AndroidSamsung

Uudet hintatiedot ja vuotokuvat tulevista Samsung Galaxy S8 -puhelimista paljastettiin

Galaxy S8 ja Galaxy S8+ / Kuva: Evan Blass

Samsung tulee esittelemään reilun viikon kuluttua 29. maaliskuuta yhtiön uudet lippulaivapuhelimet, eli Galaxy S8:n ja Galaxy S8+:n. Huhuja tulevien puhelimien ympärillä on ollut jo usean kuukauden ajan, eikä loppua ole näkyvissä, ennen kuin puhelimet on julkaistu.

Vuodoistaan tunnettu Evan Blass, eli Evleaks on tänään julkaissut omalla Twitter-tilillänsä uusia kuvia Galaxy S8 -puhelimista. Blass paljasti tänään ensimmäistä kertaa myös puhelimien lisälaitteiden hinnoittelua. Evan Blass julkaisi jo tammikuun lopussa puhelimien tärkeimmät tiedot sekä hinnoittelun VentureBeat -sivustolla. Silloin Galaxy S8:n hinnaksi kerrottiin 799 euroa ja Galaxy S8+ -version hinnaksi 899 euroa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tietojen mukaan Galaxy S8 -puhelimessa olisi 5,8 tuuman näyttö ja Galaxy S8+:ssa 6,2 tuuman näyttö. Molempien puhelimien näytön kerrotaan olevan Super AMOLED -teknologiaan perustuvia ja QHD -tasoisia. Näyttöihin odotetaan erikoista 18,5:9 -kuvasuhdetta, joka poikkeaa hieman normaalisti puhelimissa totutusta 16:9 -kuvasuhteesta. Tänä vuonna molemmista Galaxy S8 -puhelimista pitäisi löytyä Samsungin tavaramerkiksi muodostunut sivuilta kaartuva näyttö.

Tulevien puhelimien sisuksissa uskotaan olevan Qualcommin Snapdragon 835 -järjestelmäpiiri tai Samsungin oma Exynos -järjestelmäpiiri markkina-alueesta riippuen. Tallennustilaa kerrotaan olevan perusmallissa 64 gigatavua ja RAM-muistia 4 gigatavua. Molemmissa puhelimissa on myös Googlen uusin Android Nougat -käyttöjärjestelmä. Akun koko on Galaxy S8:ssa 3000 milliampeerituntia ja Galaxy S8+:ssa hieman suurempi 3500 milliampeerituntia. Puhelimissa on myös USB-C -tyypin latausliitin, jonka vierestä löytyy myös normaali 3,5 millimetrin kuulokeliitin. Galaxy S8 -puhelimissa on todennäköisesti 12 megapikselin takakamera ja 8 megapikselin etukamera. Tietojen perusteella myös Galaxy S8 -puhelimet saavat Galaxy Note 7:ssa esitellyn iirisskannerin.

Uusi Gear 360

Evan Blass paljastaa tviitissään hintatietoja muun muassa DeX -nimeä kantavalle laitteelle, GearVR -laseille sekä Gear 360 -kameralle. DeX on telakka Galaxy S8 -puhelimille, jonka avulla laite voidaan yhdistää suurempaan näyttöön ja näin käyttää tietokoneen tapaan. Telakalla hintaa kerrotaan olevan 129 euroa. Gear 360 on kamera, jolla on mahdollista kuvata 360 asteen videoita. Suomessa kamera on ollut myynnissä 349 eurolla, mutta todennäköisesti kamerasta on tulossa uusittu versio, joka on paljastunut muun muassa FCC:n tietokannasta. Hintaa kameralla kerrotaan olevan keskimäärin 229 euroa.

Samsung tulee julkaisemaan uutuutensa siis 29. maaliskuuta, eli reilun viikon kuluttua.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android