AndroidSamsungYleinen

Evan Blass paljasti kuvan ja tärkeimmät tiedot Samsungin tulevasta Galaxy S8 -huippupuhelimesta

Mobiilimaailmassa mainetta niittänyt vuotaja Evleaks, eli Evan Blass on julkaissut tietonsa Samsungin tulevasta Galaxy S8 -puhelimesta. Nyt julkaistuja tietoja voidaan pitää jo lähes varmoina, sillä Blass on vain harvoin väärässä tietojensa suhteen. Samalla hän julkaisi väitteidensä tueksi myös kuvan, jossa esiintyy kaarevanäyttöinen Samsung Galaxy S8.

Samsung Galaxy S8, Kuva: VentureBeat.com/ Evan Blass

Nyt vuodettujen tietojen perusteella Samsung valmistautuisi julkaisemaan kevään aikana peräti kaksi Galaxy S8 -puhelinta, joista toisessa on 5,8 tuuman näyttö ja toisessa suurempi 6,2 tuuman näyttö. Molempien versioiden näytön kerrotaan olevan Super AMOLED -teknologiaan perustuvia ja QHD -tasoisia. Evan Blassin mukaan näytöissä on erikoinen 18,5:9 -kuvasuhde, joka poikkeaa hieman normaalisti puhelimissa totutusta 16:9 -kuvasuhteesta. Viime vuonna Samsung esitteli myös kaksi Galaxy S7 -puhelinta, joista toisessa oli edge-reuna, mutta nyt molemmista Galaxy S8 -puhelimista pitäisi löytyä Samsungin tavaramerkiksi muodostunut sivuilta kaartuva näyttö.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Samsungin tulevien puhelimien sisuksissa kerrotaan olevan Qualcommin Snapdragon 835 -järjestelmäpiiri tai Samsungin oma Exynos -järjestelmäpiiri markkina-alueesta riippuen. Tallennustilaa kerrotaan olevan perusmallissa 64 gigatavua ja RAM-muistia 4 gigatavua. Molemmissa puhelimissa on myös Googlen uusin Android Nougat -käyttöjärjestelmä. Akun koko on pienemmässä puhelimessa 3000 milliampeerituntia ja suuremmassa hieman suurempi 3500 milliampeerituntia. Puhelimissa on myös USB-C -tyypin latausliitin, jonka vierestä löytyy myös normaali 3,5 millimetrin kuulokeliitin

Evan Blass osaa kertoa myös tulevien puhelimien kuvausominaisuuksista. Galaxy S8:ssa on 12 megapikselin takakamera ja 8 megapikselin etukamera, joten parannuksia on tullut edellismalliin verrattuna vain etukameran suuruuteen. Tietojen perusteella myös Galaxy S8 -puhelimet saavat Galaxy Note 7:ssa esitellyn iirisskannerin.

Vuodetusta kuvasta paljastuu, että tulevissa puhelimissa ei enää tulla näkemään kotipainiketta laitteen etupuolella. Sormenjälkilukija on siirretty puhelimen taakse, mutta hieman erikoiseen paikkaan, nimittäin kameran viereen, joka saattaa muodostua myös ongelmaksi.

Puhelimien muiksi ominaisuuksiksi mainitaan muun muassa Samsungin oma henkilökohtainen avustaja Bixby, jolle on oma painikkeensa puhelimen sivussa. Myöskin puhelimissa on osittain paineherkkä kosketusnäyttö.

VentureBeat -sivustolla Evan Blassin julkaisemien tietojen perusteella uudet Galaxy S8 -puhelimet tulevat näkemään päivänvalon 29. maaliskuuta New Yorkissa. Normaalisti Samsung on julkaissut vuoden lippulaivapuhelimet jo ennen MWC -messuja helmikuun lopussa, mutta tällä kertaa julkistusta on siirretty Galaxy Note 7:n räjähdysongelmien vuoksi. Puhelimet tulevat maksamaan Euroopassa 799 euroa (5,8 tuuman versio) ja 899 euroa (6,2 tuuman versio), molempien myynnin odotetaan alkavan 21. huhtikuuta.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android