Nokia

Nokian tabletti vuotokuvissa – tältä olisi näyttänyt Meego-tabletti

nokia_meego_tablet_2Nokia oli aikoinaan merkittävä peluri matkapuhelinmarkkinoilla, mutta suuret vaikeudet alkoivat viimeistään siinä vaiheessa, kun yhtiö aloitti valmistamaan puhelimia Windows Phone -käyttöjärjestelmällä. Vaikka tuolloin Nokialla oli kolme omaa käyttöjärjestelmää, niin päätös keskittyä vain Windows -alustaan saattoi olla yhtiön historian suurin virhe. Vain muutama vuosi päätöksestä Nokia myi puhelinliiketoiminnan Microsoftille ja tällä hetkellä liiketoiminnan arvo on tippunut olemattomiin lukemiin.

Olisi mielenkiintoista nähdä, kuinka Nokialla menisit nyt, jos Microsoftin epäonnistuneeseen Windows Phone -käyttöjärjestelmään ei olisi keskitetty, vaan Nokia olisi tuonut oman Meego -käyttöjärjestelmän kunnolla saatavalle sekä jatkanut Symbianin kehitystä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nokia kehitti vauhdikkaasti Meego -käyttöjärjestelmää ja kerkesi julkaisemaan yhden puhelimen, joka oli Nokia N9. Nokia N9 ei ollut koskaan mikään menestys, sillä puhelimen myyntiintulo oli juuri siinä saumassa, jolloin Nokia toi myyntiin myös ensimmäisen Lumia 800 Windows -puhelimen. Nokia N9 ei ikinä päässyt laajasti myyntiin ja saapui vain muutamille markkinoille. Puhelimelle oli kysyntää, mutta Nokia ei juuri panostanut laitteen markkinointiin uuden strategiansa mukaisesti. Meego -puhelimen myynti jäi kuitenkin puoleen Lumia -puhelimien myynnistä, mutta mielenkiintoista olisi ollut nähdä kuinka hyvin puhelin olisi myynyt, jos Nokia ei olisi panostanut hyvin keskeneräiseen Windows Phone -alustaan. Mennyt on kuitenkin mennyttä ja sitä on turha jäädä miettimään. Meegon raunioilta noussut Jolla koittaa jatkaa oman Sailfish OS -käyttöjärjestelmänsä kanssa siitä mihin Nokia aikoinaan jäi.

Nyt nettiin on valunut kuvia, joissa kerrotaan olevan Nokian kehittämä tabletti, jonka pitäisi toimia yhdessä Meego -käyttöjärjestelmän kanssa. Tabletista ei juuri tiedetä mitään, mutta varmaa on, että kuvissa oleva laite ei tule koskaan myyntiin. Kuvista voidaan päätellä, että tabletin näyttö on kooltaan 7-8 tuumaa. Tabletista näyttää löytyvän kamera niin edestä, kuin takaakin. Laiteessa on myös metallinen takakuori sekä muoviset kehykset.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Nokia