arviointilaitteet ovat saaneet myös muutoksia pakkauksen sisältöön. Aiemmin luvattiin, että puhelimen mukana tulee muun muassa Bluetooth-kuuloke, mutta tästä on jouduttu luopumaan toistaiseksi, sillä kuulokkeet ovat vielä keskeneräisiä. TRI kuitenkin lupaa, että kaikki tilaajat tulevat saamaan kuulokkeet erikseen toimitettuna tämän vuoden elokuussa. Jokaisen Turing Phonen pakkauksesta tulee löytymään myös 2.5D lasinen suojakalvo, kaksi Wallaby-porttiin sopivaa kaapelia sekä maakohtainen laturi.

Yhtiön mukaan kaikki heinäkuussa toimitettujen puhelimen omistajat tulevat saamaan loppu vuonna uuden puhelimen, josta löytyy kaikki nyt arviointilaitteista puuttuneet ominaisuudet. Mutta jos arviointilaitteen myy eteenpäin, niin puhelimen seuraava omistaja ei tule saamaan päivitettyä puhelinta. Tämä ehto sitoo siis puhelimen tilaajat puhelimeensa, jos toiveissa on saada uudempi versio laitteesta.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Jolla