JollaSailfish OS

Venäjän posti ostaa 15 000 uutta INOI R7 Sailfish OS -älypuhelinta

INOI R7

Kerroimme viime vuoden joulukuussa, että Venäjän posti ilmoitti ostavansa 195 miljoonalla ruplalla uusia puhelimia, joiden käyttöjärjestelmänä toimii Jollan kehittämä Sailfish OS -käyttöjärjestelmä. Vaatimuksiin kuului käyttöjärjestelmä, joka on virallisesti Venäjällä hyväksytty ja ainoan tämän vaatimuksen täyttävä vaihtoehto on tällä hetkellä Venäjälle suunnattu Sailfish OS -versio, jota kehitetään Open Mobile Platform Ltd:n toimesta Venäjällä.

Venäjän posti on Venäjän valtion omistama valtionyhtiö. Aikaisemmin ilmoitetun mukaisesti ”Sailfish OS on virallisesti hyväksytty ainoana mobiilikäyttöjärjestelmänä käytettäväksi Venäjän valtion ja valtio-omisteisten yritysten tulevissa mobiililaitehankinnoissa”.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nyt Vedomosti.ru on uutisoinut, että Venäjän posti on ilmoittanut ostavansa 15 000 uutta INOI R7 -älypuhelinta. Puhelin julkaistiin aikaisemmin tänä vuonna Barcelonassa. Uudet puhelimet tulevat maksamaan noin 171 miljoonaa ruplaa ja yksi puhelin maksaa noin 11 400 ruplaa. Suoraan kuluttajille INOI R7 maksaa hieman enemmän, eli 11 990 ruplaa.

INOI R7:n sisällä hyrrää Qualcomm Snapdragon 210 -järjestelmäpiiri, jonka tukena on 2 gigatavua RAM-muistia. Sisäistä tallennustilaa puhelimessa on 16 gigatavua. R7:n näyttö on 5 tuumaa ja HD-tasoinen. Laitteen kamerat ovat 8 ja 5 megapikseliä sekä akun koko on 2500 milliampeerituntia.

Puhelimen tärkein ominaisuus on kuitenkin Sailfish OS -käyttöjärjestelmä, joka tekee INOI R7:sta ensimmäisen Venäjän markkinoille suunnatun Sailfish-puhelimen.

Lähde: Vedomosti.ru

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Jolla