JollaSailfish OSYleinen

Uusi Sailfish OS -tabletti saapuu markkinoille syyskuussa 2018

Venäläinen elektroniikkavalmistaja INOI julkaisi vuoden 2017 alussa INOI R7 -puhelimen, jonka erikoisuus löytyy käyttöjärjestelmästä. Puhelimessa ei nimittäin ole Androidia vaan suomalaisen Jollan Sailfish OS. INOI on sittemmin julkaissut lukuisia Android-puhelimia, mutta myöskään Sailfish OS -laitteita yhtiö ei ole hylännyt.

Jo MWC-messuilla tänä vuonna nähtiin yhtiön Sailfish OS INOI T8 -tabletti, josta ei ole kuitenkaan saatu juurikaan infoa, eikä se ole toistaiseksi saapunut markkinoille. VC.ru -sivusto kertoo kuitenkin nyt, että INOI T8 on tulossa markkinoille syyskuussa 2018. Tablettia tullaan myymään venäläisessä Buyon.ru -kaupassa ja hinnan kerrotaan asettuvan 10-25 tuhannen ruplan maastoon, eli siis 140-345 euron välimaastoon. Yhtiön ensimmäinen INOI R7 -puhelin on maksanut Venäjällä 12 tuhatta ruplaa, eli 165 euroa. Uusi INOI T8 -tabletti on suunnattu erityisesti yrityksille, mutta laite tulee tarjolle myös tavallisien kuluttajien saataville. Tabletti on suunnattu yrityksille todennäköisesti vain, koska Sailfish OS on virallisesti hyväksytty ainoana mobiilikäyttöjärjestelmänä käytettäväksi Venäjän valtion ja valtio-omisteisten yritysten mobiililaitehankinnoissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

INOI T8 on varusteltu varsin keskinkertaisella tekniikalla. Siinä on 8 tuuman 1920 x 1200 pikselin näyttö, MediaTekin neliytiminen MTK8735W -järjestelmäpiiri sekä 2 gigatavua RAM-muistia. Sisäistä tallennustilaa tabletissa on 16 tai 32 gigatavua mallista riippuen.

Lähde: VC.ru

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

  1. Vähän vekkulia, että Venäjällä halutaan tehdä hajurakoa länsimaiseen tekniikkaan, mutta länsimaisella systeemillä?
    Itsensä Putlerin jytky automallikin pohjautuu lännen värkkeihin.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Jolla