AndroidHMDNokiaYleinen

Vanhempien Nokia-puhelimien päivitystahti hidastuu – Nokia 2:n päivitykset loppuvat marraskuussa

Vuoden 2017 helmikuussa julkaistut ensimmäiset Android-pohjaiset Nokia-puhelimet.

HMD Global on tänään julkaissut foorumillaan tietoja vanhempien Nokia-älypuhelimiensa ohjelmistopäivityksistä. HMD Global on alusta asti tunnettu puhtaalla Android-käyttöjärjestelmällä varustelluista Nokia-puhelimista ja suomalaisyritys on pystynyt pitämään lupauksensa joka kuukausi julkaistavista päivityksistä varsin hyvin. HMD Globalin päivityslupaus vanhemmilta Nokia-puhelimilta on nyt loppumassa, mutta HMD Global haluaa silti päivittää puhelimia, mutta selvästi aikaisempaa harvemmin.

Ensimmäiset Android-pohjaiset Nokia-puhelimet julkaistiin helmikuussa 2017, eli reilu kaksi vuotta sitten. Vuonna 2017 julkaistiin Nokia 8-, Nokia 6-, Nokia 5-, Nokia 3- ja Nokia 2 -puhelimet, joista kaikille HMD Global on tuonut tarjolle kaksi suurempaa Android-versiopäivitystä sekä säännöllisesti tietoturvapäivityksiä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nyt reilun kahden vuoden jälkeen HMD Global on päättänyt hidastaa päivitystahtia muutamien mallien kohdalla ja lopulta lopettaa kokonaan. Nokia 8, Nokia 6, Nokia 5 ja Nokia 3 tulevat saamaan vielä vuoden verran päivityksiä, mutta joka kuukauden sijasta puhelimet tulevat saamaan tietoturvapäivityksiä kolmen kuukauden välein, eli vuosineljänneksittäin.

Nokia 3 tulee olemaan ensimmäinen puhelin, joka tulee saamaan päivityksiä vuosineljänneksittäin syyskuusta 2019 alkaen ja päivitykset loppuvat syyskuussa 2020. Nokia 8-, Nokia 6- ja Nokia 5 -mallien päivitystahti hidastuu lokakuussa 2019 ja päättyy kokonaan lokakuussa 2020.

  • Nokia 3 – Päivitykset vuosineljänneksittäin alkavat syyskuussa 2019 ja päättyvät syyskuussa 2020
  • Nokia 5 – Päivitykset vuosineljänneksittäin alkavat lokakuussa 2019 ja päättyvät lokakuussa 2020
  • Nokia 6 – Päivitykset vuosineljänneksittäin alkavat lokakuussa 2019 ja päättyvät lokakuussa 2020
  • Nokia 8 – Päivitykset vuosineljänneksittäin alkavat lokakuussa 2019 ja päättyvät lokakuussa 2020

HMD Global tulee lopettamaan kokonaan Nokia 2 -puhelimen tietoturvapäivitykset marraskuussa 2019. Lisäksi Intiassa ja Yhdysvalloissa Amazonin kautta ostetun Nokia 6 -mallin tietoturvapäivitykset loppuvat lokakuussa 2019.

Lähde: Nokia Mobile Community, NokiaMob.net

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android