OnePlusYleinen

”Vanha OxygenOS takaisin” – OnePlus halusi kuulla palautetta OxygenOS-käyttökokemuksesta, ja sitä myös saikin

OxygenOS 12

OnePlus keräsi viikonloppuna palautetta yhteisöltä OxygenOS:n käyttökokemuksesta – ja sitä myös saikin. Brändi julkaisi virallisella foorumillaan kyselyn, joka on nyt jo sulkeutunut. Monet ovat antaneet palautetta myös suoraan foorumipostauksessa, joiden perusteella OnePlus-puhelimien käyttäjät todellakin haluavat muutosta käyttökokemukseen.

Palautetta OnePlus halusi juuri OxygenOS:n tarjoaman käyttökokemuksen osalta. OnePlus itse toteaa foorumipostauksessa parantaneensa jatkuvasti peruskokemusta ja nopeuttaneensa päivityksiä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. OnePlus kuitenkin halusi ymmärtää paremmin, mitä mieltä yhteisö on OxygenOS-käyttöliittymästä sellaisena kuin se on nyt. Yhteisön näkemyksien avulla brändi kertoi pyrkivänsä parantamaan toimintaa entistä paremmaksi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Muutamassa päivässä foorumipostauksen alle on julkaistu useita sivuja kommentteja, joiden perusteella yhteisö ei ole ollut tyytyväinen. Erityisesti OxygenOS 12 -version myötä monet ovat olleet todella tyytymättömiä ja puhelimissa on ollut valtavasti ongelmia. OxygenOS 12 -versio pohjautuu Oppon kehittämään ColorOS 12 -versioon ja OnePlus on laittanut sen päälle ainoastaan oman käynnistysohjelman pyrkien tuomaan vanhan OxygenOS-version ilmettä.

Lukuisien OnePlus-yhteisön jäsenten kommentit aiheen tiimoilta ovat mielenkiintoista luettavaa, sillä kovinkaan moni ei ole positiivisien asioiden kanssa liikkeellä. OnePlus-käyttäjät ovat ottaneet palautteen antamisen tosissaan ja kritisoivat OnePlussaa kovalla kädellä. Yhteisön mukaan OnePlus on rikkonut lupauksia, tuonut tarjolle huonosti optimoidun OxygenOS 12 -version sekä ohjelmistopäivityksien tahti on hidastunut merkittävästi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Monilla yhteisön jäsenillä tuntuu kuitenkin olevan varsin yhteneväinen toive, eli OxygenOS-käyttöliittymän palauttaminen entiselleen. Aikaisemmin OxygenOS oli yksi Android-markkinan sujuvimmista ja monipuolisimmista, mutta silti varsin puhdas käyttöliittymä. ColorOS-käyttöliittymän hyödyntämisen jälkeen OxygenOS muuttui epäpuhtaaksi, bugiseksi sekä geneeriseksi.

Muutamat yhteisön jäsenet ovat myös ottaneet hieman kantaa OnePlussan foorumipostauksen aloitukseen, jossa kerrotaan päivityksien nopeutuneen ja samalla tarjoten parempaa käyttökokemusta. Kommenttien perusteella tämä toteamus kyseenalaistettiin hyvin nopeasti, sillä useat OnePlus-puhelimet eivät ole saaneet edelleenkään Googlen viime syksynä julkaisemaa Android 12 -päivitystä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

OnePlus on aikaisemmin jo itsekin vahvistanut OxygenOS 12 -version olleet harha-askel, jota pyritään korjaamaan OxygenOS 13 -versiossa. OnePlus on luopunut esimerkiksi yhteisestä käyttökokemuksesta Oppon kanssa ja jatkunut OxygenOS-käyttöliittymän kehitystä itsenäisesti. OxygenOS 13 -version kanssa kerrotaan kuunneltavan enemmän yhteisön toiveita ja sen pitäisi olla nykyistä versiota puhtaampi.

Lähde: OnePlus Forum

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

2 Kommenttia

  1. Kyseinen järjestelmäpäivitys saapui OnePlus Nord 2:lle heinäkuun alussa. OxygenOS 12 -päivitys ei vastannut odotuksiani, vaan on lievästi sanottuna susi, nämä nousi ensipöivillä ensiksi silmille:
    Sovellukset jäävät taustalle pyörimään vaikka ne suljettaisiin yhtä aikaa. Puhelimen latausnopeus hidastui hieman alkuperäisestä: ennen nollasta täyteen lataus kesti lähes tarkkaan puoli tuntia, nyt näyttäisi kestävän lähemmäs kolme varttia!
    Puhelinkin tuntuu lämpenevän entistä herkemmin.
    Puhelin on ollut puoli vuotta käytössäni, toivottavasti OxygenOS 13 palaa takaisin siihen mihin 11:ssä jäätiin!

    1. Päivitin myös 12.1 ja puhelin kävi kaatuilemaan varsinkin YouTubea tai Spotifyä käytettäessä.. Oxygen updaterin kanssa sain vanhan 11.3 takaisin ja en aio edes testata 12 ennenkuin siihen tulee huomattavia bugin korjauksia.

Kommentoi

Lisää aiheesta:OnePlus