HMDMicrosoftNokiaYleinen

Uudet tiedot varmistavat: HMD Globalin ensimmäinen Nokia-puhelin olikin alun perin Microsoftin

Nokia 150

HMD Global julkaisi ensimmäisen oman Nokia-puhelimensa viime vuoden joulukuussa. Kyseessä on siis peruspuhelimiin lukeutuva Nokia 150, joka taannoin saapui myös Suomessa myyntiin. Nyt venäläinen Hi-tech.mail.ru -sivusto on tehnyt mielenkiintoisen löydön HMD Globalin julkaisemasta puhelimesta.

Nokia 150:n myynti on alkanut hiljattain myös Venäjällä ja sivusto on saanut sen testiinsä, mutta puhelin herätti kuitenkin hämmennystä. Puhelimen mukana toimitettavasta dukumentista käy ilmi, että puhelin on valmistettu Microsoft Mobile Vietnamin tehtaalla. Oikeastaan tämä ei ole yllätys, sillä viime vuoden kesällä tehdyn kaupan mukana FIH Mobile Ltd. osti Microsoft Mobile Vietnamin ja sen mukana kyseisen tehtaan. Hämmennystä herättää myös se, että HMD Global on päättänyt laittaa pakettiin mukaan myös Microsoftin tuotemerkin alla olevan laturin, joka on taasen valmistettu Kiinassa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Hämmennystä herättäneet kysymykset eivät kuitenkaan lopu siihen, sillä epäselvyyttä on myös siitä, milloin puhelin on valmistettu. Itse puhelimen mukaan valmistus olisi tapahtunut lokakuussa 2016, mutta puhelimen myyntipakkaus kuitenkin väittää puhelimen valmistuneen vasta 29. joulukuuta 2016.

Nokia 150 on siis tehty valmiiksi tai ainakin lähes valmiiksi jo Microsoftin aikana, mutta nyt HMD Global on tuonut sen vasta myyntiin. Erikoista on kuitenkin, miksi HMD Global ei ole vaivautunut vaihtamaan muun muassa Microsoftin laturia Nokian laturiin. Samoin puhelimet ovat saattaneet lojua varastoissa jo useamman kuukauden, mikä johtunee varmasti peruspuhelimien omistajanvaihdoksesta.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD