AndroidGoogle

Uusi Android 8.0 Oreo julki

Google on esitellyt yhtiön tuoreimman Android-käyttöjärjestelmäversion. Uusi versio kantaa nimeä Android Oreo ja se on versionumeroltaan Android 8.0. Googlen mukaan uuden version johdosta Android on älykkäämpi, nopeampi sekä tehokkaampi kuin koskaan ennen. Uusi päivitys tuo mukanaan myös muutamia uusia ominaisuuksia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Uusia ominaisuuksia ovat muun muassa kuva kuvassa ja autofill-ominaisuus, joka muistaa salasanat, nopeuttaakseen kirjautumista sovelluksiin. Lisäksi päivityksestä löytyy parannuksia suojaukseen sekä nopeuteen. Google on lisännyt käyttöjärjestelmäänsä myös 60 uutta emojia.

Android 8.0 Oreossa on myös panostettu sovelluksien taustatyöskentelyn vähentämiseen, jotta puhelimien akku kestäisi paremmin. Googlen mukaan uusi Android-versio käynnistyy jopa kaksi kertaa nopeammin kuin mitkään muut Android-versiot. Lisäksi Android Oreo tuo mukanaan Android Instant Apps -tuen, joka tarkoittaa, ettei itse sovelluksia tarvitse enää asentaa.

Googlen mukaan Android 8.0 Oreo tavoittaa Nexus- ja Pixel -puhelimet lähiaikoina ja muiden valmistajien puhelimiin päivitys on tulossa loppuvuoden aikana. Päivityksen saavia laitteita löytyy ainakin Essentialin, General Mobilen, HMD Globalin, Huawein, HTC:n, Kyoceran, LG:n, Motorolan, Samsungin, Sharpin ja Sonyn valikoimista.

Lähde: Google

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android