HuaweiYleinen

Uudet kuvat antavat ensivilauksen Huawei P50 Pro -puhelimesta

Vaikeuksista kärsivä Huawei on julkaisemassa todennäköisesti kesän aikana uudet Huawei P50 -malliston huippupuhelimet, joista on nähty jo aikaisemmin luonnoskuvia sekä kuultu erilaisia huhuja. Nyt SuomiMobiilin käsiin on saapunut kaksi kuvaa, joissa on nähtävästi esillä tuleva Huawei P50 Pro.

Kuvissa on tummalla taustalla kultainen puhelin, jonka vasen yläkulma on hyvin esillä. Kuvissa on myös teksti ”Huawei P50 Series”, joka viittaa tulevaan huippupuhelinmallistoon. Nähtävästi kuvissa on esillä Huawei P50 Pro -puhelin, eikä odotettu Huawei P50 -perusmalli tai Huawei P50 Pro+ -kärkimalli. Kuvissa kameratoteutus on aikaisempien vuotojen mukainen, eli se koostuu kahdesta suuresta ympyrästä, joiden sisällä on erilaisia kamerasensoreita. Kuvat paljastavat ylemmässä ympyrässä olevan kolme kamerasensoria ja alemmassa nähdään yksi sensori salaman kanssa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Pääkameran ohella Huawei P50 Pro tarjonnee ultralaajakulmakameran, jonkinlaisen lyhyemmän telekameran sekä mahdollisesti 10x optiseen zoomaukseen kykenevän periskooppikameran. Kuvasta nähdään lisäksi puhelimen yläreunan olevan viimeistelty tasaiseksi ja siinä nähdään kaiutin, infrapunalähetin sekä mikrofoni. Kuvissa puhelimen näyttö on reunoilta kaartuva. Lisäksi puhelimen oikeassa kyljessä on esillä punaisella viivalla koristeltu virtapainike sekä äänenvoimakkuuspainikkeet.

Huawei P50 Pro -puhelimeen on odotettu kaartuvaa 6,6 tuuman OLED-näyttöpaneelia 120 hertsin virkistystaajuudella. Näytössä pitäisi olla keskitetysti pieni etukameraa varten tehty reikä. Kamerapuolella puhelimeen odotetaan uutta Sony IMX707Y -kamerasensoria, jossa on RYYB-teknologia. Lisäksi ultralaajakulmakameran on huhuttu käyttävän hyväkseen free form -tekniikkaa, jolla kuvien vääristykset saadaan pienemmäksi. Lisäksi periskooppikamerassa saatetaan nähdä nestemäinen linssi. Huawei P50 Pro saanee myös 4300-4500 milliampeeritunnin akun, 66 watin langallisen latauksen sekä 50 watin langattoman latauksen. Käyttöjärjestelmänä odotetaan olevan Androidin sijasta Huawein oma HarmonyOS 2.0.

Toistaiseksi kuvien aitoutta on haastava todentaa, mutta kuvat vaikuttavat varsin luotettavilta. Lisäksi esillä oleva puhelin on ulkoisesti juuri sellainen, mitä on Huaweilta odotettukin. Todennäköisesti vielä ennen julkaisua Huawei P50 -malliston puhelimista tullaan näkemään lisää vuotoja.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei