FairphoneYleinen

Uudet vuotokuvat paljastavat Fairphone 4 -puhelimen – eettisesti valmistettu puhelin saa alumiinirakenteen

Hollantilainen Fairphone on tulossa julkaisemaan pian uuden Fairphone 4 -älypuhelimen, joka on yhtiön seuraava eettisesti valmistettu älypuhelin. Puhelimesta on kuultu ja nähty vuotokuvia jo aikaisemmin, mutta nyt tunnettu Winfuture.de-sivusto on julkaissut tarkkoja tuotekuvia ja tietoja laitteesta hieman ennen julkaisua.

Kuvissa Fairphone 4 on esillä kahdessa väriversiossa, jotka ovat harmaa ja vihreä. Puhelimen takaosassa on kolmiomainen kamera-alue, jossa on kaksi kamerasensoria, nähtävästi lasersensori sekä salamavalo. Etuosassa nähdään näyttöpaneeli, jossa on paksut kehykset sekä pisaramainen lovitoteutus. Kuvat vahvistavat oikeassa kyljessä olevan äänenvoimakkuuspainikkeet sekä virtapainike, jossa on integroitu sormenjälkilukija. Puhelimen alareunassa on kaiutin sekä USB-C-latausliitin. Lisäksi vasemmassa kyljessä on jonkinlainen painike, josta todennäköisesti saa takakuoren irti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Fairphone 4 -puhelimessa on myös alumiinikehys, jota ei ole aikaisemmin nähty Fairphone-puhelimissa. Nähtävästi hollantilainen yritys pyrkii panostamaan tällä kertaa laatuvaikutelman parantamiseen kokonaan muovisen rakenteen sijasta. Puhelimessa on todennäköisesti irrotettava akku sekä 6,3 tuuman LCD-näyttöpaneeli.

Tietojen mukaan puhelimessa olisi 48 megapikselin tasoinen kamera, jossa on todennäköisesti optinen kuvanvakautus. Toisesta kamerasta ei vielä ole tietoja, mutta sitä käytetään todennäköisesti makro- tai syvyyskuvaamiseen. Fairphone 4 -puhelimeen on odotettu Snapdragon 750G -järjestelmäpiiriä, joka tekee siitä ensimmäisen eettisesti valmistetun 5G-puhelimen. Puhelimeen on lupa odottaa myös Android 11 -käyttöjärjestelmää ja 128 tai 256 gigatavua sisäistä tallennustilaa.

Vuodon mukaan Fairphone 4 tullaan esittelemään virallisesti 30. syyskuuta ja sen hinnan pitäisi olla noin 600 euroa.

Lähde: Winfuture.de (saksaksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Fairphone