JollaSailfish OSYleinen

Venäjä luottaa Sailfish käyttöjärjestelmän kasvattavan suosiotaan Venäjän markkinoilla vuoden 2016 aikana

jolla-app-grid-fixed

Venäjän mediat ovat tänään uutisoineet, että Venäjän viestintäministeriö luottaa Sailfish käyttöjärjestelmän kasvattavan suosiotaan Venäjän markkinoilla vuoden 2016 aikana.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Odotamme, että vuonna 2016 saamme nähdä laajamittaisempaa käyttöä uudelle käyttöjärjestelmälle täällä Venäjällä, erityisesti erilaisissa ​​hankkeissa ”, – sanoi Nikolai Nikiforov.

Nikiforov:n mukaan Venäjä on sopinut BRICS maiden kesken kehittävänsä yhdessä Sailfish käyttöjärjestelmää vastatakseen ylivoimaiseen Yhdysvaltalaiseen ohjelmistokehitykseen. Tässä Nikiforov viittaa markkinoiden kolmeen suurimpaan käyttöjärjestelmään eli Android, iOS sekä Windows alustoihin.

”BRICS kattaa puolet maailman väestöstä vastaavasti puolet mahdollisia älypuhelinten ja tablettien käyttäjiä. Tärkein ehdokas tällaiseen hankkeseen on itsenäinen käyttöjärjestelmä, Sailfish. Sailfishiä ruvettiin alun perin tekemään Suomessa Nokialta lähteneiden työntekijöiden kesken. Yhtiön sijoittajista suurin osa on venäläisiä ja kiinalaisia, tavallaan se on kansainvälinen hanke, jossa Venäjä on aktiivisena osallistujana” – Nikiforov sanoi.

Sailfish -käyttöjärjestelmä on suomalaisen Jollan kehittämä. Aiemmin tänä vuonna Jolla Oy perusti holdinyhtiön Hongkongiin.

Aiemmin myös Jolla on kertonut, että Sailfishin kehitystä ruvetaan siirtämään BRICS maihin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Tähän asti Jolla on start-up-yrityksenä kantanut vastuun kaikista Sailfish OS:n korkeista kehittämiskuluista ja koko projektin rahoittaminen on ollut hyvin haastavaa. Olemme nyt suunnittelemassa mallia, jossa kumppanimme BRICS-maissa, erityisesti Venäjällä ja Intiassa, investoivat Sailfish OS:n paikalliseen kehittämiseen. Jolla itse keskittyy Sailfish OS:n ytimen kehittämiseen sekä tuottamaan ohjelmistopäivityksiä ja tukemaan lisensoijakumppaneitaan ja sovelluskehittäjiä. Uusista lisensointikumppanuuksista kerromme lisää lähiaikoina”, Saarnio kertoo joulukuussa julkaistussa lehdistötiedotteessa.

Väläisen Banker.ru lehden pääkirjoittaja Sergei Viljanen kuitenkin epäröi Venäjän tavoitetta, että Sailfish käyttöjärjestelmällä pystyttäisiin murtamaan iOS:n ja Androidin ylivalta.

”Kehitystyö jatkuu muistaakseni jo kolmatta vuotta, mutta mitään merkittäviä tuloksia ei ole vielä saatu, koska IT-maailma on niin valmis, että siellä voi samanaikaisesti taistella vain kaksi tai kolme pelaajaa. Markkinat mobiili käyttöjärjestelmissä on kypsynyt, ja siellä on kolme suurta pelaajaa: Google, Apple, ja Microsoft.”- sanoo Viljanen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lähteet:

JollaFR.org

d-russia.ru

kommersant.ru

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Jolla